Ztracena v čase
Věčný příběh o lásce *** Kateřinu a Katku od sebe dělí čtyři sta let. Přesto se jednoho rána probudí v těle té druhé. Ocitají se v cizím prostředí, mezi naprosto neznámými lidmi. Kateřina se musí vyrovnat s nástrahami moderního světa, zatímco Katka zjišťuje, že se ocitla v 16. století po boku hulvátského a neotesaného manžela, který ji nenávidí. Povede se oběma ženám obstát v nové době? Či dokonce najít štěstí? Nebo se ještě rády vrátí ke svým původním životům?... celý text
Originální název: Ztracena v čase, 2024
Komentáře knihy Ztracena v čase
Takový oddechový příběh, pohádka pro ženy. Dvě Kateřiny jedna z roku 1591 a druhá z roku 2022 si vymění v jednu chvíli své životy a začnou žít ve zcela cizím prostředí a v jiné době než byly doposud zvyklé. A je otázka, zda se ještě vrátí ke svému životu v původní době či ne.
milá nenáročná romantická oddechovka, zajímavý námět - výměna dvou Katek s rozdílem několika staletí..sice trochu nedotaženo (že by postavy tak lehce přijali sdělení Katek, přesuny mezi staletími, rychlá adaptace...ale ano, na podrobnější v rozsahu knihy nebyl čas...a autorka to asi nechtěla/neměla v plánu rozepsat více). hodně zjednodušeno, ale fakt příjemná pohádka pro dospělé...nehledejte za ní míň ani víc a užijte si knížku ke kafi, nebo k něčemu dobrému :)
až na Annu, to mi bylo hodně líto..ale k vykreslení doby asi muselo být..a ani tak to Katku 2022 neodradilo ;)).
a taky škoda, jak už někdo píše, že se Katky nepotkaly...
...a žili spolu šťastně, až kým nezemřeli... :)
Knížka mě zaujala od první stránky a byla jsem velmi zvědavá, jak příběh obou Kateřin dopadne. Konec byl celkem předvídatelný. Určitě doporučuji jako letní pohodové čtení :-)
Skoky v case je moje oblíbené téma, ale tomuhle se nedalo věřit. Dávám 2 za nápad, ale dále naprosto nepropracovane. Za mne velké zklamání. Holka z 16 st. první den v klidu obsluhuje v baru. Čtenářkam Cizinky rozhodně nedoporučuji.
(SPOILER) Pohádkový příběh pro dospělé. Když nás tím moc nepremyslite, tak si čtení užijete a na závěr máte dobrý pocit. Mě ovšem chybělo v knize více to rozebrat, klidně i návrat žen domů a potom opět výměna. Nechat ve svém "minulém" životě přátelé, rodinu... No to je jen pro otrlého. A klidně bych asi i uvítala třeba setkání dvou Kateřin. No to už bych chtěla asi moc a byla by to ve finále jiná kniha. Jako oddychové čtení však kniha funguje skvěle.
Je to druhá kniha, kterou jsem od autorky Lucky Kunešové četla, a musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena. Je to autorčina prvotina (já paradoxně četla až jako druhou) a naprosto mě kniha chytla. To, jak se prolíná minulost se současnosti, a nejen jako dějové linky. I to, jak dokázala zasadit historickou postavu do roku 2022 a naopak holku z moderní doby do 16. století.
Sem tam se vloudila nějaká ta chybka či překlep, ale jak mi to většinou vadí, tady jsem to naprosto přešla, protože mě bavilo sledovat příběh obou Kateřin.
Kniha obsahovala napětí - dramatické cliffhangery, momenty, kdy mě štvaly jak obě hrdinky tak i jejich partneři, protože čtenář nevěděl, co se stane. Zároveň měl příběh hluboké emoce, kdy mi bylo těžko, protože jsem se dokázala vžít do toho, co hrdinové prožívali.
Opravdu dobře napsaný příběh, který mě vtáhl a nepustil až do konce.
Taková milá nenáročná oddechovka. Něco mě zarazilo, něco by možná šlo malinko propracovat líp. Jenže kniha se četla velmi dobře a nemohla jsem přestat. Konec předvídatelný, ale nechtěla bych jiný.
Kateřina z minulosti se mi nelíbila tak jako Katka z budoucnosti. Nedokázala jsem s ní úplně soucítit.
Nechci a nebudu spoilerovat. Takže to víc nebudu komentovat.
Přečtěte si to sami. Těším se na další knihu.
Taková fajn oddychovka, řekla bych pohádka pro dospělé. Jen některé pasáže mohly být víc propracované. Fajn příběh který se dobře četl.
Popravdě ani nevím, jak knihu hodnotit. Místy byla strašná, místy super. Hlavně Marek mě svým chováním iritoval. Závěr byl lepší. Vzhledem k faktu, že je to autorčina prvotina, to asi v rámci žánru nebylo špatné.
Jako nápad super, mockrát jsem se zasmála, ale mnohem častěji mě napadalo, jakože fakt, během jednoho dne se adaptovat v naprosto jiném prostředí, hlavně Kateřina, která přišla do současnosti, nic jí neudivovalo, se vším se hned sžila, taková pohádka
Moc mě příběh Kateřin bavil. Obě se ocitly v situaci a v čase kterém nečekala,že by mohly někdy být.. štěstí nakonec přišlo k oběma dívkám, ale nebylo to jen tak,cestu měly trnitou a každa něco ztratila..
Romantický příběh, který jsem přečetla jedním dechem.
V příběhu se setkáme s dvěma Kateřinamy,každá žije v jiné době.Jedna v současnosti a druhá na zámku Višňová v roce 1591,obě jsou v té své nešťastné,tak navštíví místní čarodějnici a ta je vzájemně prohodí,každá se musí sžívat v té době v které se ocitla-není to jednoduché,ale každá si najde své místo i lásku.
Odpočinková kniha s krásnou obálkou je velmi čtivá -taková pohádka pro velké holky,což se mi velmi líbilo.
Již mám připravenu další knihu od této autorky.
Romantická, velmi jednoduchá kniha. Autorka evidentně nevěnovala studiu 16. století moc času, neřešila logiku ani si neuhlídala základní popis postav. Nelogické je např. to, že se tu vůbec neřeší rozdíly v řeči nebo jak snadno okolí oběma ženám uvěří. Anna má jednou oči zelené, o pár stránek dál zas šedé...Jedinou výhodou je to, že čtení aspoň rychle uteklo.
Jejda to byla blbina. Nechápu, proč to není v literatuře Pro děti a mládež, když je to vysloveně pohádka pro mladé holky. Autorku zřejmě vůbec nezajímá historie, protože není možné vyměnit lidi, které dělí několik století, aby to nebylo skoro poznat a mohly prakticky hned fungovat. I čeština se za tu dobu úplně změnila.
Hezké to bylo, láska napříč stoletími, láska věčná, napříč časem. Příběh dvou Kateřin, které si vymění dobu a jedna se ocitá v dnešním světě a druhá v 16.století. Nenáročné čtení pro chvíle pohody, které jistě potěší. Od Lucie Kunešové budu číst knížky dál, historii mám v oblibě.
(SPOILER) Tito knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy. Příběh je to hezký ale nejsou tam skoro žádné popisy. Popisy krajiny, hradu, jak to tam vypadalo a tak podobně. Hrdinka z moderní doby si nestěžuje na smrad, ani nevyšiluje,kde se to ocitla. Hrdinka z šestnáctého století není zděšená z aut, nediví se televizi, hned se všechno naučí. No nepřišlo mi to vůbec dobře popsané, nedokázala jsem se do toho šestnáctého století vůbec vžít. A ještě ta hrdinka z moderní doby se vůbec nechovala jako typická moderní žena ,třeba při tom požáru radši čekala na vysvobození,než aby si pomohla sama.
Autorka má čtivý, svižný styl a v knížce nejsou žádné nudné pasáže, stále se něco děje. Nechybí dramatické ani romantické chvíle a je to opravdu milé počtení, které ale čtenáře taky trochu napíná postupně se odhalujícími tajemstvími z minulosti, to se mi velice líbilo a motivovalo číst dál. Myslím, že někteří čtenáři s oblibou v popisech by mohli knížku vnímat jako strohou, ale na druhou stranu je tím, jak "jednoduše" je napsaná, vhodná i pro někoho, kdo není třeba až tak velkým čtenářem, takže to může být naopak její přednost. Mně to nijak nevadilo a měla jsem radost, že mi čtení odsýpá :-)
Knížka mě ohromně bavila. Byla super čtivá a s přibývajícími stránkami se to jen umocňovalo. Konec byl pro obě hrdinky dramatický a mě nenechal knížku odložit. Ano, byl trochu předvídatelný, ale to mě u tohoto typu knihy nepřekvapilo.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
nevěra láska cestování časem romantika historické romance prolínání minulosti a současnostiLucie Kunešová také napsal(a)
| 2024 | Ztracena v čase |
| 2024 | V náruči pomsty |
| 2025 | Mezi dvěma srdci |

95 %
68 %
Ztracena v čase
Recenze knihy Ztracena v čase
Romanťárna, u níž jsem byla vzteklá nad nelogičností, nebo nesmysl, u nějž jsem si poplakala? Vše z toho platí.
Příběh je o dvou Kateřinách, jedna žije v šestnáctém století, jedna v současnosti. Ani jedna není se svým životem tak úplně spokojená. Působením kouzla se ve svých rolích prohodí - paní Kateřina se probudí v ložnici moderního bytu, slečna Katka v chladné komnatě středověkého hradu. Obě, patřičně zmatené, se snaží s novým prostředím co nejlépe popasovat, aniž by tušily, na jak dlouho se v něm ocitly. V obou časových rovinách se rozehrává moc hezká romantická linka...
Tak v čem je problém?
Krom drobností, které mne v poslední době dráždí i v jiných knihách, jako je sem tam chybička, sem tam ne úplně nejvhodnější slovosled, a hlavně - špatná práce s časem (ne - zvolit si určitý slovesný čas skutečně neznamená, že v tomto čase budou napsány všechny věty v knize!), tak to byl jeden takový "detail". Jazyk a písmo.
Že by se v šestnáctém století mluvilo stejně, jako mluvíme my? Nejen tedy, že dáma z minulosti v tomto směru úplně zapadla, nemluvila z dnešního pohledu vůbec divně, a dokonce si hravě poradila i s naším písmem, ale - oni v tom šestnáctém století mluvili de facto stejně jako my! Jako že si třeba chlap v rozhovoru s manželkou ulevil "do p.dele". Jako vážně? Stejně tak mne třeba zarazila práce s tykáním/vykáním - v té době bylo vykání spíše ojedinělé, v prostředí, kde se děj odehrával, by se pravděpodobně nepoužívalo.
Samozřejmě tam byly i jiné věci, které trochu postrádaly logiku, ale já jsem zaměřená hlavně na tu řeč, tak jsem řešila především toto. Dokonce se mi stalo, že jsem knihu vztekle zavřela. Jenže...
Nedalo mi to a zase jsem ji hned otevřela. Protože prostě ve mně krom toho pedanta je i kus romantika, který si to užíval a byl zvědavý, jak to dopadne. A - jak jsem předestřela - který ten závěr zcela bezostyšně "vořval".
Takže - pro nenáročného čtenáře určitě prima oddechovka, prostě taková pohádka pro dospělé. Jen mi přijde jako obrovská škoda, že nakladatelství ty nedostatky neřešilo, protože autorka určitě potenciál má, a kdyby se s tím pracovalo, mohla být její čtenářská základna širší.