renefer renefer diskuze u autorů

☰ menu

Bob Mayer

Jeho série Atlantida je dokonalá. Líbí se mi spojení sci-fi a záhad minulosti i současnosti do příběhu, který dává smysl. Navíc je to pořádně akční, při čtení se člověk určitě nenudí.

04.11.2020


Zdeněk Grmolec

Líbí se mi jeho historické romány, které zřejmě začal psát až v posledních letech a proto unikl mé pozornosti. Jednoznačně lepší než Vondruška ale ne zas tak dobrý jako Vaňková.

25.04.2020


Lauren Haney

Moje nejoblíbenější spisovatelka detektivek ze starého Egypta. Škoda že Domino nevydalo víc jejich knih :-(

18.07.2013


Jayne Ann Krentz

Četla jsem od ní jen jednu knihu (Zkrocený netvor) a velmi se mi líbila. Dokoupila jsem si tedy všechny ostatní, které u nás vydala, ale ještě jsem se k nim nedostala. Teď mám jen obavu, že mám knihovnu plnou knížek na jedno brdo.

12.07.2013


Douglas Preston

Mám ráda sérii o agentu Pendergastovi. Je to od všeho něco - trochu dobrodružství, trochu tajemna, trochu detektivka a trochu sci-fi. Nikdy se při čtení nenudím.

12.07.2013


James Patterson

Pattersona mám velmi ráda, možná i víc než J. Deavera.

12.07.2013


Iris Johansen

Tuhle autorku mám velmi ráda. Jako jedna z mála umí skloubit dohromady dobrou detektivku a červenou knihovnu.

12.07.2013


Agatha Christie

Jednoznačně královna detektivek.

12.07.2013


Elizabeth Chadwick

S touhle autorkou mám problém. Mám sice ráda historické romány, ale je ve mně nějaká nechuť začít číst některou z jejich knih. Jakmile ale začnu, je to super a mám problém přestat. Ale jen co dočtu, už zase sáhnu raději po jiném autorovi. Tak nevím :-(

12.07.2013


Linda S. Howington

Já tuhle tu autorku nemám ráda. Četla jsem recenze na její knihy, které všichni vychvalují a tak jsem zainvestovala a nakoupila téměř všechny její knihy, co vyšly v češtině. Teď přečtu a prodám, přečtu a prodám.... žádná z nich mě nezaujala tak, že bych si ji chtěla nechat ve své knihovně.

12.07.2013


Charlaine Harris

Kdybych viděla nejdřív seriál, tak bych si knihy této spisovatelky vůbec nekoupila. Herecké obsazení mi nesedí, nelíbí se ani představitelka Sookie, ani její partneři, kteří mají být krásní, protože jsou upíři. Celý seriál mi příjde jako parodie na rovnoprávnost, jen tady to nejsou černoši, ale upíři.
Knihy jsou na rozdíl od seriálu víc červená knihovna, nemíchá se tam tolik politiky a souběžných příběhů dalších lidí, které nejsou ani zajímavé.
Jestli vás seriál odradil, zkuste knižní podobu, je 100x lepší!!

12.07.2013


Laurell K. Hamilton

Moje nejoblíbenější autorka urban fantasy. Sice jsem jako první četla šestý díl série o Anitě, ale tak mě to dostalo, že jsem si hned dokoupila všechny ostatní. Po přečtení jejich knih mám problém, aby mne zaujal nějaký jiný spisovatel. Je to jak droga.

12.07.2013


Heather Graham Pozzessere

Moje nejoblíbenější autorka historických romancí. Díky ní jsem začala číst i tento žánr.

12.07.2013


Jeffery Deaver

Přestože jeho knihy jsou hodně čtivě, vadí mi jejich stejné dějové schéma (u série L. Rhyma). Od začátku víte, co dělá pachatel, v prostřed knihy zjistíte, kdo je pachatelem a na konci se dozvíte, že je všechno úplně jinak.

12.07.2013


Lindsey Davis

Její knížky jsou úžasné, trochu mi připomínají styl A. Christie. Přestože jsou to detektivky, jejich čtení mě vždycky tak nějak uklidní.

12.07.2013


Rexanne Becnel

Mně se nejvíc líbí série z Růžového útesu. Nejhorší kniha byla Krásná dědička, tu jsem ani nedočetla.

12.07.2013


Jan Bauer

Nejlepší jsou jeho krimi ze středověku s hlavní postavou rychtáře Protivy z Protivce. Doporučuji!!

12.07.2013


Jill Barnett

Její knihy mám ráda.Ženy jsou v nich většinou silné osobnosti a je v nich spousta humoru (nedoporučuji číst v MHD, lidé se na vás pak divně dívají, když se nahlas smějete).

12.07.2013


Steve Alten

Jeho knihy celkem můžu. Sága o MEG je úžasná, Domain Trilogy taky nebyla špatná, ale musela jsem přeskakovat popisné pasáže, protože byly příšerně nudné a dlouhé, ale na druhou stranu se člověk zase něco dozvěděl o mayské historii.
Nejraději mám ale knihu V hlubinách Loch Ness, navzdory hodnocení ostatních :-)

12.07.2013