Zvířecí architekti

Zvířecí architekti https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378276/bmid_zvireci-architekti-ewj-378276.jpg 4 8 2

Přehrady, mobilní domky, visuté mosty, podzemní zahrady i pergola pro zamilované. Myslíte, že jsou výsadou pouze studovaných architektů? Budete se divit, ale je dost možné, že se inspirovali právě u zvířat! Nahlédněte do fascinujícího světa zvířecích stavitelů. Nepotřebují složité výkresy, těžké stroje ani stavební povolení. Stavějí jen podle toho, jak je to příroda naučila, a jejich výtvory jsou dokonalé. Nevěříte? Tak pozorně čtěte!... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , CPress
Originální název:

Animal Architects: The brilliant builders of the animal kingdom , 2015


více info...

Přidat komentář

ddkk
11.06.2021 4 z 5

Překvapivě zajímavá a přehledná a přitom veskrze technicistní knížka pro děti. Obsahuje celkem třicet různých architektonických řešení zvířecích příbytků od zavěšeného domu snovače, přes domov na míru monarchy stěhovavého a bobří hrad na řece až po visutý most pavouka nebo šimpanzí postel v korunách stromů. Každému z nich je věnována dvoustrana se stručnou informací o zvířátku, o tom, jak si buduje svůj typický příbytek včetně pracovního postupu a materiálu a nástrojů a v záložce je skutečné architektonické schéma každého "projektu": jeho název, kdo je architekt, co projekt obsahuje, měřítko i doba stavby. Knížka obsahuje zajímavé ilustrace.
Líbí se nám, dáváme za čtyři (o některých zvířatech jsem ani já nikdy neslyšela) a doporučujeme.

efka.saf
31.07.2018 4 z 5

Knížka se mi opravdu líbila. Nápad seznámit děti se zvířecími architekty je moc dobrý, každý z nás jistě ví, že jsou mezi zvířaty úplní stavitelští géniové, tak proč to nezprostředkovat i dětem srozumitelnou formou.
Grafické zpracování knihy je kvalitní, kniha je barevná, základem jsou obrázky přes celou dvoustranu. Text je krátký, ale srozumitelný a plný zajímavých informací. Děti se dozvídají základní informace jak o životě daného "architekta", tak především vše o jejich stavebních aktivitách.
Osobně bych sice ocenila, kdyby byla knížka zaměřená na zvířata, která můžeme potkat v ČR, ale vzhledem k národnosti autorů by to bylo jen stěží možné. Na druhou stranu, tím že autoři vybrali nejnadanější zvířátka z celého světa, kniha je tím pádem mnohem zajímavější, originálnější a barvitější. Za mě určitě doporučuji rodičům, kteří chtějí dětem rozšířit obzory v oblasti přírody netradičním směrem.


Autoři knihy

Julio Antonio Blasco
britská, 1971
Daniel Nassar
britská, 1959

Kniha Zvířecí architekti je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst16x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x