Zvířátka

Zvířátka
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378327/mid_zviratka-fWP-378327.png 4 23 23

Kniha pohádek pro první čtení. Pohádky jsou napsané tak, aby je mohly číst děti, které se teprve naučily písmena a chtějí si procvičovat čtení na jednoduchých příbězích. Texty zároveň odpovídají požadavkům výuky tzv. genetické metody čtení (děti čtou a píší pouze velká tiskací písmena, neslabikují, ale pouze hláskují). Pohádky jsou proto psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od jednoslabičných až po čtyřslabičné, pro děti nejnáročnější. Příběhy jsou přiměřeně krátké, aby je děti stihly během vyučovací hodiny nebo za domácí úkol přečíst celé, případně aby délkou vyhovovaly i dětem předškolního věku. Jsou stylisticky jednoduché, aby děti pochopily pointu. Kniha je určena dětem, rodičům i učitelům.... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
08.10.2021 3 z 5

Kniha je precizní cvičebnicí pro genetickou metodu čtení, téma zvířátek neurazí ani kluky ani holky, je všestranné. Obtížnost je perfektně odstupňovaná. Jenže je to prostě "jen" taková učebnice a nikoliv opravdu kniha, kterou bude dítě považovat za tu "svoji první pořádnou přečtenou knížku". Stránky jsou plné textu, což třeba syna opravdu děsilo a číst knihu nechtěl a vlastně ani nikdy nedočetl. Věty se často opakovaly a příběhy byly tak trochu na sílu "plné slov", aby bylo "co číst". Striktní sestavení ze třípísmenných či čtyřpísmenných slov na začátku znamenalo, že se text dítěti může hůř číst a chápat, protože "takhle se přece nemluví". Děj příběhů byl nijaký, sotva mi dítě bylo schopné popsat, co že se tam vlastně tedy dělo.
Jako didakticky správně sestavenou knihu vhodnou pro naučení čtení ji ráda doporučím. Ale u mladšího syna raději sáhnu po poetické a půvabné knize "Kos je bos".

Daněla
19.02.2021 5 z 5

Super knížka s hezkými příběhy. Zatím čte maminka, ale pro učení čtení mi přijde perfektně koncipovaná. Začíná jednoduším textem a s každou pohádkou se náročnost zvyšuje (především počtem slabik). Je u nás velmi oblíbená.


lenkaBajza
24.10.2020

Nemůžu hodnotit.
Jako první čtení dětí by to možná šlo. Krátká slova, krátké věty. Příběhy ale pořád nestojí za nic.
Ale jako předčítání pohádek před spaním, to vážně nešlo číst!

Bella11
26.07.2020 5 z 5

Příběhy jsou kraťoučký, takže se mi hezky četly.

ZelenýAnton
01.04.2020 4 z 5

Hezky se mi četla, zvládl jsem to sám. (5 let)

Natique
27.05.2019 5 z 5

Super kniha, malým čtenářům se krásně čte.

Vivi007
06.01.2017 4 z 5

první přečtená knížka

legoland
06.03.2016 odpad!

Sice moje první knížka, co jsem přečetl celou úplně sám, ale příběhy jsou jak pro mimina.