Bublavák Bublavák komentáře u knih

☰ menu

42: Dělej co Tě baví! 42: Dělej co Tě baví! Mikoláš Tuček

Původně jsem knihu chtěl přečíst o pár měsíců dřív, ale kvůli děravé paměti (chápej zapomněl jsem jí doma), ale dostal jsem se k ní až 3 týdny nazpět na lázeňskym pobytu.

Celkově za mě kniha super a to z několika důvodů:

a) napsal to týpek s nejvíc sexy mezerou mezi zubama, kterýho více či méně sluduji od Re-playe (byť ne od jeho počátku)

b) je tam hodně her a fotbalu

c) je to vtipný (pokud máte rád styl Tukanova humoru )

Většina kapitol mě velmi bavila.

Některé méně.

1) Alkohol - protože mi v drtivé většině případů nechutná a ze své pozice k němu chovám patřičný respekt.

2) Knihy - nikdy jsem nebyl na klasickou beletrii a za svůj dosavadní život jsem pravděpodobně přečetl víc odborný literatury při vysokoškolském studiu (což můžeš brát jako MEGA úspěch protože u mě zaujímáš minimálně místo v TOP 5, možná TOP 3 klasických knížek, co jsem kdy přečetl!

U některých kapitol mě nepříjemně zamrazilo a to zejména v pasážích zahrnujících něčí skon. (Doufám, že toho naživo nebudu svědkem, zvlášť ne u kamarádů, u nejbližších už to tolik neovlivníš).

Nejzajímavější a trochu filozofická kapitola Křižovatky byla taky super. Zatím jsem na těch svých, kromě jednoho menšího zádrhelu (a jednoho potenciálního MEGA průseru) odbočil snad dobře.

U TOP 13 her mě zamrazilo paradoxně nejvíc, konkrétně u What remains of Edith Finch, protože jsem měl tu čest ji hrát a her, který u mě spolehlivě vyvolali husinu a silný sladkobolný dojetí byl snad jen úvod TLOU part one (nedávno dohráno na PC) a první Life is strange). HOMAM 3 si občas rád nostalgicky zahraju, ale můj TOP to asi není. K Deus ex se nejspíš nikdy nedokopu, neb Cyberpunk nikdy nebyl moje krevní skupina (ale u CP 2077 nejspíš udělám výjimku protože CDPR a Keanu a Idris). Rád bych se někdy dokopal minimálně k tomu prvnímu Bioshoku, protože se mi možná už i víc jak dekádu válí doma fyzická kopie spolu s dvojkou a oba remastery s trojkou na Steamu.

Rodinu sice nemám, ale příběh se sháněním knížky pro Josefínku mě spolehlivě rozněžnil taky (slza neukápla, ale téměř jakejkoliv druh patosu žeru i s navijákem ).

Takže kniha za mě celkové COOL a boží. Máš můj respekt. (moje největší díla byly bakalářka, diplomka a "recenze" na Zaklínače 3 na Steamu. Tohle všechno sepsat z hlavy je jinej L***L!)

Takže ještě jednou ti děkuju moc. Skvěle jsem se u toho bavil, dojal a načerpal pár cennejch životních mouder!

08.11.2023 5 z 5