barbora8923 barbora8923 komentáře u knih

☰ menu

Toto všechno ti dám Toto všechno ti dám Dolores Redondo

Trilogie Baztán od této autorky se mi velice líbila. Byla to detektivka pojatá novým, zajímavým způsobem. Tato kniha už mi připadá jen jako odvar z trilogie.
Milovníky detektivek nepotěší, je to spíš jakási romance s detektivní zápletkou, ve které nejde v první řadě o vyšetření zločinu, ale o rozkrývání vztahů mezi postavami. A v tomto bodě se objevují klišé, jako postavy psychicky slabé a nevyrované vs. postavy psychopaticky zvrácené. Nechybí ani téměř nadpřirozené schopnosti jedné z postav, která je navíc v tomto románu pojatá způsobem, který mi připadá už příliš přitažený za vlasy a tato postava tím na mě působí krajně nevěrohodně.
Co mi vadilo asi nejvíc byla příliš velká koncentrace patetických srdceryvných scén a fakt, že pořádně temnou minulost má téměř každá druhá postava.
Za mě zkrátka celé poněkud přepjaté.
Tempo je nevyvážené - zpočátku se děj odvíjí poměrně rychle, načež uprostřed se začne nesnesitelně vléct a znovu se rozhýbe až ke konci.
Pro mě, coby fanynku Pyrenejského poloostrova, je tedy sice hezké číst si příběh z prostředí, ke kterému mám osobní vztah, ale jakožto milovnice detektivek nemůžu hodnotit nijak vysoko.

06.01.2024 2 z 5