KarelK. KarelK. diskuze u autorů

☰ menu

Jaroslav Beneš

Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se autorem nikdy neviděl. Pravda je, že jsme se potkávali ještě před plyšem na strahovský koleji č. 11 u Herberta. Někdy v tý době a tam jsem se seznámil i s úryvky jeho románu "neuranoya", ze kterého vytáhnul nedávno kus a vydal pod názvem "Tajemství včerejška". Tehdá to byla hrozná flákota, a docela mě mrzí, že ve vydaný knížce chybí několik kapitol o "zabloudění v čase", ta byla úplně husťácká :|
Ale docela to chápu, psal to po kapitolkách v Taswordu a češtině nepřátelská klávesnice na Spektráči už tehdy stála za prd.

Byl jsem docela překvapenej, jak časem spojil dohromady příběhy, protože na sebe vždycky dva těsnějc navazujou (Tajemství včerejška + Dálkové ovládání, Bílé můry + Projekt Orphan, Tekoucí svědomí + Místo určení). Vzhledem k tomu, že je příběh rozprostřenej přes třicet let (aspoň podle posledních knížek), tak mi pořád chybí to správný finále. Takže čekám, že zabrousí do takovýho "jako" fantasy světa, odkud ty lidi padají k nám. Autor mi zatím na zvědavý otázky neodpověděl, ale pokud něco napíše, snad se mu ten výlet „do jinam“ povede.

Jeho knížkám ublížilo neredigovaný vydávání jako e-knihy. To je obecnej problém, v textech jsou chyby, kolísá jednotná stylistická úprava, a jsou tam hrozný typografický nešvary, jako by je snad v nakladatelství neviděl ani redaktor.

Takže budu v očekávání, snad se forma časem zlepší :) a nakladatel vylepší svoje redakční umění :(

25.11.2020