Zlaté náměstí

Zlaté náměstí https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83344/bmid_zlate-namesti-GI5-83344.jpg 4 68 24

Existuje recept na spokojený a šťastný život? Zlaté náměstí je magické místo uprostřed Dublinu – spřádají a splétají se tu osudy několika výjimečných žen. Eleanor Levinová se po sedmdesáti letech prožitých v New Yorku vrací do rodného města, aby zde završila svůj dlouhý a úspěšný život psychoanalytičky. Má bezpočet zkušeností a vzpomínek. Mladá, krásná a populární herečka Megan Bouchierová zažije mediální skandál a uchyluje se na Zlaté náměstí, aby si tady odpočinula a ztratila se z hledáčku bulvárních novinářů. Žijí zde i sestry O’Callaghanovy. Jedna je krásná, úspěšná a má před svatbou, druhá, Connie, je stárnoucí učitelka, která již rezignovala na lásku. Dokáže se člověk řídit dobrými radami? Je vůbec možné předávat zkušenosti?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Homecoming , 2010


více info...

Přidat komentář

Ira13
18.02.2024 4 z 5

Ze začátku to bylo na seznámení takové zdlouhavé. Pak vše dostalo řád a spád a kniha byla poutavá a poučná. Taková Zlatá náměstí by měla být všude a lidé by na sebe měli být hodnější

pip11
16.11.2020 5 z 5

Poklidný, ale krásný a poutavý příběh několika žen, které rozplétají své životy. Kniha má kouzlo, ponoříte se do prožitků různorodých postav, které zde odhalují svá nitra a své touhy. Vřelé a emotivní vyprávění, plné moudrosti ze starého deníku. Moc pěkné čtení, chvíli mi trvalo se začíst, ale pak už nešlo knihu odložit. Tento příběh je jako pohlazení, které určitě doporučuji.


bábuška
21.12.2019 4 z 5

Čtyři ženy různého věku, každá z jiného koutu světa, s jiným osobním problémem, se náhodně sejde v irském Dublinu. Pomalu se každá sžívá s novým pobytem na Zlatém náměstí, dochází k náhodným setkáváním a pomalým poznáváním osudu jedné s druhou. Každá z nich si nese svou bolístku, která pomalu ustupuje, snad je to společným sdílením, snad magickým vlivem tohoto romantickéko prostředí. Je to kniha o vzpomínkách a nových nadějí.

EvkaB7
05.12.2018 4 z 5

Pěkné odpočinkové a poutavé čtení pro ženy. Autorku mám ráda a vždy se u jejích knih bavím.

Laime
12.06.2018 1 z 5

Odkládám na neurčito asi po 100 přečtených stránkách. Snažila jsem se začíst doma, ve vlaku, na pláži, nic... Pro mne je to jedna z těch knih, které toho chtějí "tolik říct", ale ve finále se vše rozmělní nekonečným tlacháním o ničem. Unavilo mne to dříve, než se osudy hrdinek stihly nějak proplést (což předpokládám). Averze z nedostatku soudnosti nastoupila hned na první stránce, kdy se hrdinka po 70 letech vrací na svůj kontinent do rodného města a je tááák ráda, kolik se tam toho změnilo. WTF :-)))

broskev28
04.02.2018 3 z 5

Dělím knihy na ty, u nichž se musíte často zastavovat a přemýšlet - nelze je hltat a spěchat na ně, a na ty odpočinkové, jimiž musíte prokládat své čtení, abyste si trochu vydechli. Je jasné, kam patří tahle knížka, a jako taková byla skvělá - příjemná, oddechová, dobře napsaná. Ženy různého věku a profese - račte si vybrat, kdo je vám blíže, komu se třeba podobáte, na čí straně jsou vaše sympatie. Moc ráda bych někdy na takové náměstí zavítala, zašla si do kadeřnictví i do kavárny a poznala se s těmi dámami osobně . . .

knihovnička007
03.02.2018 4 z 5

Velmi příjemné, odpočinkové čtení. Smutné i hezké věci se prolínají... Spousta postav, spousta příběhů.
Vše dopadlo, jak mělo. :)
Líbily se mi i dopisy napsané Eleanoře. To, jak drsný byl život v Irsku na začátku 20. století. Bylo mi líto Rae, čím si musela projít.

Hezké pohádkové čtení, určitě si od autorky ráda něco dalšího přečtu :)

2368
14.07.2016 4 z 5

Knihu jsem si chtela precist dlouho mam rada autorku a zaujal me i obsah knihy.Moc se mi libi myslenka zlateho namesti.Vsechno se vzajeme prolina,navazuje a jsou zde realne postavy tak jako v zivote.Moc jsem si ji uzila a vrele doporucuji.

kika 13
17.11.2015 5 z 5

Knížka mě úplně pohltila,velmi mě pohánělo ve čtení to,že jsem chtěla vědět jak vše bude pokračovat.Určitě si budu chtět přečíst i jiné romány od paní spisovatelky.

Nelička
28.07.2015 5 z 5

Skvělá kniha, poutavý příběh. Obecně mám ráda proplétání osudů několika lidí a tato kniha přesně splnila má očekávání! Jsem opravdu nadšená! Určitě si od této autorky přečtu i něco dalšího.

januleverule
22.03.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, je to takové pohlazení po duši. Nejvíce mě zajímal příběh Connie a Rae. Byla to moje první knížka od autorky, ale přečtu si i další. Jsem ráda,že jsem si ji koupila, určitě se k ní vrátím.

Antoaneta
19.03.2015 4 z 5

Velmi příjemné čtení takové milé pohlazení pro duši čtenáře.Ráda jsem si knihu přečetla a mohu doporučit stojí za přečtení.

Mikik
18.03.2015 5 z 5

Já mám styl téhle spisovatelky prostě opravdu ráda. Krásně propletených více příběhů, zajímavě popsané osoby a na závěr konec, kde všichni najdou klid a štěstí:-) A někdy dokonce i tu lásku.:-) Knihu doporučuji při deštivém dni, kdy člověk přemýšlí, co dělat a rád se na dlouhou chvíli začte..

hrabenka
07.03.2015 5 z 5

Příjemné počtení,pohlazení po duši.

zulanek
12.01.2015 4 z 5

Tohle bylo krásné počtení! Osudy několika žen se v určitém čase propletou a po nějaké době se zase klubíčka osudů rozkutálí přesně tam,kam mají a kde je jejich místo.

Nifredil
09.11.2014 4 z 5

Nejsem velkým milovníkem a čtenářem romantických knih. Málokterá se mi líbí, ale Zlaté náměstí patří k těm, které se mi líbily. Užívala jsme si to, jak se postupně odvíjel příběh každé z obyvatelek náměstí, líbilo se mi, že se jejich osudy proplétaly a byla i místa, kde mi ukápla slza. Jen konec mi přišel trochu rychlý. Přece jen bych se ráda dozvěděla o osudech postav ještě trochu více a u některých mi vyloženě chybělo upřesnění, co bylo dál, případně, kde tedy vlastně jsou. Také se mi trochu pletla jména vždy, když se změnila kapitola. nechápu, jak je to možné, ale vždy jsem se jakoby musela znovu začíst do děje,a bych si připomněla, o koho tedy je. Proto nedávám 5 hvězd, i když mám po dočtení moc příjemný pocit a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

hlina
05.11.2014 5 z 5

Moc milá knížka. Po jejím přečtení je mi hezky po těle i po duši.

mschmidtova
03.10.2014 5 z 5

Tohle je přesně kniha pro mě. Nádherné místo, kde se setkává spousta zajímavých žen, i když si to o sobě nemyslí. Nadchlo mě, jak si pomáhají, zajímají se o sebe a nakonec se jejich osudy propletou. Krásná kniha, stojí za to si ji přečíst. Mám ji doma a určitě se k ní ještě někdy vrátím. Jestli potřebujete potěšit, uklidnit, povzbudit, tahle kniha by mohla být přesně ta pravá.

Jitaku
14.07.2014 5 z 5

Moc milá kniha, která pohladí po duši.

dubakm
29.05.2014 5 z 5

Miluji knihy s duší , kdy mi po přečtení probíha mozkem rota citových mravenců tam a zpátky :-) A Kelly to umí, její hrdinové nejsou černo-bílý,špatní a hodní, jsou to prostě reálné osoby s reálnymi problémi a pocity a hlavně se nepoukazuje na to, že tá jejich cesta k ,, uzdravení duše" je ta pravá. Oni si ji vybrali a jdou po ní, protože to tak cítí.Zlaté náměstí rozhodně k přečtení doporučuji.

Autorovy další knížky

Cathy Kelly
irská, 1966
2013  65%Kouzlo Vánoc
2009  80%Klub zlomených srdcí
2011  81%Zlaté náměstí
2013  79%Zámek lásky
2006  81%Jednou provždy

Kniha Zlaté náměstí je v

Právě čtených1x
Přečtených95x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených12x
Knihotéce34x
Chystám se číst57x
Chci si koupit7x