haremb haremb komentáře u knih

☰ menu

Piggy On: Princ Gayaya Piggy On: Princ Gayaya Bohuslav Vaněk-Úvalský

Mě Úvalský prostě baví. Netvrdím, že je to nejlepší autor, kterého znám, ale ze současných českých spisovatelů čtu v podstatě jen jeho. Prostě mě baví: „Vaňkova satira na současné celospolečenské poměry, přecházející místy až do sardonického šklebu, je krutě aktuální a jde až na kostní dřeň. Jakmile v současné společnosti zmerčí jakoukoli minoritu, která začne za podpory médii emocionálně vydírat majoritu, jež si to nechá líbit, bez váhání tasí své kolty a střílí od boku. (...) Vaňkovi někdy stačí jediná věta či pouhé sousloví, aby čtenář vyprskl smíchy, například zjevná absurdita „poctivě bohatý lobbista“ v Jak senior měnil, až vyměnil. (...) Honza 5G Nebojsa kombinuje motivy z Čapkova R.U.R a několika povídek Bradburyho o vzpouře strojů proti člověku. Na rozdíl od velikánů sci-fi to však dělá s obrovským nadhledem a humorem. Dialogy nešťastného Honzy s chytrými domácími spotřebiči, které ho šikanují, patří k nejlepším momentům celé knihy.“ Viki Shock to pro portál Babylonrevue řekl za mě...

03.03.2020 5 z 5


Sexpop Sexpop Bohuslav Vaněk-Úvalský

Vynikajici! Skoro kapesni Dekameron nasich casu... Male portrety zen me bavily, podobne situace jsem prozival kdysi v realu a znovu pri cteni. Smal jsem se nahlas a skoro jsem autovi pral, aby ho zadna nakonec neklofla - a knizka neskoncila. A kdyz sex tak s Hygienou! Za me a mou zenu za 100 %!

13.03.2017


Poslední bourbon Poslední bourbon Bohuslav Vaněk-Úvalský

Excelentní. Práce s jazykem - na to, že to autor psal v pětadvaceti - to se nevidí. Já se bavil a o tom Bourbon jednoznačně je. Scéna, kdy Szpuzva sežere k párečku knihařské lepidlo mě odvařila! 100 %.

16.02.2015 5 z 5