Zůstávám tu pro tebe

Zůstávám tu pro tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424142/bmid_zustavam-tu-pro-tebe-DJT-424142.jpg 4 36 20

Oba jsme svůj zrak soustředili na tu rychle slábnoucí, naoranžovělou kouli sestupující k hladině oceánu, jež nám odvážně odhalovala svou další cestu. Na druhou stranu světa. Chtěla jsem ten zázrak chytit a nepustit. Toužila jsem z toho okamžiku neztratit jedinou vteřinu, nezapomenout jediný dotyk a dokázat nemožné, tak moc ho nemilovat… „Když uvěříš, že je láska prostá,… budeš i prostě milovat.“... celý text

Přidat komentář

AaandYs3k
13.01.2024 3 z 5

Knížka je to poměrně krátká, ale já se bohužel déle začítala a nakonec jsem ji četla asi týden po kousíčkách. Do první kapitoly jsem se nemohla nějak vpravit vůbec. Pak už jsem se ale chytla a začala se orientovat. Jedná se o romantický příběh s pozadím dětské onkologie, kde je hlavní hrdinka sestřičkou.

Bohužel nejsem fanouškem „Instant love“. Ta mi v této knize trochu vadila. Nevěřila jsem tak hlubokému citu na tak malých základech (z obou stran). Celé to bylo dost neuvěřitelné, ale věřím, že někdo má tyhle dospělácké pohádky rád

Přiznám se, že mě víc bavil děj na pracovišti. Nemocné děti a pouto s nimi jsem velmi prožívala. To pro mě bylo hluboké a pochopitelné.

Vyzdvihnout chci konec, ten hodnocení vyšvihl. Stejně tak jsou skvělé citáty na začátku kapitol. Plusem je i angličtina. Naštěstí jsem překlad v poznámkách nepotřebovala. Ale bylo to osvěžení s tréninkem mého zakrňujícího mozku.

Pokud máte rádi romantiku, určitě doporučuji autorku vyzkoušet. Já knížku věnovala mamce, které se bude líbit více než mně.

TerkinKnižnySve
01.12.2023 4 z 5

Zuzana Holčíková - Zůstávám tu pro tebe


Počet strán: 190
Vydavateľstvo: @nakladatelstvi_petunky
Žáner: #romantika

Druhá kniha od šikovnej autorky.

Musim ale povedať, že táto ma neohúrila tak ako tá predošlá, hold moja anti-romanticka duša tu videla až príliš romantickej lásky.

Ale vyšli mi slzičky aj tu, predsa len dej bol výborný hlavne čo sa týkalo detskej onkológie, tam sa musi roztopiť každé srdce aj moje kamenné a ten záver bol ....

To už si prečítajte sami

Čo vsak musím vyzdvihnúť je krásna úprava strán v knihe, ti sa tak často nevidí

Za knihu ďakujem autorke @holcikovazuzana a za organizaciu @mama_nad_knihou

Štafeta č. 105/2

#kniznizavislaci #kniznastafeta #kniznarecenzia #autorskastafeta #podporujemeceskeautory #recenzieTerka #zustavamtuprotebe #zuzanaholcikova

Antonacia:

#zázrak #neočakávané udalosti #láska
Oba jsme svůj zrak soustředili na tu rychle slábnoucí, naoranžovělou kouli sestupující k hladině oceánu, jež nám odvážně odhalovala svou další cestu. Na druhou stranu světa. Chtěla jsem ten zázrak chytit a nepustit. Toužila jsem z toho okamžiku neztratit jedinou vteřinu, nezapomenout jediný dotyk a dokázat nemožné, tak moc ho nemilovat

"Když uvěříš, že je láska prostá, budeš i prostě milovat." Z.H.


Majka1979
28.11.2023 5 z 5

Opäť príbeh, ktorý vo mne zanechal veľa. Príbeh Terezy, sestričky, ktorá sa ako detská sestrička v nemocnici stará o choré detičky. Jej oddanosť práci a dobro srdca je neskutočné. Pre mňa je ona jedným obdivuhodným človekom.
V knihe nechýba veľa myšlienok, ktoré nútia človeka zamyslieť sa nad sebou samým a určite som sa aj ja veľakrát zamyslela nad svojím životom.
Na večierku sa zoznámi s Paulom. Ale bude to naozaj láska? Alebo to bude len klam? Ako sa vyvinie to, čo medzi nimi začne vznikať?
Každý z nich je z iného sveta, každý z nich má iné plány, iný jazyk. A čo cesta? Aj tú majú inú alebo dokážu nájsť tú spoločnú?
Nádherný príbeh, ktorý určite môžem len a len odporúčať.

VevodkyneLinda
25.11.2023 3 z 5

Vcelku příjemný příběh, kde ale není nic hlubšího, zajímavého, neobvyklého. Kniha, u které po dvou dnech nebude vědět, že jste ji četli.

DJDunda
15.10.2023 4 z 5

Najskôr mi v príbehu niečo chýbalo, viac mi páčil príbeh Filipka ako vzťah Paula a Terezy ale ten koniec bol úplen wau, za mňa to celé vylepšil.
Trochu mi v knižke vadili anglické výrazy, ktoré boli vsunuté aj mimo rozhovor s cudzincom.

Agida
07.10.2023 3 z 5

Příběh Terezy, která má velmi obdivuhodné povolání je sestřičkou na dětském oddělení v nemocnici. Na jednom večírku se seznámí s charismatickým cizincem Paulem a jejich láska musí překonat nejednu překážku.Vydrží jim jejich láska? Dokáži propojit dva odlišné světy a jazykovou bariéru?
To už si musíte precist sami.Na to, ze je to autorcina prvotina je za mě velmi povedena

traceybeegee
17.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný večer plný krásných knih milí #zavislaci.
Přicházím s další recenzí na titul, který mi poskytla do recenzni štafety Lucie Svobodová.

ZŮSTÁVÁM TU PRO TEBE

autorka #Zuzana Holčíková

Vypráví nám o zdravotním sestřičce, jenž slouží na dětském oddělení v nemocnici na Jipu, kde o hodně vážně nemocné malé pacienty není nouze.
Nejvíc si oblíbila malého Filipka a on ji také.
Starala se o něj, jako by to byl její vlastní syn.
Často jí tuto "chybu" vyčítaly nejen její kolegyně, ale i nadřízení. Protože, když nastala vážná situace, nedokázala si Tereza od Filipka udržet profesionální odstup a emoce s ní hodně cloumaly.
Po jednom takovém náročném dni se rozhodla zajít do oblíbeného Baru, aby přišla na jiné myšlenky.
Co čert nechtěl, setkává se tady s kamarádem Kamilem ze střední, kterého neviděla už léta.
Ten tady ale není sám, jak později vyplyne že situace. Tereze přináší číšník krásnou velkou kyticy - ta ale není od Kamila.
Nenápadně zjišťuje, jak je na tom s angličtinou, protože dělá společnost a zajišťuje ochranu americké star Paulovi, který v Praze točí scény do jeho nejnovějšího filmového trháku.
Jelikož se Tereza velmi Paulovi líbí, vyptá si od Kamila telefonní číslo na Terezu a bombarduje ji svým voláním celou dobu, kdy ona slouží v práci.
Nakonec se spolu setkávají, stráví spolu ne jednu noc a jejich vztah nabírá na obrátkách.
ALE Paul se musí vrátit do své rodné Ameriky.
Tereza zatím zůstává v Česku, nemůže jen tak opustit svou práci.
Rozhodne o tom bolestna událost, kdy její nejmilejší pacient opouští tento svět a Tereza se hroutí. A tady nastává okamžik rozhodnutí :odjet za Paulem do Ameriky nebo zůstat v Česku????
Má vůbec smysl takový vztah na dálku???
Může opustit svou rodinu a přátelé kvůli své lásce????
Davam 4 z 5
Kniha se mi líbila, akorát za mne autorka usekla dost konec.

Janinkniznisvet
27.07.2023 5 z 5

Zůstávám tu pro tebe
Knihu jsem dostala na renczi přímo od autorky.
Příběh se odehráva v České republice tak i v Californii. Hlavní hrdinka Tereza je sestřička na dětské onkologii . Je to těžká práce a je z ní vyčerpana,kolik těžkých případu musí zažívat. Jeden z pacientů malý Filípek ji přiroste k srdci.
Jednou jde s kamarádkou do restaurace a tam podka známého amerického herce Paula. Před očima se nám odehrává love story, kdy Tereza a Paul prožívají intenzivní lásku. Terezu čeká ošklivý životní kopanec, který ji utvrdí v jejím rozhodnutí změnit svůj život a jde si nekompromisně za svým cílem.....
Kniha se četla hezký a docela i rychle. Líbili se mi citáty u jednotlivých kapitol. Samotný příběh byl opravdu zajímavý a docela i silný, líbilo se mi když mluvila s Paulem tak, že tam byla opravdu angličtina. Knihu mohu doporučit všemi deseti.

Ctenar1202
20.06.2023 4 z 5

Knížka Zůstávám tu pro tebe je romantickým příběhem. Tereza je mladá žena, která pracuje jako zdravotní sestřička na dětské onkologii. Denně je svědkem těžkých dětských osudů, bolesti a zároveň naděje. Je to těžká práce z které chodí domů vyčerpaná. Navíc jedním z pacientů je malý chlapec Filípek, který jí hodně přiroste k srdci. 

Jednoho dne se Terka vydá s kamarádem do restaurace a tam potká Paula. Známého amerického herce, který jí naprosto učaruje a sympatie jsou vzájemné. Před očima se nám odehrává love story, kdy Tereza a Paul prožívají intenzivní lásku. Terezu čeká ošklivý životní kopanec, který ji utvrdí v jejím rozhodnutí změnit svůj život a jde si nekompromisně za svým cílem. 

Pro mě, jako mámu dvou dětí bylo čtení z nemocničního prostředí těžké a bolavé. Chvílemi jsem měla slzavé oči. Jakmile přišla linka s Paulem, tak jsem si říkala, že tohle je na mě už moc přeslazené a velká love story. Vyloženě pro milovníky romantiky, kterou já běžně nečtu. Jenže autorka věděla, že čtenáři jsou náročnější a cukrová vata by je tolik nebrala a tak na ně přichystala něco, co vám neprozradím, ale určitě vám to vyrazí dech. A je to jedině dobře, protože díky závěru, který příběh má, mohu napsat, že se mi knížka líbila. 

Jediné, co bych vytkla byl překlad anglických vět v zápatí stránek. Chápu, že měla být v textu uchována autentičnost rozhovorů mezi Paulem a Terezou, ale hodně mě rušilo přeskakovat očima z textu příběhu do českého překladu v zápatí. Na prvotinu určitě povedené.

libuse6749
12.02.2023

A dnes tu mám něco pro příznivce romantických pohádek. Čas od času prostě není na škodu přečíst si sladký románek, kterým je v tomto případě krátká novela, prvotina od české autorky – Zůstávám tu pro tebe.

Zamyslete se, která žena nesní o bohatém „princi“, navíc ještě se srdcem na správném místě?! VELKÁ láska na první pohled však přinese pro zdravotní sestřičku Terezu VELKÉ dilema, zda udělat zásadní změnu ve svém životě. Není totiž snadné dát v zaměstnání výpověď, opustit rodinu a přátele a přestěhovat se za oceán.

Hlavní hrdinku jsem obdivovala, zejména za její pracovní nasazení, kdy dokázala dát lásku a pocit bezpečí onkologicky nemocným pacientům na dětském oddělení. Ten vztah, který udržovala s dětskými pacienty byl tak výstižně a citlivě vyobrazen, že právě v pasážích z nemocnice jsem uronila nejednu slzu. To jsem ještě nevěděla, že kapesníky budu potřebovat i na konci příběhu.

Každá kapitola začínala citátem, což umocňovalo sílu romantické linky i změn, co nám přináší sám život.

Dejte tomuto příběhu také šanci a přečtěte si, kolik emocí se dokáže nacpat do novely. Knížka je čtivá, grafické zpracování lahodí oku, takže tu máte fajn oddechovku třeba na jednu neděli. S čistým svědomím mohu doporučit i mladším čtenářkám, protože příběh je jednoduchý, mile naivní a dobře srozumitelný.

Miška935
23.01.2023 3 z 5

Je to taková milá jednohubka kde příběh nema v sobě nic hlubšího a nemusíte moc přemýšlet. Příjemná kniha. :)

Dela90
26.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Tereza pracuje na dětské onkologii a hematologii, k srdci ji přiroste nejeden dětský pacient. Jednou ji starý kamarád pozve na večeři, tam se potká s americkou star Paulem. Přeskočí jiskra a oni spolu stráví noc a pak další a další dny. Pak, ale musí Paul odletět zpátky do Ameriky. Zvládnou to spolu i přes tu dálku oceánu? Co jim asi osud připraví do cesty?

Když jsem začala knížku číst říkala jsem si, že tohle nebude asi knížka pro mě. Od té doby co mám dítě, nerada čtu o nemocných dětech. Nicméně, knížka mi opravdu přirostla k srdci. Tereza měla opravdu náročnou práci, má můj velký obdiv. Já bych to asi nedokázala. A pak, když potkala Paula, to bylo opravdu jako ze snu. Do všeho spadli doslova po hlavě. Byť to bylo takové celkem svižné a nic se dlouho neřešilo. Hrozně moc jsem jim to přála. Knížka mě několikrát dojala až k slzám, ke konci už jsem musela vytáhnout kapesníčky, protože prostě achjo. Krásný silný příběh. Víc takových.

“Není podstatné, kdo jsi, ale jaký jsi!”

“Život není o tom, kolikrát se nadechneme, ale kolik momentů nám vezme dech.”

“Víš, že opravdu miluješ jen jednou, stejně jako žiješ jen jeden opravdový život.”

lucisa.n
17.08.2022 4 z 5

Krátká novela s romantickým příběhem, vhodná na pár letních večerů. Příběh sestřičky Terezy a slavného amerického herce je rychlý, naivní, ale krásný. A to člověk občas potřebuje. Obzvláště po podprůměrných knihách :D Oběma hlavním hrdinům jsem fandila, prostředí nemocnice mi samozřejmě bylo blízké. Čekala jsem, kdy přijde to “ale”. Přišlo, samozřejmě. Ale až na samém konci. Dočítala jsem se slzou v oku :) Doporučuji jako oddechové čtení :)

evaval
11.08.2022 4 z 5

Milé překvapení. I když už nejsem cílová skupina, tak se kniha četla sama. Kdo z nás by se nechtěl ponořit do romantického příběhu a trochu popustit uzdu fantazie a snít. Skvělé čtení na léto, které pohladí po duši. Příběh Terezy zdravotní sestřičky a amerického herce. Co všechno se vyvine z náhodného setkání a má jejich láska vůbec šanci? Čtení jsem si užila, klidně bych uvítala více stránek. Moc se mi líbila dějová linka z nemocnice. Doporučuji.

EvikU.
14.07.2022 3 z 5

Plynulo to na poklidné vlně. Kniha by měla zajet více do hloubky, více stran, více momentů co spolu prožijou, nějaké společné zážitky, ať už dobré nebo špatné,... Vždyť spolu téměř nic neprožili a on ji požádá o ruku, veřejně, že je žena jeho života, jenže já to za těch pár minut čtení nějak necítila, nevím. Nějaký nečekaný moment... Líbily se mi momenty v nemocnici. A pak závěr knihy dopisy...

Knihomolka97
11.07.2022 3 z 5

Příběh pojednává o Tereze, která pracuje v nemocnici a Paulovi, herci z Ameriky, který natáčí film v Praze. Romantická linka se mi líbila, bylo to vše docela rychlé, ale krásné. :)
Bylo také zajímavé, že se mezi sebou bavili pouze anglicky. Pro neangličtináře, jako jsem třeba já ( :D ), je v knize i překlad. Nicméně jsem ho vlastně ani nepotřebovala, protože všemu bylo pěkně rozumět.
Je to opravdu taková jednohubka, kterou slupnete jako nic a určitě ve vás probudí spoustu emocí. Slzy jsem tentokrát udržela, ale měla jsem na krajíčku.

terryaknihy
04.07.2022 3 z 5

Na tomhle příběhu je znát, že byl autorčin první. Je to vcelku dost lehké a naivní. Zamilování Terezy a Paula bylo velmi rychlé, skoro nepostřehnutelné, což mi jako romantičce trochu vadilo. Zároveň vše tak naivně hezky klapalo.. Ovšem poslední kapitola byla výborná a celou knihu hodně povznesla. Zuzčin styl psaní mám velmi ráda, jelikož je tak hezky citově zbarvený, ale tuhle knihu bych doporučila asi spíše mladším čtenářkám.
Je to taková sladká romantika :).

Maky1505
30.06.2022 5 z 5

Krásná knížka, Tereza byla anděl, srdce na svém místě, měla povolání, které není pro všechny, když přišel Paul, láska na první pohled, poslední kapitola mě dostala.
Příběh podle mě psaný životem, u některých stránkách se vám zastavuje dech. Za mě ANO, navíc je čtivá, nutí vás otáčet stránky.
Děkuji autorce za knihu s věnování

Danago
08.02.2021 1 z 5

Bohužel, z celé knihy se mi líbila pouze poslední kapitola. Jinak to bylo velice slabé, nevím vůbec koho by knížka mohla bavit.

alnahu
29.02.2020 3 z 5

Prvotina od této autorky nebyla špatná ,ale měla jsem trochu problém s čtením .Je to příběh psaný o velké lásce mezi Terezou a Američanem Paulem ,do kterého se Tereza bezhlavě zamiluje .Autorka používá v dialogu mezi nimi anglické věty ,dole jsou sice přeloženy-ale mě osobně to vadilo.Takže bych knihu doporučila hlavně těm ,kdo umí anglicky.

Autorovy další knížky

Zuzana Holčíková
česká, 1981
2020  76%Hra na druhou
2019  70%Zůstávám tu pro tebe
2023  81%Dvě prázdná místa
2021  80%Za sklem