Walkyrka Walkyrka diskuze u autorů

☰ menu

J. R. R. Tolkien

Obdivuji práci tohoto muže a po pravdě mu i trochu závidím. Měl dva světy, v jednom byl obyčejným profesorem, v druhém bytostí, která v dechla život žánru, který je podle mého jeden z nejkrásnějších v Literárním světě. O to více mě mrzí počínání filmařů. Tolkienův Hobit dostal od nich ránu pod pás. Příběh malého hobita byl, těmi penězi posedlými netvory znásilněn a zneuctěn. Z knihy která patřila dětem učinili dílo hodné zmuchlání a vhození do koše. Prosím pro někoho kdo tuto publikaci nedržel v rukou a neví kdo že to byl její autor. se film může jevit koukatelným, ba přímo zábavným, ale pro fanoušky Tolkiena, kteří ví, že přesně takového znásilnění jeho celoživotního díla, se bál, musí být do breku. Zneuctili knihu, která položila základy klasické fantasy.

A pak tu hlupáci u jeho knihy "Hobit aneb cesta tam a zase zpátky." píší, že je jednoduchá a zdá se jim, že je určena pro mladšího čtenáře a proto je nenadchla. Není to k breku?

24.09.2013


Oscar Wilde

Já nemám na vybranou. Chci vzdát hold člověku, který podle mě viděl pod povrch a dokázal psát tak jak mu "ruka řekla". Ano možná byl nekonvenční, skandální a přespříliš hýčkaným, ale byl to umělec, který lidstvu nastavil zrcadlo. Jestli, že se do něj podíváte či ne, je čistě jen na vás moji literaturu milující přátelé.

27.04.2013