Ztracená sovička

Ztracená sovička https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472012/bmid_ztracena-sovicka-O6w-472012.jpg 5 11 5

Roztomilá knížka o ztracené sovičce, která vypadla z hnízda a s hlasitým BÁC! přistála na zemi. Ale kde má maminku? S novou kamarádkou Veverkou se vydává hledat maminku a potkává různá lesní zvířata. Zatímco jedno má maminčiny špičaté uši a druhé má její velké oči, ani jedno není její maminka. Kde jen může být? Které zvířátko sovičce poradí, kde ji najde? Ilustrace Chrise Haughtona plné výrazných barev a skrytých odkazů nás provedou hledáním malé sovičky až ke šťastnému a vtipně varovnému konci. Skvělá kniha na čtení s nejmenšími dětmi, které si v ní mohou samy listovat.... celý text

Literatura světová Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

A Bit Lost , 2020


více info...

Přidat komentář

bibi.r
08.09.2023 5 z 5

Pro děti 2+

Tuhle tu knížku o ztracené sovičce si dcera zamilovala tak moc, že jsme si nakonec museli domů koupit vlastní.
Ilustrace skvělé.

broskev28
27.04.2023 5 z 5

Úžasná knížečka pro malošky. Vše, co časem používáme ve čtenářských dílnách s dětmi, které už samy čtou, lze tady s velkým úspěchem (a ohlasem) použít i pro nečtoucí předškoláčky. Krásné ilustrace, otázky připomínající Červenou Karkulku a výsledek naprosto úchvatný. Nechápu jediné: proč doposud nemáme v češtině i další Haughtonova skvělá dílka - Och ne, Georgi, Možná, Neboj se, krabíku . . .


wiix
24.08.2022 5 z 5

Toto je pani kniha. Kúpila som ju kvôli super recenziám, po prelistovaní som ostala trochu sklamaná a.k.a To je všetko? Ale čím viac sme ju so synom čítali, tým som si ju viac obľúbila. Má len pár strán no nie je taká úžasná len tak, na prvý pohľad. Treba ju zažiť s tým malým tvorom večer pri uspávaní.
A teraz je to, prosím pekne, jeho naj kniha. Lebo objímačky s mamkou️ Kniha je o hľadaní maminy podľa opisov, pričom teda mama je len jedna a opisy sedia na rôzne zvieratká. Je smiešna a brutálne neštandartne a jednoducho ilustrovaná, čo doteraz nechápem, ako v nej syn nájde veci, ktoré ja ledva vidím (mama sova hľadajúca medzi stromami). Odporúčam všetkými 10.

Litocha
17.06.2022 4 z 5

Oblíbený princip postupného zpřesňování, tentokrát v podání pro nejmenší. Líbily se mi poutavé obrázky, promyšlená podoba stránek i laskavé vyústění. Prcci díky ní mohou poznávat svět. Povedené leporelo.

aydam
10.09.2021 5 z 5

A jéje! Sovička padlá na hlavičku, veverka si něco šlehla, spousta barev, tvrdé desky... To prostě chceš!

Štítky knihy

sovy

Autorovy knížky

Chris Haughton
irská, 1978
2021  95%Ztracená sovička