Ztracená kniha Enkiho

Ztracená kniha Enkiho https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250383/mid_ztracena-kniha-enkiho-l2B-250383.jpg 4 17 6

Stane se minulost naší budoucností? Je lidstvo předurčeno k opakování událostí, které se přihodily na jiné planetě, daleko od naší Země? V bestsellerové sérii Kroniky země se Zecharia Sitchin zabýval příběhem o našem stvoření rukama Anunnaků, „těch, kteří přišli z nebe na Zemi“, z pohledu nás lidí. Nyní v Enkiho ztracené knize budeme na tuhle ságu pohlížet z perspektivy pána Enkiho, vůdce Anunnaků, který byl ve starověku uctíván jako bůh. Bůh, který se rozhodl vyprávět příběh o tom, jak tito mimozemšťané přišli z planety Nibiru na Zemi.... celý text

Mytologie Záhady
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

The Lost Book of Enki , 2004


více info...

Přidat komentář

kannibal28
11.10.2022 1 z 5

1Najslabšia zachariho kniha pisana v basničkach ma moc nebavilo 2 Neviem od kade má autor tolko zdrojov odkial vie kto skym sa vypraval kto skym spal určite sumeri nezanechali tolko správ od anunaki 3 neviem ale už asi dalšie knihy od zachariho si nekupim v podstate je to to iste ma to prestava baviť.

Inana1
20.11.2019 5 z 5

Skvělá knížka! Takový souhrn dějin Země.


anna1160
09.11.2016

Při čtení této knihy jsem měla pocit jako by autor odpovídal právě mě na otázky které mě tak nějak provázeli celý o vzniku života na naší planetě
a okamžitě jsem hledala i další jeho díla kterých je celkem 14 Byla a jsem nadšena

Dandulka
15.02.2016 5 z 5

Velmi zajímavým způsobem zpracovány hliněné tabulky. Jen si člověk musí zvyknout na jazyk, ve kterém je tato kniha psaná.

Dharter
06.02.2016 2 z 5

Tak bohužel, v takovémto provedení je The Lost Book of Enki pro mě brak. Nic nemám proti archeoastronautické teorii, ale já prostě radši upřednostňuji fakta, než příběh, který není ani teorií, ani důkazem, jenom fabulací/překladem fabulace. A tady té příběhové části je tak 90%.

Nibiru
28.10.2015 5 z 5

Přečtení této pradávné knihy a událostí v ní popsaných dá zvídavému čtenáři odpověď na celou řadu hádanek a nejasností, obestírajících naši dávnou minulost, spojenou se vznikem homo sapiens sapiens a civilizací vůbec. Vlastně shrnuje vše, co obsahuje komplex knih Kroniky Země, v jakémsi životopisném přehledu událostí, který z našeho pohledu prožívá Mimozemšťan - nesmrtelný \\\\\\\"bůh\\\\\\\" Enki. Nesmrtelnost z lidského pohledu je zde dána velmi rozdílnými biologickými podmínkami, utvářenými na planetě Nibiru, kdy z hlediska její orbity kolem Slunce trvá jeden oběh 3600 pozemských let. Tím by bylo možno (i když pro člověka je to stále dost nepochopitelné) alespoň částečně chápat, proč jsou vůči krátkému lidskému bytí \\\"bohové\\\" Sumeru prakticky nesmrtelní.
Ačkoliv je v knize pěkně vysvětleno mnohé, např. i to, že Bohové nebyli žádní andělé, ale svárlivé, sexuchtivé a po moci prahnoucí bytosti (přesně jako my, lidé, jež v sobě máme jejich geny), dále vznik Sfingy, pyramid, Potopy, genetické manipulace a další před- a popotopní události, které de facto našly svůj otisk třeba i Bibli, jedno vysvětlení mi kniha nepodala.
Stále si lámu hlavu nad tím, jak to, že na Zemi žije několik základních lidských a přesto odlišných ras (žlutá, bílá, negroidní a rudá). Anunnakové podle všech zapsaných indicií byli bílí.
Ale i tak je to parádní četba a za to, že tuto knihu Z. Sitchin napsal, mu patří in memoriam můj velký dík.

Autorovy další knížky

Zecharia Sitchin
ázerbájdžánská, 1922 - 2010
1999  83%Dvanáctá planeta
2001  91%Války bohů a lidí
2001  88%Schody k nebesům
1998  88%Kosmický kód
2002  87%Když započal čas

Kniha Ztracená kniha Enkiho je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce18x
Chystám se číst13x
Chci si koupit13x