Darkfejzr Darkfejzr komentáře u knih

☰ menu

Tagesordnung. Anšlus Rakouska v šestnácti obrazech Tagesordnung. Anšlus Rakouska v šestnácti obrazech Éric Vuillard

Výborná kniha, která podává historické události trochu jinak. Kdo by čekal vzhledem k názvu historickou literaturu faktu, může být mírně zklamán. Kdo však již o této historické události povědomí má, knihu si téměř jistě vychutná. Jde totiž v prvé řadě o velmi dobře zpracovaný krátký román, který především potěší nadšence do předválečné historie, kteří se se svými znalostmi v této knize jistě rychle najdou a nechají se vtáhnout do dramatického děje. Kniha nemá "hluchá" místa, každý obraz má své místo, a kniha jako celek předává velmi zajímavý podnět k zamyšlení nad pokleslostí celé události, a jednání osobností, které jí předcházelo. Není to kniha pro každého, ale pro skupinu čtenářů, kterým je určena, je perfektní.

30.12.2021 5 z 5


Tanky a bojová vozidla 2. světové války Tanky a bojová vozidla 2. světové války Leland Ness

Výborná kniha, která obsahuje ucelené informace a všeobecný přehled o tancích 2. Světové. Velmi rád ji používám jako encyklopedii a mohu ji doporučit každému, koho zajímá obrněná technika tehdejší doby.

09.12.2013 5 z 5


Tajemství Skarabea Tajemství Skarabea Vojtěch Steklač

Poměrně poutavá kniha, která kromě dobře čtivého příběhu o dvou poměrně čtivých liniích poukazuje na některé důležité data té doby. Také mě zaujal historický slovníček na konci knihy. Příběh se mi však zdál poněkud strohý a průhledný. Nicméně jako knihu pro zvídavé děti, které by se chtěly dozvědět něco o Napoleonovi, to můžu určitě doporučit.

30.10.2012 3 z 5