ForiCZ ForiCZ diskuze u autorů

☰ menu

Joanne Rowling

Mohu s klidem prohlásit, že na jejích knihách o Harrym Potterovi jsem vyrostl. Vytvořila svět, který čtenáře vtáhne do sebe a ten potom snadno prožívá celý napínavý děj, který se v knihách odehrává. Nemohu tvrdit, že by mi některý díl o Harrym nudil, každý byl něčím zajímavý. Samozřejmě mám svůj oblíbený (3.) a neoblíbený (4.) díl, ale i u toho čtvrtého mi děj dokázal nějak zaujmout.
Její svět je plastický, není plochý a každá postava prochází svým vývojem, žádná z nich není černobílá a mění se podle toho, jak postupuje děj a postavy stárnou a dospívají.
Líbí se mi ty náhlé zvraty, které se v příběhu dějí. Ten, koho považujete za zosobněnou moudrost je rázem plný chyb a padouch se mění v hrdinu. Každá z těch postav má svoji minulost a svůj osobitý charakter, který umí zaujmout. Rád o ni prohlašuji, že se jí podařilo vytvořit dojemný a romantický příběh na několika stránkách, což se jiným nepovedlo ani za několik knih. Povedlo se jí ale mnohem víc. Vytvořila svět, o kterém nejspíše bude snít většina čtenářů ještě hodně dlouho.
Dodneška si říkám, kde lítá ta zatracená sova s mým dopisem. Stále čekám, ačkoliv je to už mnoho let.

05.03.2012


John Flanagan

Píše velice dobře, příběh čtenáře vtáhne do děje a to je věc, kterou oceňuji.

05.03.2012