Zpět o sto let na výlet

Zpět o sto let na výlet https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487584/bmid_zpet-o-sto-let-na-vylet-uoY-487584.JPG 5 7 3

Vojta s Klárkou jsou opět tu a tentokrát se společně vydávají na cestu 20. stoletím. Vojtova prababička totiž ztratila paměť, takže se naši hrdinové spolu s ní vydávají do historie, aby s ní znovu prožili její život. Díky tomu zažijí spoustu dobrodružství. Během druhé světové války potkají partyzány, zažijí lampiónový průvod a během sametové revoluce se dokonce ocitnou v policejním voze. Vlastně je docela fajn zjistit, jak žili naši rodiče a prarodiče, čeho se báli a na co těšili, dokonce jaké hráli hry, když byli sami ještě dětmi. Kniha kombinuje čtení s luštěním. Každá kapitola je ukončena logickým, matematickým, jazykovým, postřehovým či jiným úkolem, který čtenáře odkáže na pokračování v příběhu. Na některých místech se čtenáři mohou samostatně rozhodnout, jak by podle nich měl příběh dál pokračovat. Jde tedy o knihu v pravém slova smyslu interaktivní. Děti si bystří hlavu i vlastní úsudek a navíc se nenásilnou formou dozvídají informace z nedaleké minulosti. Kniha je určena především pro děti od 9 do 13 let. Důležité: Tato kniha je zakódovaná. VšecÝo pochopíš Ýed, nemusíš nikam Ýát. Užij si to a přemýšlej!... celý text

Přidat komentář

Josh
31.01.2024 5 z 5

Zdejší popis knihy skoro vše vyzradí, ale jen recenze řekne dojmy, takže: První gamebook a hned velký ÚSPĚCH! Kombinace čtení a hry je skvělá, obojí posouvá příběh a zároveň si čtenář vyzkouší svůj postřeh nejen z jeho děje. Interaktivní a přitom na papíře znamená, že „bez zásuvky“ si knihu lze otevřít kdykoliv a kdekoliv :o)

Lucissia
17.03.2023 5 z 5

Syn dočetl, u něj spokojenost, testla jsem i já a také. Ano, pár výtek by se našlo, přesto vidím, že je kniha pro děti zábavná a zajímavá. :-)


speiderwoman
11.02.2022 5 z 5

To by bylo tak hezké, projít si s babičkou její život! Zasnila jsem se... A také je legrace, že i dospělého baví řešit ty úkoly pro děti.