Ztratil se pes

Ztratil se pes https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436952/bmid_ztratil-se-pes-oS7-436952.jpg 3 8 3

Kate je úspěšná londýnská novinářka, která píše články do luxusních módních časopisů a žije opravdu naplno. Večírky, alkohol, drogy a ustavičný stres si však postupně vybírají svou daň a jednoho dne se Kate rozhodne, že musí udělat něco nového, nečekaného, a pořídí si psa. Lurcher Wolfy je veliký, chlupatý, dobrácký a roztomilý kříženec chrta a teriéra, který má vlastní představy o příjemně stráveném dni, a převrátí naruby nejen Katein přepychový byt, ale i celý její dosavadní život.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Lost Dog: A Love Story , 2019


více info...

Přidat komentář

ikul
03.03.2021 3 z 5

Kniha Ztratil se pes by se dala rozdělit do dvou částí. Život před Wolfym a s Wolfym. V první části se novinářka Kate probírá svým stereotypním životem směřujícím k vlastní sebezáhubě. Večírky, alkohol, koks a soužití s workoholikem Charliem jí přináší jen sebelítost a marnost. Ona sama moc pracovitá není a kokain ji přitahuje čím dál víc. Zřejmě v posledním záchvatu sebereflexe si pořídí lurchera Wolfyho. Křížence chrta s něčím chlupatým možná retrívrem. Ten vnese do jejího života spoustu dosud neznámých pocitů a spoustu lásky. Ale hlavně ji Wolfy vymazává z hlavy tu drogovou chuť a stává se tak jejím spasitelem. Když se Wolfy ztratí, nastane jedna smutná a dlouhá pátrací akce, do které se zapojí velká část obyvatel Londýna hlavně díky sociálním sítím. Není to ani tak kniha o psech jako spíš o komplikované ženské duši . Zajímavé bylo místopisné a sociální rozdělení Londýna.

lucakuca
02.03.2021 2 z 5

Ach ach ach! :( pro mě špatné. Miluju zvířata, ale fakt, fakt jsem z té knihy zklamaná. Nudila mne a nebavila. Super zapojení neznámých lidí do hledání... Aspoň něco fajn.


Zuzka12627
26.02.2021 3 z 5

Tato kniha je takový průměr, neurazí ani nenadchne. Čekala jsem od příběhu více, ale jako oddechové čtení na dlouhé večery proč ne.

Štítky knihy

autobiografické prvky

Autorovy knížky

Kate Spicer
britská, 1969
2020  63%Ztratil se pes

Kniha Ztratil se pes je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x