Zlo na ostrově

Zlo na ostrově https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15541/zlo-na-ostrove-15541.jpg 4 29 5

Rozhlasový komentátor Zach Black, otec devítileté Penny, nedávno ovdověl. Jeho žena Mary, skvělá plavkyně, se utopila během společné romantické dovolené na ostrově Martha’s Vineyard. Zdrcený manžel však po čase dostává dopis, v němž mu jistá Evelyn Cloudová sděluje, že jeho manželka nezahynula nešťastnou náhodou. Rozhlasový reportér se proto vydává i s dcerkou do míst, kde ho potkala největší tragédie jeho života. Od samého začátku však naráží na problémy a cítí, že něco skutečně není v pořádku. Když nakonec vypátrá adresu Evelyn Cloudové, jejíž znepokojivý dopis ho přiměl k cestě na ostrov, a rozjede se za ní – nachází ji mrtvou. Krátce nato Zachovi telefonuje neznámý muž, aby se okamžitě klidil z ostrova, nebo ho potká stejný osud jako zavražděnou Evelyn. Terčem neznámého pachatele se zakrátko stává i Zachova dcera Penny, která záhadně zmizí. Zach teď musí nejen objasnit smrt své ženy, ale především zachránit malou Penny. ED McBAIN napsal původně tento román pod pseudonymem RICHARD MARSTEN a opět potvrdil své hlavní přednosti: vybroušený styl, důmyslně vybudovaná zápletka, rychlý sled děje a důsledný realismus na každém řádku. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Even the Wicked , 1958


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
31.07.2022 4 z 5

75%

Když pak motouz přeřezával, ruce se mu chvěly. Opatrně rozbalil promočený hnědý balící papír. Skrýval se v něm váček z voskovaného plátna. Nešlo mu do hlavy, co dělá pytlík na tabák v plechovce s barvou, ale když ho rozvázal a sáhl do něj, objevil další papírový balíček, ale tenhle byl už naprosto nedotčený. Rozřízl motouz, kterým byl ovinutý, a rozbalil ho. Překvapením vytřeštil oči.
Díval se na pětačtyřicet tisíc dolarů v tisíci dolarových bankovkách.
___________________________________________________________________________________________

Taková příjemná jednohubka. Já ji doporučím.

Disease
16.08.2021 3 z 5

Vcelku fajn jednohubka, která nejspíš vyšla původně v pulpovém magazínu, kam také patří.


konicekbily
05.05.2020 3 z 5

Po slibném začátku příběh sklouzne do rutiny a závěr je těžko uvěřitelný a nevěrohodný, Podle mne průměr, slabší autorova kniha.

LutherKing
06.02.2018 4 z 5

Ovdovělý reportér na nešťastné náhody už nevěří. To je začátek anotace této knihy. Já bych jen přidal...- A právem-

reccal
10.02.2014 2 z 5

Kniha mě nechytla tak, jak jsem čekala. K hlavnímu hrdinovi jsem si absolutně nevytvořila žádný vztah a líto mi bylo jen jeho utopené manželky.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány americká literatura

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  84%Brokovnice
2007  83%Postrach