Nieroccoon Nieroccoon diskuze u autorů

☰ menu

Tahereh Mafi

Krásně vyjadřuje emoce. Myslím, že od ní,její bohaté slovní zásoby a barvitého stylu psaní by si měla spousta autorů vzít příklad.

03.04.2022


J. R. R. Tolkien

Četla jsem od něj sice jenom pána prstenů a Hobita, ale i tak prostě klobouk dolů. Spisovatel génius - vytvořit tak dokonale propracovaný svět, to je teda umění. Ani už si život bez Tolkienovy Středozemě nedokážu představit. Jediné, co mi v knihách vadilo byl zdlouhavý a obšírný popis všech míst a kamenů okolo (ale zase některým to třeba přišlo v hod).

23.11.2021


Clive Staples Lewis

Přiznám se, že bych se s ním chtěla někdy potkat a popovídat si s ním někde v kavárně u čaje, musel to být rozumný a pokorný člověk. Knihy skvělé, ať už letopisy či jiné.

21.11.2021


Arthur Conan Doyle

To je prostě Doyle a jeho geniální Sherlock. Jeho povídky a romány jsou ideální pro trávení zimních večerů na gauči, zachumlaní pod teplou dekou a s horkým kakaem v roce. Jenom se prostě nechat vtáhnou do toho tajuplného světa na Baker Street. Za mě perfektní.

21.11.2021


Sarah J. Maas

Její svět skleněného trůnu jsem si zamilovala. Chvíli jsem četla první díl a najednou jsem zjistila, že už jsem u posledního. Knížky jsou hodně čtivé - musím říct, že autorka má velký talent zaujmout čtenáře, tak aby hltal každou stránku. Trochu mě mrzí kolik tam bylo pravopisných chyb, ale což, můj komentář taky není úplně bezchybný. Za mě bych některé milostné scény nepopisovala tak dopodrobna, to mi tam trochu vadilo. Ale i tak pozitiva převážila nad negativy

21.11.2021