Zločin jako profese

Zločin jako profese https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106801/zlocin-jako-profese-106801.jpg 4 67 10

Kniha Zločin jako profese se opírá o svědectví z autorovy práce v pořadu Na vlastní oči a staví je do mnohdy až netušených souvislostí. Kniha je psána jako beletrizovaná literatura faktu a vypráví ve třech dějových rovinách o velkém zločinném spolčení, o loupežích, hospodářské kriminalitě, násilnostech a vraždách. Tato publikace je věnována všem čestným policistům, kteří nikdy nestiskli ruku, napřaženou z podsvětí a kromě mnoha dalších kauz se věnuje i těm mediálně nejznámějším např. Berdychův gang či zločiny a smrt F. Mrázka.... celý text

Přidat komentář

Rolada88
01.08.2023 5 z 5

Přečetl jsem hodně knih o českém zločinu a polosvětu ale v této to bylo výše tak krásně ucelené. Vlastně všechny jména tehdejšího podsvětí v jednom rybníčku. Kde se vše vzájemně prolínalo hrozný jak je ta naše malá zem prohnilá. Jen mi tam chyběl balík z Ostravy pan Krejčíř. Ale ten v té době už se zabýval většími rybami

Canniosh
26.12.2022 4 z 5

Docela netradičně popsaná kauza Berdychova gangu se všemi souvislostmi, dalšími událostmi a souhrnem lidí, kteří se kolem toho ochomejtli. Z historického hlediska určitě zajímavá kniha, podobně jako Krvavé oleje od Jany Lorencové, která byla v době vydání určitě pecka; dnes už to čtenáře tak nešokuje, navíc když je schopen si dohledat následné události a vývoj daných kauz na internetu. Nicméně určitě doporučuji.


kopeceli
24.02.2021 5 z 5

Ne úplně náhodou jsem po této knize sáhla nedlouho po přečtení vzpomínkové knihy policisty Šlachty. V době vyšetřování uvedených kauz jsme vše sledovali. Soudy se táhly, média se věnovala novým kauzám a já čekala, kdy se provalí, že obviněné potichoučku propustili, protože se nepodařilo najít průkazné důkazy, ostatních výše trestu sotva pokryla vazbu. Pak mě to přestalo bavit. Přišla rodina, jiné starosti. A teď čtu a dohledávám, kdo byl jak potrestán. Teď už jsou informace zveřejněné. A současně se v TV můžeme ve zprávách kochat pohledem na zločince, jak v pandémii relaxují při lyžování v Alpách. Málokdo už dnes ví, jaký je to výsměch. Dnes už společnost zapomněla... V době probíhajících soudů byla tato kniha senzace. Teď má historický význam. A zlo zůstalo nepotrestáno.

kannibal28
24.07.2019 2 z 5

nejako dej tejto knihy ma až tak nezaujal. Bolo to takénudné čitanie naštastie to nebolo také dlhé

Ivetaa
05.06.2018 3 z 5

Tři hvězdičky dávám za zajímavé téma, jinak nezáživný popis, místy nudný, nebo mlhavý nástin událostí.

Anim1984
22.05.2017 2 z 5

Zajimave tema, ale dle meho nazoru je kniha misty napsana docela nudne. Nektere vety a odstavce jsem musela cist nekolikrat, protoze jsem ztracela pozornost, a nekterymi strankami jsem se prokousavala stezi. Skoda.

HDosoudilová
11.08.2013 5 z 5

Skvělé vylíčení českého podsvětí. Je dobře, že se píše o takových věcech. Lidé by měli vědět v čem žijí, koho financují a na co si dávat pozor. A ještě když je to líčeno tímto skvělým novinářem, který kvůli takovým lidem riskoval život svůj i celé své rodiny. Klobouk dolů před takovými, kteří se nebojí odhalit lidem takovou skutečnost.

Jack Bauer
13.03.2012 4 z 5

Pravdivá reportáž z českého podsvětí, lépe by se to četlo jako román. Tv zpracování jako Expozitura mně sedlo mnohem víc. Je dobře, že se o tom píše.

derminator
09.11.2011 5 z 5

Četl jsem to díky seriálu Expozitura abych si udělal vlastní obrázek a musím říci že Janek Kroupa je pan spisovatel vylíčil to nanejvýš zajímavě a já myslím že i pravdivě nejhorší je že všechny zločiny dělali policajti z OBOZU každopádně zde se hodnotí knihy a tato je za 100%.

odejana
14.07.2011 3 z 5

Janka Kroupu mám moc ráda - připadá mi, že je to snad náš jediný skutečně investigativní novinář. Vždycky s tím měl problémy, ale tak nějak to "má na háku" a dál pokračuje v práci. Popsané skutečnosti jsou dost zásadní pro mapování zločinnosti a mafiánských gangů, ale tak nějak jsem postrádala propojení s politickými špičkami a finančními toky. Ano, byla to zpověď korunního svědka, který se dočkal ochrany a nové identity, ale právě proto mi tam skutečně mnoho informací chybí. Také to, že kniha vyšla, až když bylo po všem. Že by Janek Kroupa ztrácel na autentičnosti a údernosti?

Autorovy další knížky

Janek Kroupa
česká, 1974
2010  83%Pravda o Kajínkovi
2006  83%Zločin jako profese
2000  71%Jiří Kajínek: Vrah, nebo oběť?
2022  68%Čistí

Kniha Zločin jako profese je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce55x
Chystám se číst19x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x