Změňte mozek, změňte tělo

Změňte mozek, změňte tělo https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93945/mid_zmente-mozek-zmente-telo-59F-93945.png 4 18 5

Jak zhubnout, vylepšit stav kůže, paměť a imunitu, snížit stres i krevní tlak? Jak posílit vůli, aby člověk lépe udržel zvolenou dietu a cvičební program? Podle studií doktora Amena právě špatné fungování určitých mozkových oblastí nese vinu za to, že se nepřinutíme jít cvičit nebo přestat s přejídáním. Autor srozumitelně vysvětluje, jak mozek funguje a co se děje, když některá jeho část nepracuje správně. Zaměřuje se na snižování váhy a ukazuje, jak se optimálně stravovat, aby mozek prospíval a nevolal po nevhodných potravinách, po nichž se tloustne. Příloha obsahuje doporučené potravní doplňky i test, z něhož se čtenář dozví, na které oblasti mozku by měl soustředit pozornost.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Change your brain, change your body


více info...

Přidat komentář

pegasusss
12.06.2022 5 z 5

základy života, bez ktorých nebude úspech!

Monty2011
17.02.2019 5 z 5

Skvělá knížka, kterou by si měl přečíst každý. Dobře se čte, vše je srozumitelně napsané. Doporučuji.


hu_87
13.01.2019 5 z 5

Myslím, že kniha je srozumitelná i pro naprosté laiky. Pro milovníky témat lidského mozku, neurologie, je to příjemná oddechovka. A pro ty laiky možná prozření.

momo01
26.02.2016 1 z 5

Autor se v knize věnuje zejména třem oblastem
1. encyklopedické popisy doplněné fotografiemi o tom, v které části mozku se zvýší aktivita při určitých typech podnětů. A zároveň co se s námi děje, když v některé části mozku je deficit.
2. kazuistiky jeho pacientů.
3. rady co nedělat (brát drogy, pít kávu, alkohol), co dělat (dostatečně spát, pít,cvičit, zdravě jíst a ... hlavně užívat hromady psychofarmak!!!).
Zejména k první oblasti občas zajímavé propojení a doplnění informaci, ale jinak velká reklama na autorovu kliniku a farmaceutický průmysl.

sevy
12.10.2013 5 z 5

Velmi přehledným a nenáročným způsobem napsaná dobrá kniha, která popisuje 5 částí mozku a jejich vliv na naše chování, prožívání, vnímání reality na subjektivní rovině. Ukazuje, že i špatné písmo může být v některých případech způsobeno dysfunkcí v některé z části mozku.
Autor neurolog-psychiatr píše na závěr každé kapitoly, pojednávajících o jednotlivých částech mozku, způsob, jak zjistit, zda se nás či našich blízkých týká nějaká z odchylek a jak se s tím případně vypořádat. Současně poukazuje na to, že vhodně zvolená medikace např. na úzkosti, deprese, ADD, agresivitu, apod. může člověku trpícího některou z dysfunkcí pomoci vést klidný, produktivní a šťastný život.
Součástí knihy je i řada snímků mozku a autor názorně ukazuje, co s mozkem člověka může provést například úraz hlavy, užívání marihuany či jiných drog, apod.
Určitě doporučuji lidem, kteří chtějí pochopit základní fungování mozku a jeho vliv na chování. A těm, kteří chtějí zapracovat sami na sobě nebo pomoci někomu blízkému ve svém okolí.