Zvířecí detektiv

Zvířecí detektiv https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359746/mid_zvireci-detektiv-n1t-359746.jpg 4 35 35

Tom Watkins ukončil aktivní službu u policie v roce 1996. Potom, co v rádiu zaslechl srdcervoucí příběh o ztraceném psovi, rozhodl se zapojit do pátrání – vyzbrojený jen lupou, konzervou psího žrádla a mapou města. Motivovaný úspěšnou záchranou zatoulaného psího dobrodruha Watkins krátce nato založil Animal Search UK, agenturu, zaměřenou na hledání ztracených, zcizených nebo zaběhnutých domácích mazlíčků. Za 20 let v roli profesionálního zvířecího detektiva se Watkinsovi podařilo najít tisíce pohřešovaných zvířat, zejména psů a koček, a vrátit je šťastným a vděčným majitelům. Jeho pátrací agentura, která při práci využívá nejmodernější kriminalistické metody a zaměstnává nejen zkušené lidské inspektory, ale také cvičené čtvernohé slídiče, je v současné době největší a všeobecně vyhledávanou firmou svého druhu ve Velké Británii.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Příroda, zvířata
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Real Pet Detective , 2017


více info...

Přidat komentář

kačuleee29
30.10.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, mám ráda zvířata a příběhy byly zajímavé, hezky popsané a i zábavné. Líbilo se mi, že je kniha opravdu podle skutečných událostí :-). Doporučuji milovníkům zvířat! :D

BabaJaga11
17.07.2021 4 z 5

Na začátku jsem měla obavu, že kniha bude moc "technická", tj. bude pouze popisovat detaily z pátrání po ztracených zvířatech, nikoli skutečné příběhy. Ale opak byl pravdou, i když těch detailů z pátrání je v knize hodně, jsou podané zajímavou formou a v lecčems se i člověk poučí pro případné hledání vlastních domácách mazlíčků, protože ke ztrátě leckdy může dojít velmi snadno.

Příběhy jednotlivých ztracených zvířat jsou líčeny napínavě a s citem a velkou empatií ve vztahu k majitelům, jejichž jediným společníkem byl v některých případech pes nebo kočka.

Samozřejmě je asi zbytečné zdůrazňovat, že knihu lze doporučit především milovníkům zvířat, ostatní by asi její čtení považovali za ztrátu času. I když kdo ví Tom Watkins popisuje, že při pátrání po zvířatech je většina lidí ochotna pomoci, i když sami žádné zvíře doma nemají a ani se nepovažují za jejich obzvláštní milovníky... takže zkuste, pokud ve Vás představa chlupáčů nevzbuzuje vyloženě negativní emoce :-).

Celkově se mi kniha moc líbila a dobře se četla, jen místy jsem narazila na mírně kostrbaté či "vycpávkové" formulace, za to hvězdičku dolů. A i když bych se nebránila přečíst si v budoucnu tuto knížku ještě jednou, vzhledem k nedostatku místa v knihovně i megalomanských plánech, co všechno chci ještě přečíst, ji pošlu dál. Myslím, že v dobročinném bazárku na podporu opuštěných zvířat jistě vynese pár korun pro dobrou věc!


Tebby
25.02.2021 4 z 5

Milá oddechovka pro všechny milovníky zvířat. Doporučuji.

lucie2371
21.02.2021 5 z 5

Nádherné vyprávění o tom, jak se z policisty Toma Watkinse stal zvířecí detektiv ❤️ moc mě bavilo vyprávění o zatoulaných zvířecích chlupáčích a jejich opětovném shledání s páníčky ❤️

surikata246
28.05.2020 4 z 5

Pěkná oddechovka a ještě o zvířatech.

smejkalova.m
02.01.2020 5 z 5

Reálný příběh bývalého policisty, co začal pomáhat zvířatům. Kniha se mi líbila, byla doplněná fotografiemi zvířat, klientů, týmu, aut apod. Rozhodně záslužná práce, můžu jen doporučit, člověk se detailněji dozví jak to všechno chodí. :-)

zaba335
05.10.2019 5 z 5

Snad ještě nikdy jsem nečetla knihu tak plnou emocí zvířecích miláčků a jejich majitelů při jejich hledání. Před autorem, který si zároveň vybudoval nejznámější britskou zvířecí pátračku, smekám klobouk, protože to s jakou vervou a pracovním nasazením pomáhal majitelům zvířat nejen při pátrání, ale byl i jejich oporou je neuvěřitelné. Z nepromyšleného snu Zvířecí pátračka UK. ♥ ☺

daza.dt
18.02.2019 4 z 5

Super oddychovka, četla se rychle. Naštěstí se mi žádné zvíře ještě neztratilo, ten pocit musí být šílený - když nevíte co se vám s vaším zlatíčkem stalo. Díky za to, že existují lidé jako je Tom Watkins.

niki-chan
31.01.2019 3 z 5

Příjemné a milé čtení o tom, že ztráta domácího mazlíčka nemusí vždy znamenat rozloučení, je tu ZP UK

ivana02
22.10.2018 5 z 5

Kniha o tom, jak si jeden policista, milovník zvířat, založil vlastní detektivní agenturu na hledání domácích mazlíčků. Množství příběhů, vesměs napínavých a většinou dobře končících. Hodně zajímavé pro mne bylo, jak důkladně se potřeboval seznámit s pohřešovaným zvířetem, aby vytipoval, kde a jak ho hledat. Jestli je to dobrodruh, který se na svých toulkách ztratil, nebo domácí flákač, který bude spíš někde omylem zamčený. Vynikající knížka pro všechny milovníky zvířat.

medialstar
11.05.2018 5 z 5

Tolik nadšení a zapálení pro věc se hned tak nevidí. Příběh Toma Watkinse vám vlije krev do žil a bude vám připadat, že všechno je v životě možné. Což v jeho případě platí dvojnásob. Popis začátků, kdy stvořil zvířecí pátrací agenturu na koleni a vypracoval se až na vrchol je zábavný, čtivý a potěší každého, kdo má rád zvířata. Neboť nejde jen o samotný příběh, ale především o konkrétní případy pátrání.

Autorovy knížky

Tom Watkins
britská
2018  82%Zvířecí detektiv