Zrádce

Zrádce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426984/bmid_zradce-PE2-426984.jpg 4 24 10

Když mladý Izraelec vkročí na americkou ambasádu a nabídne, že zradí svou zemi za peníze a moc, nemá vůbec ponětí, že agent CIA, se kterým má pohovor, je ve skutečnosti ruský krtek. Izraelec během let usilovně pracuje na své kariéře, dostane se hodně vysoko a mimo jiné se stane i důvěryhodným poradcem izraelského premiéra. Celých třicet let předává veškeré důležité zpravodajské informace Kremlu. Pro Rusy je vysoce ceněným agentem a pro ochranu své pravé identity se nezastaví před ničím. Bývalý, již penzionovaný šéf Mossadu dostane za úkol od samotného prezidenta, aby sestavil zvláštní neoficiální tým a zrádce odhalil. A hon přes několik států začíná… knihu Zrádce, původně vydanou v hebrejštině v roce 2015 (v angličtině v roce 2018), napsal bývalý vysoce postavený člen izraelské zpravodajské komunity pod pseudonymem Jonathan de Shalit (Šalit). De Shalitův příběh o manipulaci, přetvářce, klamu, zradě, špionážním řemesle a zarputilém pronásledování udrží čtenáře celé hodiny v napětí a ukáže svět špionáže ve světle, které se v thrillerech dnešní doby nenajde moc často.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Traitor , 2018


více info...

Přidat komentář

Hella
09.06.2023 4 z 5

Pro nadšence do špionských příběhů výborná lahůdka!

Nofar197
16.04.2023 5 z 5

Chladný březnový večer, Řím, 1983.
U vstupní brány americké ambasády se objevuje mladý, inteligentně vypadající mladý muž. Proč přišel mimo úřední hodiny? Co chce?

Drážďany, zářijový slunný den roku 2012.
Bývalá archivarka východoněmecke Stassi krátce před smrtí svěřuje svému zpovednikovi hrozivé tajemství. Co mohlo být tak děsivé a šokující zjištění, že se starý farář rozhodně porušit zpovedni tajemství mrtvé Marlene?

Melenkov se rozhlédl po přítomných a pokracoval :
"A ještě jedna, možná nejzásadnější věc: Myslím si, že Kobrovi je to jednoduše jedno. Od prvního setkání je zřejmý jeho cynismus a chlad. Jde o člověka naprosto bez skrupulí, které ho zajímá jen on sám a jeho osobní prospěch. Nepochybuji, že klidně opustí svou rodinu, kterou založil v Izraeli. V hloubi srdce je mu lhostejné, jestli pracuje pro CIA nebo SVR. Rozhodující je, že se cítí ctěný a důležitý. A to mu lze z naší strany poskytovat i nadále. A peníze, samozřejmě.... "

Vynikající izraelský špionážní thriller.


Ambo
24.04.2022 5 z 5

Bylo to pro mě místy zmatené a musela jsem s e vracet na začátky jednotlivých kapitol, abych si ujasnila, co se tam vlastně děje, ale jinak mě to moc bavilo. Aby bylo jasno - zmatená jsem spíš já, ne ta kniha! :-)

CharlesWard
15.04.2022 2 z 5

Upřímně? Tohle se vleklo jako svlékání hadích šupin. Jedna hvězda navíc za celkem zdařilé ukončení.

vera4669
18.09.2021 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, ale bohužel slabý průměr..Konec taky nijak nenadchl. Rozhodně jsou lepší knihy s touto tématikou

kirkpatrick
15.07.2021 4 z 5

Mi se to celkem líbilo. Není to zase tak moc akční, ale dalo se to číst.

konicekbily
10.06.2021 3 z 5

Nemohu napsat jinak, je to pouze slabý průměr. Špionážních románů jsem přečetl hodně, a například kdybych si dovolil přirovnání s autorem Silvou - také píše o izraelské tajné službě - tak bych díla pana Silvy urazil už tím, že jsem se pokusil je srovnávat! Tak tedy slabý odvar špionážní tématiky to je - a nic víc!

evajs.evajsek
16.05.2021 1 z 5

Na knihu se špionážní tématikou jsem se těšila. Bohužel jsem nedočetla. Na můj vkus příliš pomalé rozvleklé vyprávění. Vůbec se nedá srovnat např. s knihou V. Jareše Všichni proti všem.

Boboking
30.04.2021 4 z 5

Výborný špionážní román nemusí být jen ve stylu Jamese Bonda, či plné akce a technologií jako od T. Clancyho. Zrádce je je ve své podstatě o "analyticích" Mossadu, kteří honí špióny spíše za pomoci dedukce, oné mravenčí práce, kdy se neustále ptají, hledají ve spisech, a tak nachází podivné shody a záhady, které je krůček po krůčku dovedou ke "zrádci". Přesto kniha má své napětí a akci. A musím dodat, že vynikající byl i závěr, který nedělá z ruských nástupců KGB totální hlupáky. Ale spíše naopak.... Pokud tedy máte rádi klasické romány od Fredericka Forsytha, "Zrádce" se vám bude líbit. Doporučuji

karel9045
10.04.2021 4 z 5

De Shalitův thriller o intenzivním pátrání po "krtkovi", který předává cenné informace ruské rozvědce mi připomněl dnes už slavnou klasiku Johna le Carré Jeden musí z kola ven. Ostatně jméno tohoto slavného britského spisovatele špionážních thrillerů je v textu několikrát zmíněno. Stylem mi ale kniha spíš připomíná romány Fredericka Forsytha. Přímočaře a nekomplikovaně vede čtenáře labyrintem tajných operací a skrytých záměrů zpravodajských služeb. Snad jen, kdyby autor volil trochu odlišnější jména svých hrdinů. Aharon, Adi, Aslan, Amir, Alon se dohromady trochu pletou .