Zrada - Strážci snů

Zrada - Strážci snů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458649/bmid_zrada-strazci-snu-nff-458649.jpg 4 14 5

Izabela pracuje jako asistentka módní návrhářky a poté, co se spolu se svojí kamarádkou vydají do nočního klubu, je vtažena do tajemného světa Strážců snů. Nejprve sama neví, co je sen a co skutečnost. Ale postupně objevuje tajemný svět Strážců, kteří žijí mezi námi a pomáhají bojovat proti zlým snům, jež ovládají lidstvo již od dob řeckých bohů. Autorka v prvním díle série Strážci snů skvěle kombinuje skutečný lidský a nadpozemský svět, kde první kapitoly sice naznačují, že kniha bude oddechovým románem, ale již samotný úvod vás nenechá na pochybách, že děj bude mnohem pestřejší. Stále rychleji rozvíjející se příběh, množství nečekaných zvratů a nadpřirozena vás pohltí natolik, že knížku přečtete prakticky jedním dechem.... celý text

Přidat komentář

Ctenar1202
25.11.2023 2 z 5

Tato knížka je určena spíš pro mladší čtenáře. Prolíná se v něm skutečný život s fantasy tématem. Poznáváme v něm Izabelu, asistentku módní návrhářky, která si žije svůj spokojený život do dne než vyrazí do baru se svou kamarádkou a tam se ocitne v úplně jiném světě. Ve světě Strážců snů. Izabela tak najednou žije naprosto odlišný život a není to nic poklidného. Ve společnosti Riela se však cítí naprosto v bezpečí. To on dbá na to, aby byla Izabela v pořádku. On a jeho rozvětvená rodina Strážců. Ti se musí vypořádat s démony, kteří jsou jejich nepřáteli. Rozehrává se nám tak boj o život doplněný fantasy prvky.

Námět knihy zněl skvěle. Těšila jsem se na příběh plný nadpřirozena, nečekaných zvratů a ano, i tu romantickou linku jsem očekávala. Knihy s podobným tématem moc nečtu, tak jsem si říkala, že budu mile překvapena. Bohužel se tomu tak nestalo. Autorka se snažila psát čtivě, ale pro mě to byla s prominutím vykrádačka Stmívání. Od samotného začátku jsem si říkala, co mi to jen připomíná a ano, postupně jsem měla před očima scény s Bellou a Edwardem. Chválím zakončení knihy a popsané dramatické vyústění, protože tam mi přišlo, že autorka chytila dech a příběh byl čtivější.

Jessybelle
12.10.2021 4 z 5

I když nejsem cílová skupina, kniha mě bavila. Pro mě to bylo skvělé odreagování.
Námět je nový a zajímavý, děj ubíhá, je vcelku napínavý. Rozhodně se dobře čte, autorka umí vtáhnout do děje. Nicméně je tu pár maličkostí, které tu ruší, tedy alespoň mě.
Určitě si přečtu další knihy.


Habana
23.03.2021 3 z 5

Je hodně znát, že se jedná o prvotinu. Psychologie postav často pokulhává hlavě v té emoční rovině, linie o strážcích (která je hodně zajímavá) ustupuje do pozadí, aby si hlavní postavy užily dovádění v posteli atd... Mě to připomnělo hodně povrchově sérii Stmívání. Každopádně by kniha chtěla ještě více péče.
Ovšem příběh mě bavil. Autorka umí vyprávěním vtáhnout a i když předpokládáte, jak se vztah vyvine, nebo jak dopadne hlavní zápletka, pořád to jednoho baví číst. Za sebe můžu říct, že budu ráda autorku sledovat.

anndrra
13.02.2021 1 z 5

Takhle, námět je skvělej, na ten mě taky autorka nalákala. Zatím jsem podobný nápad zaregistrovala snad jen v Noční můře z Elm Street nebo v Legendární partě.
Jenže všechno ostatní je prostě průšvih.
Zkušený redaktor by asi doporučil určité změny textu, kde je už po prvních větách jasné, že autorka je ten tip, který se vyžívá v nadužívání zájmen jako takto, toto, což bych jí vzhledem k původu i odpustila, ale tady průšvihy pokračují.
Izy - hlavní postava, které pomalu táhne na 30 se chová tak na 15. Je naivní, ale zároveň zahořklá. Miluje svou práci, ale pak ji bez mrknutí oka vypustí kvůli chlapovi, kterého zná asi tak 5 minut. A aby toho nebylo málo, po 5 dnech si uvědomí, že ho miluje. Vůbec o svých emocích nepochybuje. Je ochotná za něj položit život. V osmadvaceti. WTF?
A připravte se taky na velké nákupy a dialogy ve stylu Sex on the City, protože její nejka je náruživá holka nápadně povahou podobná Samanthě.
Sakra, tohle hodnocení mě tak štve. Tak, protože jsem si knihu koupila s představou, že bude úplně jiné. A taky proto, že je úplně zbytečné. Autorka rozhodně má potenciál a nemalou dávku fantazie, ale měla by se rozhodnout, jestli píše další Fifty shades nebo ságu o Lovcích stínů. Ani kombinace není na škodu, ale musí do sebe zapadat, což se tady nestalo. Jenže od toho, aby se podobné věci neděly, máme nezávislé betačtenáře.
Tohle se prostě nepovedlo. Dávám jednu * za námět, ale po dvojce nesáhnu.

Latimer
01.12.2020 5 z 5

svěží, neokoukané téma, kniha je plná zvratů a děje.

Autorovy další knížky

2022  90%Když se stíny natahují
2020  73%Zrada - Strážci snů