Ztraceny v Paříži

Ztraceny v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514751/ztraceny-v-parizilvaJDY-LzK-.jpg 4 80 20

Poté, co stará bedna z půdy odhalí darovací listinu k bytu v Paříži, vydávají se odcizená matka s dcerou vstříc odhalení tajemné životní kapitoly ženy – hlavy rodu. Perfektní pro fanoušky Levandulového pokoje a The Beekeper’s Daughter. Hannah Bondová vždycky byla knihomolka. Proto taky opustila Floridu – a labilní matku-alkoholičku – aby se ponořila do klidného života a vedení zájezdů po britském venkově na téma Jane Austenové. Ale všechno se začne hroutit ve chvíli, kdy se na Silvestra vrátí do svého londýnského bytu, kde už na ni čeká její matka Marla. Marla s sebou má tři věci: darovací smlouvu k bytu v Paříži, starý klíč a výstřižky článků z novin, v nichž se píše o smrti slavného spisovatele Andrese Armanda. Hannah, která si o matčiných pohnutkách myslí svoje, nakonec zdráhavě souhlasí s tím, že ji do Paříže doprovodí, aby tam, světe, div se, společně objevily byt prababičky Ivy, zamrzlý v roce 1940 a pokrytý vrstvou prachu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Lost in Paris , 2021


více info...

Přidat komentář

mončičák42
31.03.2024 3 z 5

Velmi zajímavé téma, pěkné propojení s deníky z minulosti, jen zpracování mi nějak nesedělo. Po pravdě mi ani hlavní hrdinka nebyla sympatická, byť jsem se ji snažila pochopit.

pegasek
10.03.2024 5 z 5

Velmi zajimavy pribeh,ktery najde sve rozlusteni az na konci knihy.Cely pribeh je propleteny minulosti.je velmi zajimave jak nektere nahody uplne zmeni vas zivot...


Szilvia1
02.01.2024 5 z 5

Příběh byl pěkný,vztah mezi matkou a dcerou byl nepěkný,ale bylo tam něco víc.Je to příběh o znovunalezení matky s dcerou ale je tam i něco víc než neshoda(ale to už čtenář si musí přečíst sám).Je to pěkný příběh jak minulá tak i současná část,ale z té minulé by mohlo být i víc.Ale i tak doporučuji.

EmillyT
17.08.2023 3 z 5

Příjemná oddychovka odehrávající se v okozlujícím prostředí Paříže se četla velmi dobře, jen je škoda, že zápletka nebyla trochu propracovanější. Historická linie byla za mě o něco lepší, než ta za současnosti. Líbila se mi deníková forma historické linie o Ivy a její vyprávění o setkávání s umělci, kteří ještě nebyli slavní.

hana4834
30.06.2023 3 z 5

Zajímaví námět na příběh jen by to chtělo víc dohloubky a větší zápletku

TVer
25.04.2023 2 z 5

Kniha nebyla úplně špatná, ale nebyla dobrá. Byla to trochu nuda, Marla i Hanna byly obě nesnesitelné, často jsem jen převracela očima nad jejich interakcemi. Prolínání současnosti s deníkem z minulosti mi přišlo zajímavé a trochu to tu knihu zachránilo. Čekala jsem nějaké větší rozvedení vztahu s Aidenem, zároveň mi připadá nereálné, že se prostě zrazu všichni angličané stěhují z Londýna do Paříže bez mrknutí oka. Obecně je kniha trochu přitažená za vlasy. Všechno je popisováno po jednotlivých dnech, odvíjí se to hrozně pomalu a zrazu ke konci to zrychlí a děje se toho strašně moc na tak krásnou dobu. Kniha rozhodně nenadchne, ale na oddech asi ok.

Tesset
18.03.2023 2 z 5

Nápad hrozně fajn, ale jinak to byla strašná nuda. Marla i Hannah byly na zabití. Hannah si o sobě myslela, jaký není fajn člověk, ale byla stejně protivná jako její matka. Konec oproti vleklému příběhu mega zrychlený. Za mě nikdy více, tuhle knížku už nechci vidět.

kika 13
05.02.2023 4 z 5

Oddychové čteni.Prolínání minulost a současnost.

Nevr
09.11.2022

Hezký nápad, ale styl psaní mě moc nepohltil - historická linka mi přišla povedenější. Takový romantický příběh kde je všechno ideální, vše je možné a vše se v dobré obrátí... A žili spolu šťastně až do smrti. Každopádně přečtení nelituji a kdo má rád pohádky, bude spokojen.

menalinda
03.11.2022 4 z 5

Hezký milý příběh,vztah matka +dcera v Paříži,kde pracují na svém ne zrovna povedeném vztahu,okořeněno tajemstvím.

Renatecka
21.10.2022 3 z 5

Příjemný příběh, líbilo se. Ale jsou i lepší, proto dávám jen 3 hvězdičky.

Buchtičkajani
03.10.2022 4 z 5

Příběh je velmi čtivý,, a tentokráte pro mě obě dvě linky byly stejně zajímavé. Romantika se tam taky najde, ale je ji tak akorát. Každý má nějaké tajemství.

Tevik
28.09.2022 5 z 5

Pro mě tedy krása. Moc pěkně se čte.

Fleur213
13.09.2022 1 z 5

Smíšené pocity. Zklamání bohužel převládá nad dobrým pocitem. Nečekejte romantiku, jen proto, že se děj odehrává v Paříži, nebo drama jen proto, že si dcera s matkou nerozumí. Hlavní postavy jsou příliš ploché, dialogy nezáživné. Nic extra se neděje. Pravý klimax-vyvrcholení nepřijde. Námět na příběh by to byl zajímavý, kdyby to bylo lépe zpracované, vygradované. Nebýt příběhu z deníku, který se odehrává v 20. a 30. letech, kdy jsi autorka jako hlavní hrdiny "zapůjčila" slavné osobnosti té doby, knihu bych hned zkraje odložila. Pochválit musím konec - ten byl dojemný - ale zase, ne díky hlavní postavě, což je škoda. Co mi vadilo úplně nejvíce byly nesrovnalosti, které si autorka neověřila nebo se jim rozhodla nevěnovat pozornost (např. Američanka pracující v Paříži bez víza apod.) Doufám, že autorka na svém stylu ještě zapracuje a příští kniha bude o to lepší.

Kaja1
11.09.2022 3 z 5

Další kniha, která se odehrává ve dvou časových rovinách. Tentokrát Paříž 1926-1940 a současnost, kdy matka s dcerou odhalují tajemství, které jim odkrývají dopisy jejich prababičky a babičky. Sice si nedovedu představit, že by někdo nechal byt skoro 90 let neobývaný,
a potom během jednoho dne uklidil
a dalo ve v něm hned bydlet,ale v knihách je možné všechno. Také každá z žen měla své tajemství, ale proč svoji minulost tajily, to jsem moc nepochopila.Příběh se četl dobře, ale nebylo to nic k čemu bych se vracela.

Renike
27.08.2022 5 z 5

Naprosto souhlasím s Jenny46. Mě ta kniha úplně pohltila. Moc se mi líbila jak stylem i emočně. Rodinná tajemství kolem historie a současností miluji. Tahle kniha ve mě rozhodně nechala hluboké dojmy. Doporučuji.

Jenny46
26.08.2022 4 z 5

Krásně vykreslený příběh k zamyšlení. Není vždy jednoduchý vztah matka s dcerou...
Knihy s dávným tajemstvím nikdy neomrzí, historie s nádechem romantiky a hlavně Paříž současnost a minulost ( spousta slavných osobností ) co víc si přát...

zuzana2599
19.08.2022 4 z 5

Před chvílí jsem se vrátila z Paříže. Ano, bylo to sice jenom na stránkách románu Ztraceny v Paříži, ale nevadí, vždyť při čtení si můžu cestovat kam jen chci. Paříž jsem navštívila nejenom současný, ale dokonce jsem zavítala do jeho dvacátých let. A víte co se mi moc líbilo ? Že dějová linka historická byla napsána formou deníkových zápisků. Milý deníčku...
Ztraceny v Paříži je nenáročný, ale čtivý, příběh matky a dcery, které se vzájemně odcizily, ale znovu k sobě postupně nalézají cestu a to díky nečekanému dědictví po prababičce Ivy. Objevují spolu zapomenutou rodinnou historii a poznávají život svých předků. Hezký, odpočinkový příběh !!

Knižní střípky
15.08.2022 4 z 5

Příběh byl velmi čtivý, o minulosti Ivy jsme se dozvídáme z jejího deníku, a tentokráte pro mě obě dvě linky byly stejně zajímavé, což se mi málokdy stává. Co se romantiky týče, nebojte, i ta zde je, u těchto příběhů by to asi ani jinak nešlo, ale je jí tak akorát. V mých očích příběh obstál a v rámci svého žánru jej řadím k těm povedenějším.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Darja.8
05.07.2022 5 z 5

Úžasný příběh ze kterého na vás ulpí závan historie 20 let sladké Paříže.
Střídá se zde současná časová linka a linka 20 století.

Autorovy knížky

Elizabeth Thompson
americká, 1964
2022  73%Ztraceny v Paříži

Kniha Ztraceny v Paříži je v

Právě čtených2x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce171x
Chystám se číst93x
Chci si koupit9x
dalších seznamech5x