Zrozeni k propojení

Zrozeni k propojení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484005/bmid_zrozeni-k-propojeni-yvc-484005.png 4 45 25

Zásadní kniha, která je novým a zlomovým průnikem do našeho lidského kolektivního nevědomí. Nový náhled na minulost, která tvoří a limituje naši současnost, vám umožní pochopit mužské a ženské postoje, které vytvářejí oddělenost a nespolupráci. Uvědomění si těchto většinou automatických a nevědomých postojů, utvořených v historii (a zároveň v našem dětství), pomůže rozpustit mnoho iluzí zabraňujících propojení muže a ženy. Propojení, které je naší lidskou přirozeností a potřebou. Autoři na knize pracovali mnoho let a vytvořili dílo, které dává možnost zásadně změnit postoj k druhému pohlaví, kvalitu vztahů, a tím i celého života. Autoři čerpali nejen ze svých terapeutických zkušeností, ale také z vlastních osobních cest. Jak sami říkají: "Mnohé nám přitom umožňuje naše jedinečná konstelační technika. Díky tomu můžeme překročit limit standardních technik, jít rychle k podstatě a v neposlední řadě vnímat témata v širších souvislostech". Zrozeni k propojení ukazuje vrstvy lidského nevědomí ve zcela nových souvislostech. Poznámka: autoři nejsou odborní psychoterapeuti.... celý text

Přidat komentář

Mon.CouCou
21.06.2023

Tuto knihu jsme s manželem dostali jako dárek a přiznám se, že sama bych po ni nesáhla. Miluju psychologii a naučné informace si hledám dost na internetu, nebo z odborných knih.
Manželům Bartošovým se podařila sestavit kniha, které bude rozumět i tzv. obyčejný člověk. Michala sleduji na FB a některé jeho příspěvky jsou inspirativní.
Od knihy jsem však neměla velké očekávání. Navíc-já ji prokládala ještě jinými knihy, protože některé úvahy je prostě třeba "vstřebat". Hodně bolestí si neseme z minulosti a tato kniha nabádá k uvědomění si vzájemných vztahů.
Upřímně-styl Vám buď sedne, nebo vůbec.
Já však musím vyzdvihnout hloubku toho, co se nám oba autoři snaží svojí prací říct-a to vůbec špatné není! Důvěra je velmi důležitá.
Hodně lidí v mém okolí by si tuto knihu mohli přečíst. :-)

zuzana888
06.03.2023 5 z 5

Sleduji p. Bartoše a jeho příspěvky na Fb už dlouho a měla jsem možnost poznat práci autorů i osobně. Na jejich prvotinu Smysluplné vztahy jsem tady už psala. Zrozeni k propojení je ale knihou mého srdce. Pomohla mi zorientovat se v tom, co jsem si odnesla z dětství i v hodně dalších věcech. Za mě výborná kniha!


PetrBláha7
10.02.2023 5 z 5

V rozvoji mám načteno a toto je jedna ze skvělých knih, kterou je dobré přečíst. Hluboké spojení mužsko ženských částí v každém z nás, které tvoří soulad uvnitř a i okolo nás je tady popsáno v souvislostech. Rodové limity, kolektivní limity, mužská cesta, ženská cesta, cesta souladu, sexualita, vše jasně, konkrétně, srozumitelně. Pro mě osobně má kniha více vrstev a po přečtení z odstupem několika měsíců, nacházím nové. Doporučuji.

PetraMladá
09.02.2023 5 z 5

Velmi dobře zpracovaná kniha, nejen o partnerství. Musím říci, že mě některé komentáře zde překvapily, protože kniha velmi citlivě pracuje například s tematikou sexu nebo i mateřství. Vede k uvědomění, že žena má i jiné cesty, než být matkou a je to pouze její naprosto legitimní životní rozhodnutí. Jde jen o to si ho ve svém okolí ustát, pokud se tak rozhodne. Vím ze své zkušenosti, o čem mluvím. Pro mě byla v tomto kniha velkou oporou. Přinesla mi hodně nových pohledů v mnoha směrech.
Celkově vnímám její poselství v uvědomění si tvůrce svého životního příběhu. Pro ženy i muže. Vše v kontextu lidské cesty a zkušenosti. Skoro jakoby někteří komentující zde knihu ani nečetli:)

Sidonie
09.02.2023 odpad!

Stereotypní, sexistické. Ať si každý žije po svém, pokud tím nikomu neubližuje - a ať svůj "recept na štěstí" nevnucuje těm, kterým nechutná.

PS: Ne všechny ženy chtějí děti.
Ne všichni muži chtějí být vykořisťováni a mít vedle sebe Stepfordskou paničku.
A tak dál a dál.
A doslechl se někdo z autorů o té moderní vymoženosti, že žena může mít vlastní peníze? :D Z těch výrazů o uvolnění jsem protáčela oči. To je horší než 50 odstínů s tou svou vnitřní bohyní.

Edit: Ihned po mém komentáři se objevily 2 nové komentáře od nových uživatelů DK, aby ihned vrátily téhle věci červené hodnocení. :-D
A všimla jsem si, že "lidé" komentující přede mnou se zaregistrovali, ohodnotili knihu a víckrát už se na DK nepřihlásili.

Já nevím, nerada jsem zlá na autory (obzvlášť ty český), ale tohle je prostě fakt trapné.
Jsou zkrátka nějaká pravidla slušnosti, která by měli všichni autoři respektovat. Normální člověk neohodnotí ani svou vlastní knížku, natož aby ji hodnotil pod stovkou falešných profilů.
Za autory mi je celkem trapno. Přála bych si, aby Databáze v těchto extrémních případech zasáhla a něco s tím udělala.

GinaS.
08.02.2023 5 z 5

Inspirativní kniha! Podporující, povzbuzující a naprosto souzní s mým světem. Odkrývá v souvislostech mnoho vrstev života. Děkuji.

modesmith
08.02.2023

Odpad...
A mimochodem, všimněte si kolik si dal autor práce s fejkovými recenzemi ;).

MirkaPapaj
18.01.2023 5 z 5

Můj život začal díky této knize fungovat jinak. Je napsaná ve srozumitelných souvislostech a opravdu jsem se díky ní v mnoha směrech posunula. Zvědomila mi dost automatických životních programů, které jsem nedokázala sama vnímat. Často jsem si při čtení řekla: no jasně! Jak to, že jsem to neviděla? Někdy ji otevřu zcela náhodně a vždy najdu něco, co mě znovu osloví. Díky a respekt autorům.

MiladaZoe
02.01.2023 5 z 5

Kniha mě osobně velmi pomohla. Obsahuje opravdu hluboké vhledy, které mi ujasnili mnohé z dětství a následně i některých mých vztahů. Mnohé z toho jsem vnímala jako nejasný pocit, který se v knize pojmenoval a zařadil, což mi dodalo klid. Díky za to!
Četla jsem i knihu Smysluplné vztahy od manželů Bartošových a tento titul jde mnohem hlouběji. V knize je znát velká praxe z konstelací. Mám hodně načteno v této oblasti literatury a knihu Zrozeni k propojení považuji za unikátní.

pafčaodřeky
31.12.2022 odpad!

Upozorňuji, že kniha rozhodně nepatří mezi odbornou naučnou literaturu, protože ji nesepsal žádný studovaný psycholog, nebo psychoterapeut. Kniha má především dobrou reklamu; v některých aspektech je však nebezpečně zjednodušující a každý by měl zpozornět, pokud se mu nabízí ta jediná správná cesta jako zaručená "pravda".

Jaroslav33
20.09.2022 5 z 5

Oceňuji hloubku vhledů autorů. To, co člověk zná a často neumí popsat, tady vyplouvá na povrch. Inspirativní kniha, která mi pomohla udělat dost životních změn. Doporučuji!

JirkaBerna
03.08.2022 5 z 5

Kniha mě dostala. Zkraje jsem byl skeptický, ale postupně jsem musel stále více uznat, že v sobě mám uloženo mnoho věcí, které nechci vnímat a ty mi vlastně dost často komplikují život. Díky této knize jsem je dokázal poznat a měnit. Pozitivní dopad do mého života je to nejvíc, co na Zrozeni k propojení oceňuji. Mám mnoho podtrhaných pasáži, ale není to jen teorie, projevilo se to v praxi mého života.
Nikdy jsem neměl potíže v práci, businessu, ale některé jiné oblasti trošku pokulhávali. Jsem rád, že jsem našel efektivní způsob, jak to změnit.

MilenaZ
02.08.2022 5 z 5

Naprosto skvělá kniha! Mám radost, že se postupně i u nás objevují autoři, kteří mají co říci novým způsobem. Ano, pro část lidí držících se starých a bohužel často nefunkčních pravd tato kniha není.
Autoři nabízí primárně cestu ke sjednocení každého z nás, tedy našich částí, o kterých mnohdy ani nevíme (skvěle je zde zvědomují), pak možnost propojení ve vztazích (nejen partnerských) a v neposlední řadě i svobodnou a vědomou možnost tvorby svého života. Zrozeni k propojení je rozvojová kniha v tom nejlepším smyslu slova. Díky za ni!

lenkabose
01.08.2022 1 z 5

Zajímavé pojetí vztahu k sobě a vztahů k ostatním lidem, které mě osobně nesedlo. Jak už je tady uvedeno v některých komentářích, i na mě je tento přístup velmi nekompromisní a v běžném životě jen omezeně použitelný.

Janulica
31.07.2022 odpad!

Kniha se mi nelíbila. Velmi obtížně se čte, má nehezké formátování stránek, nahuštěný text, nepřehledné uspořádání a názvy odstavců. Je tam poměrně rozsáhlý historický exkurz, který sice může být důležitý pro dovysvětlení našich stávajících vzorců chování, ale kdyby tento exkurz zabral jen třetinu textu a nebyl tak neutěšeně rozsáhlý, jako je teď, tak to úplně stačí.
Navíc kniha nám ukazuje, že nemáme v životě dělat kompromisy, máme si jet plně svou vlastní cestou, abychom se sami cítila za všech okolností dobře a na ostatní nebrat ohled. Buď budou mít jiní stejnou cestu nebo nemají v našem životě co dělat.
Myslím si, že pokud bychom se poučkami v knize řídili, tak zůstaneme na světe bez jakýchkoliv vztahů a zcela opuštěni.

PetraSpacilova
14.05.2022 5 z 5

Nádherná kniha. Pro mě bez nadsázky něco jako Bible nové doby, přinášející nové vědomí a rozhodně nejen na pole vztahů, ale celkově v přístupu k životu - v přístupu k tvorbě svého života. Jedna z nejlepších a nejhlubších knih, které jsem přečetla.
Velice mě uklidnila v mnoha směrech a dodala jasnost. Dostala jsem z ní mnohá potvrzení toho, co jsem již cítila, ale můj vnitřní konflikt to měl stále tendenci zpochybňovat, protože jsem si ve svých pocitech připadala osamělá. Zároveň mi přinesla mnoho odpovědí na mnoho mých životních otázek. Děkuji autorům MM Bartošovým za krásné dílo. V našich krajinách nevídané.

zuzana8162
07.05.2022 1 z 5

Kniha se mi nelíbila a nedočetla jsem ji. Věřím, že s nadšením ji budou číst lidé, kteří si “jedou po svém”, kompromis jim nic neříká a v životě nemají moc povinností, ať už je to péče o děti nebo domácnost. Nechci říct, že v knize není mnoho pravdivých tvrzení, rozhodně souhlasím třeba s tím, že by člověk měl být sám za sebe šťastný, ne hledat svoje štěstí ve vztahu a samozrejme myslet i na sebe a svoje zájmy, ale kniha je za mne spíš pro lidi, kteří si potřebují obhájit svoje sobectví, které se projevuje nejvíce právě v partnerských vztazích a obhájit třeba k rozchod jednoduchým “prostě ke mně neladí”. Abych to shrnula, souhlasím s mnohými tvrzeními, ač obsáhlé zjednodušené historické modely vývoje jen stěží budou nějak vědecky podložené, pokud někdo obhajuje, jako autorka, že je v pořádku nechat dítě po rozvodu jít k otci, protože spolu oni ladí víc, je to pro mne popření jakékoliv možnosti cesty osobnosti směrem k vývoji, prostřednictvím SDÍLENÍ a následnému POROZUMĚNÍ. Za mě je cesta, kterou autoři zvolili ve vztahu slepou uličkou, stačí, když jeden z nich třeba dlouhodobě onemocní. Jejich popisovaná jiskra bude tatam a vztah se bude chýlit k nevyhnutelnému konci.

Janov23
10.02.2022 5 z 5

Ta kniha je pecka!! Pro mě překonává Helingera v novém vědomí nastavení vztahů, díky!!! Jsem ráda, že jsou u nás takoví autoři!

PavelPetrásek
12.01.2022 5 z 5

Kniha je úplně něco jiného, než jsem zvyklý čist v tématu vztahů a utváření vlastního života. Je velmi poutavá a odvážná. Využívám ji ve svém životě a jde to! Tleskám autorům za hloubku, ze které knihu psali.

Eliška12577
29.12.2021 5 z 5

Kniha opravdu přináší zcela nový druh uvědomění a pohledu. Hluboce a uceleně popsaná ženská a mužská cesta mi přinesla mnoho aha momentů k pochopení sebe i druhého pohlaví. K tomu úplně nové pohledy na sexualitu, rodinu, na možnost utváření vlastního života….
Skvěle zpracovaná struktura knihy umožňuje velmi silný zážitek z četby, protože to není jen čtení. Informace jdou opravdu do hloubky a mohou měnit vaše nastavení. Samozřejmě pokud je čtenář otevřen k takovému transformačnímu přístupu.
Můj přítel například začal čist mužskou cestou, dočetl knihu až do konce a pak se vrátil k úvodní ženské cestě. Jak řekl, umožnilo mu to lépe pochopit hloubku ženských témat.
Terapeutické karty knihu skvěle doplňují a umožňují ještě hlubší pochopení aktuálního tématu, které čtenář řeší. Doporučuji ale nejprve přečíst knihu a pak používat karty. Moje zkušenost je, že pak to přináší úplně jiné (hlubší) pochopení.

Autoři knihy

Michal Bartoš
česká, 1973

Kniha Zrozeni k propojení je v

Právě čtených5x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce13x
Chystám se číst33x
Chci si koupit34x
dalších seznamech1x