Zneuctění

Zneuctění https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195714/bmid_zneucteni-XIJ-195714.jpg 4 14 1

Události, které způsobily neutuchající vlnu zášti, se odehrály před více než stoletím, ale v měřítku bohaté indické historie neznamená sto let nic, zvláště jde-li o pomstu. Anglický voják, plukovník Mills, ztrácí svoji milovanou manželku, která zahynula rukou rozvášněného krvežíznivého davu dychtícího zbavit svoji zemi koloniálního útlaku. Plukovník, šílený zármutkem, plánuje odplatu určenou domorodcům: za své neštěstí činí zodpovědné Indrajitu Raie a jeho syna Jagata. Poté, co Ingrajitu stihne strašný trest, přisahá Jagat Rai, že neustane ve svém úsilí, dokud Mills a jeho blízcí nezaplatí cenu nejvyšší.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Dishonoured , 1995


více info...

Přidat komentář

broskev28
28.02.2018 2 z 5

Anotace přináší snůšku nesmyslů a chyb, opravdu nechápu, kdo tyhle bláboly píše. Plukovník se jmenuje Mills, ne Milles. Ten, komu se chce plukovník pomstít, má jméno Indrajit Rai, ale žádný strašlivý trest ho nestihne. Syn Jagat nepřísahá, k pomstě ho navádí jeho zachránce. Vyvolená Jane nemá s kletbou nic společného, bohužel je však manželkou jistého Millse. S city se musí vyrovnat až Ramesh Rai, vnuk Shivy Raie . . .
Kdyby to byl diktát, hodnotím za pět. Lépe si těchto přebreptů nevšímat a soustředit se na samotný text. Oddychový, exotikou lákající, v jedné generaci tragický, zatímco v té další happyendově ukončený příběh. Patří k těm, které velmi pravděpodobně nezanechají trvalou stopu. A ani po přečtení mi nebylo jasné, k čemu se vztahuje název knihy - k masakru v Moraphuru? K oběma manželstvím, která popírala samu podstatu takového svazku?

Autorovy další knížky

Maria Barrett
anglická
2008  77%Utajené touhy
1996  75%Elle
1999  85%Nebezpečná posedlost
2004  78%Čekání na lásku
1999  83%Zneuctění

Kniha Zneuctění je v

Přečtených25x
Knihotéce30x
Chystám se číst5x