Žvaniti fér

Žvaniti fér https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216180/mid_zvaniti-fer-216180.jpg 4 18 6

Dan Bárta je jeden z nejuznávanějších českých zpěváků. Pohybuje se s naprostou suverenitou v několika odlišných žánrech, a z textů, které v minulosti napsal pro Instinkt i jinam, je už déle zřejmé, že vládne i perem. A že ho baví svět nejen poznávat, ale své poznání také sdílet. 

Přidat komentář

Kryštofka
14.11.2021 4 z 5

Takový hravý slovní ping pong dvou debatérů, kteří rozmýšlí mnohé a přizvali nás jako pozorovatele. Přičemž zpovídaným by měl být Dan Bárta. Jeho styl vyjadřování mě moc baví.

palka452
03.04.2021 4 z 5

Prostě chlap ani slovo navíc


Grepp
16.03.2019

Táto kniha je ako džungľa slov, obrazov, asociácií, v ktorej som strácal orientáciu, topil sa v bažinách trojzmyslov, stokrát uviazol v slučkách popínavých rastlín záhadných filozofií, bol som požieraný šelmami zbesilej poetiky, štípaný jedovatými pavúkmi vyšších sfér a to všetko len preto.. že Žvaniti fér.

Qadin
02.11.2016 3 z 5

Déšť, lhostejno, zda v v asijském nebo americkém deštném lese, nejlépe přečkat v dřepu, či vstoje, chůze promočí deštník nedeštník. Kdo má časák a cigára, je dál. Kdo má k tomu lehounkou duralovou skládací rybářskou sesličku, je nejdál.

Ukážu prstem na zip.
Pokrčím rameny.
Knoflík.
Nemám.
Chápe.
Otočí se na ostatní.
Ti pokrčí rameny.
Knoflík?
Nemají.
Chápu.

Když to bylo z Dana a o Danovi, tak to bylo super, v okamžicích žvanění o politice nebo zraněném egíčku (i když zreflektovaném), tak mi to připomnělo rodinné oslavy po páté sadě panáků... úžasný rytmus vět a expresivita a milá sebeironie, místy tam :)

Aroucaria
16.09.2016 5 z 5

Dan Bárta je pro mě samozřejmě sympoš, ale chtěla jsem vědět, jak na mě bude působit ten psaný projev. Konstatuji, že to bylo velmi zajímavé a neotřelé. Žádné cukrbliky, ale prostě tak "jak mi huba narostla". Určitě stojí za bližší prozkoumání!

ivanaga
06.07.2014 3 z 5

Mám ráda Dana Bártu. Jak zpěváka, tak jako člověka. Zvláště si ale užívám jeho barvité slovotvary, které z něj čiší jak vodopád, přirozeně samospádem. Jsou neskutečně originální a inspirativní. Je jich plná kniha a i když tu nejde o klasickou beletrii, hloubka myšlenek a šíře témat, podávaná nenásilně a zcela upřímně, je osvěžující v záplavě dnešních frází. Je obyčejně neobyčejný. Ač se kniha tváří jako lehká četba, neustále mimoděk vybízí čtenáře k zaujímání vlastních pohledů, proud myšlenek je někdy obtížné rychle vstřebat. Rozhovor vznikal v průběhu dvou let a z této roviny je dobře vidět konzistentnost postojů a vyzrálost autora.

Autorovy knížky

Petr Skočdopole
česká, 1976
2013  73%Žvaniti fér

Kniha Žvaniti fér je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x