Zpěv draků

Zpěv draků https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37083/zpev-draku-37083.jpg 4 62 14

Hrdinou knihy je třináctiletý Darion, tajemstvím obklopený chlapec se znepokojivě žlutýma očima. Kde žil do chvíle, kdy se objevil na Drumelově farmě? Kdo byli jeho rodiče? A proč si z prvních šesti let svého života nic nepamatuje? Dariona pronásledují podivné sny, navíc zjistí, že rozumí řeči draků. Brzy pochopí, že nechce trávit další roky života jako pasáček koz. Co ho čeká v královském městě Drakohyru a zda se mu podaří stát levianem a létat na drakovi, to se dočtete v knize Zpěv draků.... celý text

Přidat komentář

Ashi
27.04.2022 5 z 5

Poslední dobou čtu knihy o dracíh a ze srovnání mohu říct, že je krásně dobře čtivě zpracovaná se slušným koncem.

Naty878
29.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Krásný příběh, ale má jednu zásadní chybu, a to že všechna jména osobností začínají na D nebo S, což bylo že začátku hodně matoucí. Kniha se mi až na tohle hodně líbila ale jsem trochu zklamaná že není žádné pokračování a tak trochu jsem čekala že nakonec skončí Darion s Dorou. Doporučuji!


Loire
11.02.2022 5 z 5

Knihu jsem četla dávno jako malá a četla jsem ji snad i víckrát, jelikož byla menší a jednalo se o draky, tak jsem si ji přečetla a nechala se knížkou pohltit. Opravdu velmi čtivá knížka, která mě pak dovedla k sérii Eragona, které jsem propadla.

TaNya_
09.04.2021

Četla jsem to jako děcko několikrát a asi tady se zrodila moje tehdejší posedlost draky přiživovaná Eragonem.

PetraaMatouš
05.03.2019 5 z 5

Moc povedený příběh. Takové jiné zpracování Eragona. Kniha se dobře čte a příběh rychle ubíhá.

trudoš
29.04.2018 3 z 5

Román, jenž by se dal jednoduše parafrázovat větou „Jak chudý sirotek ke draku a štěstí přišel“. Mnohé to může zcela znechutit, ovšem jiným, kteří nedočkavě pátrají po dalším Eragonovi se Safírou, může kniha přijít vhod. V důsledku nenáročná dobrodružka pro mládež nepostrádající spád, humor ani napětí.
Achillovkou je pouze obligátní absence vlastních nápadů. Samotná dračí škola či vztahy mezi draky a jejich jezdci v mnohém připomenou romány Anne McCaffreyové, dějová osnova zase dětmi oblíbenou tetralogii Christophera Paoliniho. Naneštěstí vyprávění příliš nevybočuje z vyšlapaných cest, takže v některých momentech víte dřív než samotní hrdinové, jakým směrem se budou jejich osudy ubírat. Na druhou stranu autoři si s příběhem poradili natolik šikovně, že je stále co sledovat a vnímat, i když některé reálie působí až zbytečně moc pohádkově (např. národ, kde všechna jména začínají na D). Sečtělejšího čtenáře Zpěv draků asi nedojme, ale pro cca dvanáctileté čtenáře podle mě slušná volba.

Elen telemna
07.07.2017 4 z 5

Moc pěkná knížka. Jen mi připadaly některé části trochu předvídatelné. A ten konec byl na mě moc urychlený. Ale jinak byla knížka úžasná.

Hoshi
01.02.2016 5 z 5

Krásný, čtivý a zajímavý příběh z řad českých fantasy autorů, ke kterému bych se nedostala, kdybych jej neměla půjčený. Trochu mě mrzí, že konec byl moc rychlý a nebránila bych se pár stránkám navíc :) Zaujala mě, kolik je jmen na jedno písmeno :) Doporučuji :)

Eliska700
17.06.2015 4 z 5

Tahle knížka byla dobrá, ale nelíbil se mi ten rychlý konec. Konec téhle knížky mi připadal trochu zvláštní. Jinak se mi ta knížka velmi líbila. Vážně doporučuju... :)

kuceju
01.06.2014 5 z 5

Útlá kniha, znovu s draky, dračími jezdci. Ovšem musím říct, že se v mnoha ohledech mnohokrát lepší Eragon, a to hlavně proto, že v ní nebyli dokonalí, krásní, mocní elfové... zlatý oříšek nečekaně od českých autorů.

yank3e
22.01.2013 4 z 5

Pěkná, čtivá, česká fantasy s trochu pohádkovým příběhem a dobrými nápady (i kdyby převzatými). Jen konec mi přišel trochu nedořešený.

Eryl
15.09.2012 5 z 5

Na to, že je kniha od českého autora, opravdu příjemně překvapí. Je v ní spousta originálních a velice nápaditých myšlenek a věcí. Jediné, co mi chybělo, byl trochu rozsáhlejší pohled nebo popis úhlavního nepřítele. Jinak perfektní kniha.

oldshatterhand
15.08.2012 4 z 5

Draci, dračí jezdci, mladý chlapec a modrá dračice - to všechno dosti připomíná sérii Eragon. I mimo to se mi kniha líbila jelikož má takový vzláštní "náboj". Opravdu mě zaujala originální jména a názvy vystupujících věcí a osob. Tato kniha se určitě může řadit do předních řad dětských knihoven.

Denaille
24.07.2011 4 z 5

Nebýt seriálu Prostřeno, kde se autorka celý týden vyskytovala, nejspíš bych po knížce ani nesáhla... Ale už jenom proto, že se takhle zviditelnila mě tohle strašně zajímalo. A výsledek nebyl vůbec špatný.
Je to tuším teprve pátá kniha z řad českých fantasy spisovatelů, co jsem četla. A i když je to pro děti a mládež, kam už se bohužel neřadím, přesto mě to bavilo. Možná bych zkrátila hodně táhnoucí se začátek a přidala trochu akce. Konec taky nedopadl úplně podle mých představ. Na to, kolik bylo ze začátku vysvětleno věcí a objasněn nový svět se zápletka děje scvrkla na znovuzajetí čarodějů. Pak se sice objevila válka a nějaký ten neřád nepřítel, ale už bez toho, aby to bylo pořádně dotaženo do konce.

Štítky knihy

draci

Autoři knihy

Kniha Zpěv draků je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených16x
Knihotéce51x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x