Zvedáme kotvy

Zvedáme kotvy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506878/bmid_zvedame-kotvy-yRE-506878.jpg 5 1 1

Odraz od břehu a vypluj s námi na moře básní a příběhů. Vlnku po vlnce zdoláš každý text a získáš jistotu ke čtení celých literárních oceánů. Kniha básní a minipříběhů vhodná jako první čtení. Přizpůsobeno pro děti, které se učí číst genetickou metodou čtení (hláskováním). Texty jsou krátké, srozumitelné a napsané tak, aby dítě zvládlo přečíst celý text “na jeden zátah”. Díky tomu zažije pocit úspěchu a je povzbuzeno číst zase něco dalšího. Vhodné také pro děti divoké a nepozorné. Kniha má atraktivní čtvercový formát, který se bude dětem dobře držet. Předložené básně i příběhové texty mají neotřelé konce, jsou vtipné, naučné i plné fantazie.... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
02.12.2022 5 z 5

Kniha básní a minipříběhů pro děti, které se učí číst genetickou metodou čtení. Příběh či básnička je vždycky na jedné stránce a je doplněna nádherným obrázkem výtvarnice Eve Mazur. Syn knihu četl v první třídě jako jednu z prvních (měli jsme protekci a knihu doma ještě dlouho před oficiálním vydáním). Příběhy jsou rozmanité a hezky mu rozšiřovaly slovní zásobu. Když jsme narazili na slova, která se mu nedařilo číst, návody a rady na konci knihy nám pomohly posunout se dál. Hodně jsem ocenila, že se příběh na té jedné stránce vždycky uzavře (četli jsme večer a díky tomu jsme mohli jít s klidem spát) a další den vyplout na jinou stránku do jiného světa.
Obrázky jsou opravdu působivé, s nadšením si je prohlížel i mladší syn.

Kniha vyšla v malonákladu (v pevné vazbě, křídový papír), autorka si ji vydala sama, je tedy dražší než je obvyklé. Zas ji jen tak někdo doma nemá. U nás má výsadní místo na poličce a syn si rád zavzpomíná při listování na začátky svého čtení, ty obrázky ho tenkrát opravdu zaujaly. Krásných knih vhodných pro genetickou metodu čtení na trhu moc není. Pro někoho může mít málo stran (jen 44), u nás to byla výhoda, že to syna nevyděsilo a neodradilo od čtení a to se počítá.