Ztracené podoby kraje

Ztracené podoby kraje https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318844/bmid_ztracene-podoby-kraje-eDL-318844.jpg 3 5 2

Dětství, kamarádi, první láska – to vše a mnoho dalšího se skrývá v knížce s poetickým názvem Ztracené podoby kraje. Mladý autor v ní nejen vypráví o životě v malebné vesničce uprostřed lesů, ale také se zamýšlí nad vztahy mezi lidmi v rodině, v milostném vztahu, v přátelství. Je toho hodně, co člověk může v životě získat, ale také ztratit. A obvykle záleží jen na něm, na jeho životních postojích, co si vybere, i když překvapení zdaleka není vyloučeno…... celý text

Přidat komentář

alef
19.07.2017 3 z 5

Docela příjemné, ne nijak depresivní, spíš melancholické čtení o dozvucích dospívání ... o prohrách v lásce, v přátelství, v rodině ... a o pokusu, jak se s nimi vypořádat. Příběh se odvíjí formou vnitřního monologu hlavního hrdiny-autora, který se nám, čtenářům, snaží zprostředkovat svůj vnitřní svět, svůj způsob prožívání všech těch životních událostí, které ho v dospívání ovlivnily.

A nebyly to jen všechny ty životní peripetie, ale také prostředí ve kterém vyrůstal ... malá vesnice. Zprostředkovat nám, čtenářům, stejným způsobem, jako vnitřní svět, i ztracenou podobu kraje, ve kterém vyrůstal, s jeho vztahy a vazbami, ale taky poetikou, se ovšem autorovi už tak úplně nepovedlo, alespoň mě tak úplně neoslovilo, a vzhledem, k tomu, že jsem právě tohle (vzhledem k názvu knihy) očekávala jako stěžejní téma, tak budou muset 3 hvězdičky stačit.

alnahu
27.01.2017 3 z 5

Příběh kluka z malé vesnice, z které se z matkou odstěhuje. Autor nám v knize převypráví svou část života ,kterou prožil právě v této vesnici ,vzpomíná na svoji první lásku, kamarády ale i na zklamání. Kniha by se mohla líbit hlavně mladším čtenářům - četla se docela dobře.


Autorovy další knížky

Josef Čelikovský
česká, 1992
2015  70%Projít dveřmi
2016  60%Ztracené podoby kraje

Kniha Ztracené podoby kraje je v

Přečtených5x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x