Zmizelá škola

Zmizelá škola https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519565/bmid_zmizela-skola-64b6534474933.jpg 4 29 6

Kniha vychází v rámci projektu Už jsem čtenář - knížka pro prvňáčka. Neprodejné. Ondra se loudá do školy a hrozně se mu tam nechce. Do cesty se mu připlete zlomyslný čaroděj a splní mu nejtajnější přání, pořádnou rošťárnu. Stačí jediné zamumlání a otravná školní budova je fuč. Bohatě ilustrovaná útlá knížka vychází v rámci projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka. Veselý příběh školáka Ondry, kterému ze dne na den beze stopy zmizela škola. Pro začínající čtenáře.... celý text

Přidat komentář

BohyněKuchyně
27.02.2024 5 z 5

Četli jsme s pětiletou dcerou, která se po prázdninách chystá do školy. Při čtení bylo spoustu dotazů a krásně jsme si ten čas u knížky užily. Ptala se, debatovaly jsme o škole a příběh nás zcela pohltil. Kdyby záleželo na ní, přečteme knížku na jeden zátah. Miluju dětské příběhy Daniely Krolupperové a se Zmizelou školou to nebylo jiné. Malý kluk Ondra nechodí do školy moc rád. A proto je nadšený, když kouzelník Zlobyrád nechá školu zmizet. Jenže zanedlouho Ondra zjistí, že to není až taková výhra a chce celou situaci napravit a školu vrátit.

marketa6702
01.11.2023 4 z 5

Tato kniha je důkazem toho, že Daniela Krolupperová je všestranná autorka a umí napsat jak knihy z říše pohádek, tak i o obyčejných klucích a holkách, kteří chodí do školy a mají doma sourozence. A s tím se můžou malí čtenáři a jejich rodiče ztotožnit. Zmizelá škola kombinuje obojí, každodenní svět lidí se světem pohádkovým - ten je v knize zajímavě oddělen jinou barvou stránek.
Zároveň je to sonda do duše malého školáka, který si uvědomí, jakou chybu udělal a snaží se ji napravit.
Jako rodič jsem se při čtení maximálně bavila a syn se chechtal, jak věrně paní Krolupperová vylíčila reakce rodičů a vůbec chování dospělých, když zmizela škola (detektivové, starosta ...).
Ilustrace jsou moc pěkné a trefné, ale obálka knihy mě osobně dost odrazovala, pro další vydání by možná snesla trochu úprav.


Barabora
24.01.2021 5 z 5

Trošku mě vadilo, že jsem si platle jména Zlobirád a Zlobyrád.
Jinak super.

Pajalada
10.08.2016 4 z 5

Velmi povedená kniha pro našeho prvňáka, kterého ve škole baví hlavně tělocvik a matematika a byl by stejně jako Ondra nejraději, kdyby škola zmizela. Po přečtení knihy už si to ale nemyslí. Jedna z povedených knih pro malé čtenáře.

aninka.b
03.01.2016 4 z 5

Knížka s fantazijním dějem o zmizení školy. Děti si však postupně uvědomují, že není správné nechat zmizet školu, proto svůj čin chtějí napravit, což je však komplikovanější. S pomocí tajemných bytostí se jim to však podaří. Knihu bych doporučila pro malé i větší čtenáře, chlapce i dívky.

MartinaF
29.03.2014 4 z 5

Veselé a dobrodružné vyprávěné o tom, co se stane, když zmizí škola i s paní učitelkami a panem školníkem. Další skvělá knížka, která se četla jedním dechem.