Zdenda20 Zdenda20 diskuze u autorů

☰ menu

Jan Bauer

Dle nesourodosti názorů na tohoto autora je patrné, že každý od knih očekává něco jiného.
Můj osobní názor je kladný i když jsem v poslední době četl jen jednu jeho knihu a to Jihlavský zlý duch. Už jenom jméno Protiva z Protivce mi bylo sympatické. Kniha má děj a dobrou myšlenku. Zkusím i další knihy. Určitě tuto knihu doporučuji čtenářům, co mají v oblibě historické detektivky.

05.12.2014


Vlastimil Vondruška

V tomto komentáři nechci hodnotit historická fakta v historických detektivkách, jak jsem již četl v předcházejících komentářích.
Ale Přemyslovská epopej mě přesvědčila, že zachytit poutavě život čtyř panovníků je jasná vizitka kvality. Podle mého názoru popisování vztahů mezi Přemyslovci, kteří byli neomezení vládci naší země a jejich chování ke svým blízkým přesně ukazuje obraz českého člověka. Vždy až na sklonku života chtěli pomoc svým dětem. Tak pěkně popsaný úsek dějin jsem nikde jinde nečetl.
Detektivní příběhy jsou také poutavě psané. Je nutné si udělat čas a dočíst do konce. Neřeším rolované pergameny nebo určení vraha dle vlasu dívky, ale jestli to má poutavý děj. I když pan Vondruška píše více jak dvě knihy ročně, tak podle mého názoru to není na závadu kvality. Doporučuji všem, co chtějí na chvíli zapomenout na stres dnešní doby a pobavit se dobrou knihou. Závěrem kritik je člověk , který ví jak, kdyby to uměl.

29.11.2013