vehement vehement diskuze u autorů

☰ menu

J. R. R. Tolkien

Pan Tolkien byl génius a jeho Středozemě je v mnoha ohledech nepřekonatelná. Já se k němu dostal trošku oklikou. Nejdříve přes hudbu začátkem 90.let 20.století :-) a některé metalové kapely, které používají jeho jména jak pro svůj název(jedna z mých oblíbených němečtí MORGOTH - prostě bomba) nebo se tématikou Středozemě zaobírali ve svých textech.

Když jsem poprvé zaregistroval zmínku o tom, že Pán prstenů bude z filmován měl jsem radost, zároveň mě ale bylo
jasné, že se čtení odkládá na další minimálně 4 roky. Nechtěl jsem se do čtení pouštět během filmů a tak jsem trpělivě čekal a vyplatilo se. Nejenom, že jsem si knihy velice oblíbil, ale hlavně, ačkoliv mám rád i filmy, hlavně tedy rozšířené vydání, tak na knihy P.Jackson prostě nemá a obvzlášť mě osobně "dožral", že z filmu vypustil "Vymetení Kraje" což je jedna z nejlepších části "Návratu krále".

Na doporučení jsem tehdy začal Hobitem přes Pána prstenů a až poté se hloubkově ponořil do Silmarillionu(viz můj názor přímo u knihy). Nyní to už čtu "řádně chronologicky". :-))
Tolkien měl úžasnou fantazii a jsem moc rád, že mám jeho díla ve své knihovně(na nejvyšších příčkách oblíbenosti).

Nadčasový spisovatel !!!

24.12.2013


Arthur Charles Clarke

Pro mě osobně nejlepší spisovatel a nejenom sci-fi. Už od první knihy, kterou jsem od něho četl (již si nevzpomínám, která to byla) mě uchvátil a drží mě to dodnes. Vlastním cca 40 jeho děl včetně několika sbírek povídek a opravdu jen o minimu z nich můžu tvrdit, že jsou průměrné. Nejradši mám tetralogii o Rámovi. A jen doufám, že se dočkám kvalitního zfilmování prvního dílu. Prostě nadčasoví autor, kterých mnoho není a nebylo. Král !!!

03.11.2013


Karel Kostka

K tomuto autorovi jsem se dostal před pár lety, když jsem dostal jednu jeho knihu(tuším, že to byla třetí v pořadí Zlatá skrýš). Kniha se mi velice líbila a tak jsem se o něho začal intenzivněji zajímat. Posléze jsem si dokoupil i jeho zbývající díla a těším se na každou jeho novou knihu, které vydává prakticky s roční pravidelností. Pro mě zatím nejlepším počinem je Tajemství skrytého kláštera. Už se těší až se začtu do letošní - Písky času.

05.10.2013