tereza2982 tereza2982 diskuze u autorů

☰ menu

Sarah J. Maas

K Maasové jsem se dostala skrze Půlnoční město. Byla to první kniha, kterou jsem od ní četla a úplně mě pohltila. Kolem Dvorů i Skleněného trůnu jsem roky chodila a nějak jsem se k nim nemohla dokopat, protože jsem si mylně myslela, že se bude jednat o knihy hodně pro náctileté a přece jenom už se věkově nyní řadím k adult nežli young adult. Při jedné návštěvě knihkupectví jsem se však nechala přesvědčit paní prodavačkou, ať si Dvory i Skleněný dvůr přečtu, že se určitě nejedná o jednoduchý příběh občas pro young adult fantasy typický. A musím říct, že jsem se pak do knihkupectví vrátila, paní prodavačku vyhledala a osobně jí poděkovala :D Fakt je to totiž skvělý a vše od Maasové je prostě skvělý!!!
Ona je prostě autorka mého gusta. Její knihy mají děj, od kterého se nechcete odtrhnout. Líbí se mi její přístup k popisům, které nejsou takové, že by vás nudily, ale naopak naprosto úžasně dokáží popsat místa, situace, emoce a vy díky tomu máte skutečně pocit, že to vše vidíte přímo před sebou. Málokdy se ke knihám vracím, ale tady vím, že se vracet budu. Znovu chci na stránkách poprvé potkat Rhyse, chci se zamilovat do Cassiana, bojovat po boku Aelin a Manon a prostě opět prožít jednotlivá dobrodružství po boku svých hrdinů. Dobrá kniha vás má vtáhnout do děje takovým způsobem, že se odprostíte od světa skutečného. Do hrdinů se máte zamilovat a opravdu ten příběh prožívat s nimi. Fandit jim, brečet s nimi, smát se s nimi a strachovat se o ně. A přesně tohle její příběhy dokáží :)
PS: Jeden komentář níže zmiňoval, že po Maasové budete horko těžko hledat podobného autora, který by dotáhl její laťku. A pod to se teda podepíši :)

09.04.2023