Highlander Highlander diskuze u autorů

☰ menu

Christopher Paolini

Musím říct, že tetralogie Odkaz dračích jezdců je napsán poutavě a srozumitelně. Protože například Pán prstenů byl podle mě dost zmatený, zamotaný a těžce stravitelný. Ale to je jen můj osobní názor. Pokud koupíte Eragona sobě, nebo dětem, tak pokud mají/máte rádi draky a dobrodružství, pak určitě nebudete litovat. A vůbec mi nevadí, že jsou čtyři díly místo tří. Čím více čtení, tím lépe. :)

23.01.2014


Helmut Rellergerd

Na Darkova Johna Sinclaira nedám dopustit. Když jsem byl mladší, tak ho kupovala babička a pak mi ho dávala přečíst. Pak jsme ho nemohli sehnat a zapomněli na něj. Nedávno jsme ho ale opět objevili a zase ho hltáme. :)

Dost se mi líbí, že má pořád nápady a nějak extra se to neopakuje. Samozřejmě, jak níže někdo psal - je to pořád dokola - objeví se potvora, zabije pár lidí, pak ji Sinclair stopuje a na posledních pár stranách ji zabije. Ale na druhou stranu to tak musí být, jinak by musel psát o tom, jak John čistí zbraně, je na školení Yardu, nebo se půl dne houpe na židli v kanclu. Ale jak jsem říkal, padouch je vždy originální, s originálním padoušským nápadem. Zabití padoucha je občas trochu slabší, na to jaký je to 'superpadouch.' Ale na 48mi stranách není moc prostoru k manévrování, hlavně že padouch pojde, nebo je aspoň jeho plán zruinován. :)

Je to skvělá jednohubka, jen mě mrzí, že cca 400 (ze současných 500) svazků nemám, ale určitě si je časem všechny seženu.

Pokud sem tam nějaký svazek prošvihnete, tak je velká šance, že o nic nepřijdete, že se nestane nic většího s hlavními postavami - jak kladnými, tak zápornými.

Edit: málem bych zapomněl zmínit humor - člověk se občas dost nasměje - John Sinclair a jeho čínský kolega Suko (a nejen oni) se občas dost popichují. :)

19.01.2014


Rudolf Luskač

Panu Luskačovi a mému dědovi, který mi doporučil jeho knihu Zelený ráj, vděčím za svou lásku ke čtení. Tenkrát jsem byl nemocný a nemohl do školy (takže ani ven :)) a děda mi přinesl Zelený ráj, abych se nenudil. Od té doby rád čtu a rád chodím do přírody.

19.01.2014