Známý neznámý Lennon

Známý neznámý Lennon https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26775/znamy-neznamy-lennon-26775.jpg 1 18 5

Autorka vydává fascinující svědectví o zcela neznámých stránkách života Johna Lennona.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Erika , Petra (ČR)
Originální název:

The Other Side Of Lennon , 1990


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
28.04.2022 odpad!

John Lennon byl netalentovaný hudebník, který neuměl psát texty, jeho nejlepší skladby, včetně Imagine, vlastně složila Yoko Ono, byl to rasista, antisemita, nesnesitelný misantrop, alkoholik a závislák. Přesně o tom je tato biografie, tudíž si obrázek udělejte sami. Jsem rád, že knihu mám, z důvodu, že jsem si mohl doplnit svojí "The Beatles sbírku", ale pokud se chcete o nejlepším muzikantovi všech dob něco dozvědět, vyhněte se jí obloukem a hledejte jinde.

Gracian1964
26.04.2017 1 z 5

Tak, ja som síce knihu prečítal celú, ale samozrejme tiež s výhradami, ktoré pomerne vyčerpávajúco osvetlili komentátori predo mnou...mňa dosť iritovala iná vec, ale za tú asi autorka nemôže, ide to na vrub prekladateľa, prípadne prekladateľky. Keď už niekto prekladá knihu, ktorej podstatná časť sa zaoberá hudbou, mal by danú problematiku aspoň do istej miery ovládať. Keď sa v texte už asi po tretí krát mihla speváčka Alice Cooper, myslel som, že vypením. Odkaz pre prekladateľa, i keď viem, že sa k nemu nedostane : Alice Cooper je chlap, rockový spevák a legenda a toto je jeho pseudonym. Takže tak...povedal som si, čo som chcel a teraz môžem ísť pokojne okopávať zemiaky :-))


karel9045
19.11.2015 odpad!

Knihu jsem dočetl až na stránku pět nebo možná šest. Tam jsem se dozvěděl, že Lennon byl baladýrem s medovým jazýčkem, který složil písně Strawberry Fields, Penny Lane, Norwegian Wood a Savoy Truffles. Pochopil jsem, že číst dál by nemělo smysl. (Penny Lane složil a zpíval Paul McCartney, Savoy Truffles složil a zpíval George Harrison)
Nedalo mi a hledal jsem na netu nějakou recenzi této knihy a skutečně ji našel na adrese www. brouci.com v sekci recenze. Autor pod jménem OHNOTHIMAGEN nám šetří čas tím, že předkládá autorčiny "nejzajímavější" výroky jako důkaz její absolutní nekompetentnosti a ještě nás baví. Tak třeba:
(A Hard Day’s Night): "…Název filmu však s sebou přinesl i potřebu úvodní skladby – to, zdá se, poněkud zastrašilo Lennona, který nerad skládal."

"…Ačkoli spolupráce s Yoko dala vzniknout několika hitům, bylo nad slunce jasnější, že Lennon na ní byl myšlenkově i kompozičně závislý. Sám by absolutně nic nezvládl, nikdy by nestvořil skladbu formátu Eleanor Rigby, Norwegian Wood, Strawberry Fields a Penny Lane."

(hahaha - Eleanor Rigby složil Paul McCartney, Penny Lane taktéž, až zbylé dvě písně (zde se autorka skutečně trefila) složil Lennon. Norwegian Wood v roce 65 a Strawberry Fields v roce následujícím. A právě na konci roku 66 se seznámil s paní Ono, takže teoreticky, ale spíš hypoteticky by mu se Strawbery Fields mohla pomáhat. Kdo však něco ví o Beatles a Lennonovi pochopí, jak asi vážně by mohl tuto informaci brát.
No nic. Suma sumárum máme zde knihu doslova prošpikovanou fůrou naprostých nesmyslů a informací, které si autorka vycucala z prstu. Když k tomu navíc přičteme otřesný překlad vypadá to asi tak, jakoby se idiot rozhodl napsat pojednání o kvantové fyzice. Jenom mě zaráží, že něco takového mohlo vzniknout v Anglii.

Terva
02.06.2015 1 z 5

Strašná sračka, Blesk hadr. Prodám, kdo má zájem napište.

St. Jimmy
17.12.2011 1 z 5

Nikdy víc. Velmi zaujatý a bulvární postoj k Lennonovi, očividná snaha přijít s "šokujícími odhaleními". Jednu hvězdičku z nostalgie, že to byla první kniha, kterou jsem o Lennonovi přečetl. Jinak plné dezinformací, nepřesných údajů, dovršené naprosto nemožným překladem.

Štítky knihy

hudba osobnosti John Lennon, 1940-1980

Autorovy další knížky

Sandra Shevey
anglická
1992  65%Skandál jménem Marilyn
1992  22%Známý neznámý Lennon

Kniha Známý neznámý Lennon je v

Přečtených27x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst2x
dalších seznamech2x