Sharlay Sharlay diskuze u autorů

☰ menu

Richard Weiner

Mnohdy znepokojivé, ale především stále vynikající prozaické dílo, které Weiner zanechal, je dost možná nejvíce nedoceněné a opomenuté. Řazen k expresionismu, nicméně to považuji trochu za nedorozumění. Weinerovy texty jsou příliš moc individální a profilově vyhraněné, tedy skrz naskrz do žádné kategorie podle mě nespadají. Weiner byl možná trochu blázen a labilní člověk, jako spisovatel takovou náladu do svých knih celkem vnesl a možná i proto jsou tak pozoruhodné a dechberoucí. Rozhodně doporučuji jako četbu všem, kteří by si rádi přečetli něco, co se dosti vymyká (v dobrém slova smyslu) a co se jen tak z paměti nedostane. Strhující a fascinující čtení.
http://www.souvislosti.cz/297hrd.html

16.08.2013


Dan Brown

Oblíbenost tohoto autora mě vcelku zaráží, jeho knihy vykazují minimum literární a estetické kvality, ten člověk prostě neumí psát a právě fragmentovanost jeho próz to možná trochu kamufluje. Zkrátka blockbusterový pisálek, který je slavný a oblíbený pouze kvůli módním tématům a kontroverznosti toho co píše. Nuda, příští generace ho bude znát jen jako někoho kdysi slavného, který v podstatě nic přelomového nenapsal a jeho dílo vyšumí jak cola ohřívaná v hrnci na plotně.

16.06.2013


August Strindberg

Pro mě velmi záhadný a těžko pochopitelný autor, přesto velice provokativní a přes svou náročnost pozoruhodný. Jeho dílo mě láká víc a víc ke hlubší četbě a rozjímání.

14.06.2013


Ingmar Bergman

Jeden z nejgeniálnějších umělců 20. století. Silný psycho-naturalismus a sondování lidských duší je mu vlastní stejně jako život, jenž k němu nebyl zcela vlídný.

14.06.2013