Ztracené dopisy

Ztracené dopisy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413289/bmid_ztracene-dopisy-f47-413289.jpg 4 91 32

Co když milovanou osobu ochráníte jen tehdy, když ji už nikdy v životě neuvidíte? Když Martin milovaný otec zemře, zanechá po sobě jen záhadné dopisy, které psal Angličance Catkins, a zmínku o domečku na pláži v anglickém přímořském městečku. Marta je v Kanadě, kde žije, ve složité životní situaci. Proto se rozhodne odcestovat do Anglie zjistit víc o minulosti své rodiny a odhalit, kdo byla otcova tajná přítelkyně. Postupně díky dopisům proniká do příběhu, který se udál v Norfolku za druhé světové války. Sylviin manžel Howard bojuje ve válce, Sylvie se pokouší sama vychovávat jejich dvě děti. Jediné útočiště nachází v chatce na pláži ve Wellsu a v kamarádství s Connii, kterou tam potkala. Mezi oběma ženami se vytváří přátelství na celý život a Sylvie Connii prozradí tajemství, se kterým se nikdy nikomu nesvěřila. O tajném milenci a o dítěti. Válka přinášela i bolestivá rozhodnutí. Slib, který si ženy dají, přetrvá roky. Může obrátit Martin život úplně naruby.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Lost Letters , 2018


více info...

Přidat komentář

zdenaR
10.07.2023 3 z 5

Knihy, které mají dvě časové roviny, mám ráda. Zajímavá tématika i reálie.
Ovšem závěr poněkud přeslazený.

sidonka
15.09.2022 5 z 5

Moje oblíbená struktura knihy s dvěma časovými linkami a nečekaný zvrat na konci byl opravdu zajímavý


SSTknihy
16.08.2022 4 z 5

Mám ráda příběhy, odehrávající se ve více časových rovinách, nemám problém s přeskakováním v ději, ani s větším množství postav, a navíc mě baví témata, spjatá s druhou světovou válkou. Tenhle příběh to všechno nabízí. Pravda, rozjezd je poněkud pomalejší a některé odbočky v ději lehce zbytečné, ale druhá polovina už má spád a pátrání po minulosti bylo téměř detektivní. Inspirace historickými událostmi navíc dodává příběhu nádech věrohodnosti a věřím, že by se něco podobného mohlo v těch bouřlivých válečných časech opravdu stát.

SmisekIvuska
04.07.2022 3 z 5

Čte se dobře, ale pokud od ní čekáte něco extra, tak to není. Je to fakt kniha, kterou přelouskáte, než se začtete do něčeho jiného :-)

Kekik
10.05.2022

(SPOILER) Pozor, spoiler !
Očekávala jsem dle názvu a anotace trochu jiný příběh. Dopisy mě velmi zklamaly. Vlastně tady ani nebyly. Těšila jsem se, jak si v nich počtu. A ono nic. Za to velké mínus.
Příběh z minulosti je rozhodně zajímavější, ale i ten ze současnosti by nebyl špatný, kdyby mě tolik neštvaly postavy. Marta mi dlouho nebyla sympatická, stejně tak její dcera Janey. A co teprve Elizabeth. Tu jsem nemohla vystát až do konce. Ještě, že tam moc často nebyla.
Bohužel jsem se dlouho nemohla začíst. Knihu jsem odložila a přečetla mezitím dvě jiné. Poté, co jsem se ke knize vrátila, to bylo již lepší.

Další velký mínus je nadměrné užití "vzdychavek". Slovo "och" nechci hodně dlouho vidět. A ke konci se přidaly i shluky písmem (zde uau nebo tak nějak) a to též nemám ráda.

Leskodka
18.04.2022 2 z 5

Tak krásná obálka, ale obsah mě bohužel zklamal, špatně se mi četla.

niknikita
08.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Touto knihou jsem se protrpěla přes neuvěřitelný labyrint postav a situací až na konec. Přitom stačilo, přečíst si poslední kapitolu, ze které cituji:

"...Marta dokončila dlouhé vylíčení událostí o prstenu, o jejich otci Charlie Atkinsovi - Catkinsovi - evakuovaném do Kanady pod jménem Lewis Rodwell, o Connie, o sestře jejich otce, která zůstala v Anglii, a dokonce o Henrym, Sylviině vnukovi a Lewisově synovci, který však není v žádném příbuzenském vztahu s Charliem a díky bohu s ní ani s Elizabeth..."

To by nevymyslel ani Jára Cimrman.

Zlatinka.Emilly
13.02.2022 4 z 5

Nakonec pěkná kniha, i když ze začátku jsem se ztrácela. Ale i tak mi dalo práci zafixovat si postavy současnosti a minulosti. Konec mě překvapil, i když jsem ho v závěru knihy očekávala.

Toňula
02.02.2022 3 z 5

Příjemný, oddechový příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, mé oblíbené téma osudů dvou žen , které se později protnou..

Parwana
02.01.2022 3 z 5

Příjemná oddechovka, dobře napsaný příběh, kde se prolínaly dvě roviny.

ydnac
07.03.2021 3 z 5

Příběh o těžkém rozhodování v těžké době...
Marta po smrti svého otce zjišťuje, že udržoval kontakt s neznámou osobou jménem Catkins a tak se vydá do Anglie zjistit více..
Přítomnost je střídána s minulostí a dozvídáme se víc o síle přátelství dvou mladých žen a jejich osudech...
Kniha je hezky napsána, ale řadím ji spíše do průměrných. Neurazí, ale ani se nekonalo takové to WOW.
Závěrem chci pochválit obálku, ta mě naopak nadchla, úplně se vidím na pláži u jedné z těch chatiček :-)

ANDY28
20.10.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila až na ten divný závěr a chyby v textu

Páájinka
16.10.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Byla v ní historie, romantika i rodinné tajemství.

J.x
20.07.2020 3 z 5

S touhle knížkou jsem se trochu "trápila", začala mě bavit až na konci.

Zdenas5
05.06.2020 2 z 5

Celkem příjemný příběh o přátelství a nelehkém rozhodování, v kterém se prolíná období druhé světové války a současnost.

hrosulik
05.06.2020 5 z 5

Krásná kniha, moc se mi líbila, přečetla jsem jedním dechem.
Mohu jen a jen doporučit.

Eeli
28.04.2020 3 z 5

Milý, leč průměrný příběh, v němž se proplétá minulá doba s přítomností a válkou podmíněné osudy hrdinů ovlivňujíci životy současné. Zápletka jakoby ne a ne přijít, vše tak nějak pozvolna plyne, určitě se nejedná o nijak údernou knihu s překvapujícími zvraty. I přes jistou závažnost tématu je to dílko spíše oddechové.

TamaraKrejčí
24.04.2020 5 z 5

Pro mě je stále neuvěřitelně kolik krásných knížek vzniklo “díky” světové válce. Tolik příběhu, tolik lidského zoufalství. A díky všem, kteří dokážou popsat těžké téma tak, že si z toho odneseme nejen zážitek na pár chvil, ale i zamyšlení, poznání, poučení.

xena2711
06.03.2020 4 z 5

Na první pohled se mi moc líbí obálka, ta se opravdu vydařila. Dvě časové roviny, to je přesně můj styl. Příběh popisuje pátrání Marty v minulosti svého zemřelého otce a zároveň nelehká rozhodnutí v době druhé světové války. Nedovedu si vůbec představit, co musely prožívat ženy, které posílaly své děti do zahraničí, aby je ochránily před válkou..

Heyhey
26.02.2020 3 z 5

Knihy se dvěma časovými rovinami jsou asi in. Stejně jako knihy o válečném strádání. Ale ne každá uchvátí.

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945)

Autorovy knížky

2019  75%Ztracené dopisy

Kniha Ztracené dopisy je v

Přečtených129x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených3x
Knihotéce116x
Chystám se číst62x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x