Zvolila som si lásku

Zvolila som si lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478555/bmid_zvolila-som-si-lasku-Dry-478555.jpg 3 22 9

Scarlett Lewis prišla o syna počas krvavého masakru v základnej škole Sandy Hook v decembri 2012. Deň, ktorý sa začal tak ako všetky ostatné, navždy zmenil jej život. Kniha Zvolila som si lásku ale nie je o násilí. Je to príbeh o láske a schopnosti prežiť. Ukazuje nám, ako sa dá prekonať niečo nepredstaviteľné, ako nájsť odvahu, keď si myslíte, že už žiadnej niet a ako si zvoliť lásku namiesto hnevu, strachu a pomsty. Scarlett sa rozhodla žiť podľa Jesseho posolstva – pred smrťou načmáral na tabuľu tri slová – životodarná sila lásky. Rozhodla sa vykročiť k novému životu a s každým krokom jej bol Jesseho odkaz jasnejší. Zistila, že nemôžeme žiť v hneve a odpore, ale že si musí zvoliť lásku a odpustenie. Prečítajte si príbeh o silnej žene, ktorá sa napriek tragédii rozhodla žiť ďalej, rozdávať lásku a učiť ľudí o jej nutnosti v každodennom živote. Scarlett Lewis založila nadáciu Jesse Lewis Choose Love Foundation, v ktorej sa sústreďuje na šírenie lásky a dobra do celého sveta.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Nurturing Healing Love , 2013


více info...

Přidat komentář

MarkétaI.
31.12.2021 4 z 5

I když jsem věděla, že kniha nepopisuje masakr, který se stal na Základní škole, trošku jsem doufala, že to autorka rozepíše. Nestalo se, ale nevadí..
Kniha nemá moc stránek, takže je to čtení na jedno dopoledne.
Scarlett Lewis v knize popisuje vlastní cestu, která jí pomohla překonat smrt jejího malého syna.
Vzhledem k tomu, že jsou věci na které nevěřím, tak jsem si říkala, že nejsem vlastně vhodný čtenář. Na druhou stranu nelituji, že jsem si knihu přečetla.

speciale88
04.10.2021 2 z 5

Silný příběh. Pani moc lituju co si prožila je to strasne. Celkové příběh krásný,ale na mě až moc náboženských věci. Jelikož nejsem nějak věřící tak sem se tím musela kousat. Jinak i věřím,ze je něco mezi nebem a zemi a tak snad i to ,ze nějak spolu komunikuji muže být pravda.


Domca1
12.08.2021

Na jednej strane kniha ponúka silný príbeh matky, ktorá prišla o svojho syna, a predsa našla silu odpustiť a "zvoliť si lásku". Jej svedectvo je veľmi pôsobivé a neviem si ani zďaleka predstaviť, čo musela Scarlett a ďalšie matky, ktoré postihol podobný osud, prežívať. Smútok je zo stránok textu cítiť, ale je prebitý nádejou, odpustením a láskou - presne tak, ako si to autorka priala. Hlavnou ideou jej iniciatívy je čo zmeniť čo najviac našich hnevlivých myšlienok na myšlienky naplnené láskou a dobrotivosťou. Velmi sa mi tiež páčil spôsob, akým sa s tragédiou vyrovnal Scarlettin starší syn J.T.: začal v škole pracovať na zbierke pre chudobné deti v Rwande, aby im pomohol zabezpečiť kvalitné vzdelanie.

Na druhej strane ma vyrušuje viacero nezrovnalostí, ktoré sa mi videli už trochu mimo realitu. Autorka v duchovnej rovine mieša všetko so všetkým. Od modlitby posvätného ruženca cez reiki, médiá, hypnózu a dalajlámu až po videnia "bytostí z číreho svetla". Naozaj sa nechcem nikoho dotknúť, ale nie som, napríklad, úplne schopná uveriť tomu, že autorkin zavraždený syn s ňou po smrti komunikoval cez nápisy z dymu na oblohe.

pch1976
07.07.2021 1 z 5

Možná tak pro silně věřící toto bude čtivé.

ErčaV.
17.04.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Je za mě dost emoční, protože jako máma 2 dětí si dovedu představit tu ztrátu.

Luci136
11.05.2020 4 z 5

Kniha si mne sama zavolala k sobě. Nikdy před tím jsem si nekoupila knížku v Coopu, ale tentokrát mi oči přitáhla tahle obálka, já knihu otevřela a viděla fotografií Dalajlamy. Jasná volba. Kniha je má.
Vím co je to ztratit člena rodiny, mladého, nadějného a tak jsem tuhle knihu měla jako další inspiraci a ano, LÁSKA je to, jak lze žít lépe a opět pocítit štěstí.

Aveli
27.01.2017 2 z 5

Kniha mě moc nenadchla, chápu, že každý má asi jiný způsob jak se vyrovnat s tak velkou ztrátou, jako je ztráta dítěte. Ale některé situace, při kterých autorka tvrdí, že ji syn poslal z nebe znamení, mi přijdou prostě absurdní. Na druhou stranu, poselství, které kniha nese, že bychom si měli zvolit lásku místo nenávisti, se mi líbí.

kalinkacz
18.07.2016 5 z 5

Ztráta vlastního dítěte je něco, co si nikdo z nás nedokáže představit... Prostřednictvím této knihy, ale prožijete neuvěřitelně bolestivý příběh u kterého nezůstane vaše oko suché.. Dozvíte se, co se stalo a jak se z toho autorka snažila vzpamatovat... Já o její nadaci doteď neměla tušení, ale nyní už o ní vím a tuto ženu neuvěřitelně obdivuji... O této knize skoro nikdo neví, což je ale dle mého názoru velká škoda, jelikož se jedná o něco opravdu nezapomenutelného... Vyskytuje se zde sice ve značné míře víra, ale nakonec pochopíte, že byla opravdu důležitá.. Za mě obrovské doporučení!

katule1992
20.06.2016 2 z 5

Kniha bohužel není zrovna pro mě ta pravá. Je to rozhodně díky mému přesvědčení. V knize se totiž Scarlett Lewis vydává cestou lemovanou bohem, což není zrovna můj šálek kávy. Abyste si nemysleli, rozhodně neodsuzuji žádnou víru, každý má právo na tu svoji. Nicméně jsem se nemohla chvílemi zbavit pocitu, že bylo vše až nepřirozeně naplánované.

Jako bych to také tušila. V den, kdy se Jesse narodil, jsem ho držela v náručí a pronesla tuto modlitbu: Vím, že je on je dar a můžeš mi ho kdykoliv vzít, ale prosím Tě, nedělej to

Scarlett popisuje, že už od narození věděla, že Jesse nebude dlouho mezi námi, ale naopak je stvořený pro něco většího. Celá kniha je nesena v tomto duchu a to mi vadilo. Měla jsem pocit, že mi je chvilkama bůh jakoby vnucován. Ale je to jen můj pocit.

Věřím, že spoustě lidem se naopak kniha bude líbit. Je plná emocí a naší volby. Kdy se sami ve finále rozhodujeme jací po takové tragédii budeme. Zvolíme-li si hněv po celý náš život nebo naopak si zvolíme lásku a odpustíme ,, neodpustitelné“ a tím najdeme mír v duši.

Autorovy knížky

2016  64%Zvolila jsem lásku