pakoshka pakoshka diskuze u autorů

☰ menu

Jacqueline Wilson

Už pár let nejsem cílovka.
Ovšem takových 15 let zpátky jsem na Jacqueline Wilsonové vyrůstala. Jacqueline má svůj styl a ví, co dívky chtějí číst. Přečetla jsem myslím 24 knih, krom dvou všechny v rané pubertě, takže díla, která u nás vyšla cca do roku 2005, spoustu z nich jsem četla vícekrát. Jednu dobu patřila k mým nejoblíbenějším autorům. Po letech jsem se že zvědavosti k pár knihám vrátila a zkusila i dvě nové, pár dalších jsem prolistovala. Líbí se mi spíše autorčina dřívější tvorba - ona totiž po těch letech a při její frekvenci psaní vykrádá sama sebe.
I přesto děkuji za hodiny strávené u knih :-)

04.01.2021


Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilsonová, ikona mého dětství/dospívání. Dokáže citlivě popsat dětskou duši, rozumí dospívajícím dívkám a chytne za srdce nejednu mladou slečnu. S Tracy jsem se smála, se Sally jsem plakala, s Gemmou a Lolou Rose jsem trnula strachy, co ta jejich máma zase vyvede. A chtěla jsem mít dvojče!

Ač to není správné, u mnoha knih jsem si kladla otázku, do jaké míry je děj ovlivněn autorčiným životem, jak poutavě píše. Je mi líto, že takovou autorku nemáme v Čechách (nebo jsem na ni v mých "mladých" letech nenarazila, a že jsem toho početla dost).

22.05.2013