Znovu a jinak

Znovu a jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137494/bmid_znovu-a-jinak-2d4-137494.jpg 4 14 2

V knize vzpomínek herečky Diane Keatonové, vyznamenané Zlatým glóbem a Oscarem, se seznámíme se ženou, kterou si miliony fanoušků zamilovaly v roli Annie Hallové, i s její matkou Dorothy Hallovou. Diane brzy přišla na to, že aby mohla psát o sobě, nesmí opomenout ani svou matku a jejich vzájemné pouto. Dorothy, žena výjimečně inteligentní a kreativní , zaplnila za svůj život tisíce stránek deníků úvahami o manželství , dětech a o sobě samé. Dcera Diane z jejich úvah vycházela a zachytila věrný portrét své matky i osudy čtyř generací rodiny, jejíž historie pokrývá bezmála celé století. Kniha se tak stala životopisem slavné herečky, ale zároveň svědectvím o jedné velmi americké rodině se skutečným americkým snem.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Then again , 2011


více info...

Přidat komentář

Tess.96
29.08.2022 3 z 5

Celkově je ale kniha jako taková spíše vzdání holdu její matce Dorothy, o které v knize často mluví a můžeme si v ní přečíst i úryvky z jejích deníků. Vlastně třičtvrtě knihy je o Dianině matce, ten zbytek je prokládaný historkami z natáčení nebo z jejího života a to mi přišlo dost málo.
Od životopisné knihy bych očekávala něco jiného. Hlavně spíš víc informací o té osobě, o které má kniha být a ne o jejích rodičích. Takže jsem z toho spíš zklamaná, ale četlo se to dobře a je to napsané čtivě. Nicméně knihu bych si znovu už nepřečetla.

snílkařka
05.06.2018 5 z 5

Krásně napsaná kniha! Vzala me za srdicko a i malá slzička ukapla.Dekuji Dian Keatnove alias Hallove za tuto vydanou knihu.A vřele doporučuji.


Štítky knihy

herečky matky a dcery

Autorovy knížky

Diana Keaton
americká, 1946
2012  84%Znovu a jinak

Kniha Znovu a jinak je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x