Alkestis Alkestis diskuze u autorů

☰ menu

Martina Boučková

web autorky - https://www.martinabouckova.cz/
Rozhovor - https://www.youtube.com/watch?v=vzEPSDM9dyU

28.12.2022


Tomáš Klus

Měl by napsat knihu! O rodině, o myšlenkách, o všem možném kolem něho. Když čtu jeho příspěvky na Facebooku, bere mi to dech. Ta volba slov, která svou kombinací a hrou dokážou ve výsledku dát textu něco absolutně nového, další dosud nevnímaný rozměr. Zírám a žárlím, že chci taky tak myslet a psát, a miluju ten pohled na svět a čistou uměleckou genialitu.

18.03.2021


Anna Burdová

I v reálném životě je Anna Burdová velmi milá a příjemná žena a právě ta její úžasná povaha se profiluje do jejich knížek, které jsou hřejivé a citlivé. Ráda si je pročítám, i když jsou třeba pro dětské čtenáře; právě pro to něžné pohlazení slovy a příběhem.

14.01.2021


Jan Werich

Ta jeho hra se slovy! Genialita smyslu s jejich různými významy a úžasný inteligentní humor! A k tomu tak nádherný hlas a herecký výkon. Pro mě je něco jako člen rodiny. Velmi si ho vážím a sobecky bych si přála, aby tu mohl být s námi napořád. Protože je to možné jen "obrazně" - v srdcích, v mysli, v knížce a na filmovém plátně, tak alespoň zůstávám upřímně vděčná a šťastná, že po něm zůstalo tolik krásných a nezapomenutelných věcí a myšlenek.

28.12.2020


Jan Horský

Jan Horský - člověk, který dokáže přednášky oživit díky vlastní působivé vášni pro historii. A je to nakažlivé: díky němu jsem přečetla řadu historických knížek a začala se zajímat víc o historii než předtím. Děkuji.

18.12.2020


David Walliams

Velký respekt! Vtipný, brilantní, perfektní volba témat. Je krásné, když člověk neztrácí svou dětskou duši.

18.12.2020