Zlatá brána

Zlatá brána https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198720/zlata-brana-280-198720.jpg 4 12 2

Zlatou bránou - touto jedinečnou antológiou pokladov ľudovej slovesnosti vchádzajú deti do zlatej brány materinskej reči. Zozbierala ju a po celý život brúsila a cizelovala spisovateľka Mária Ďuríčková. Sú to ľudové rozprávky, pesničky, povedačky, hádanky a rečňovačky.

Přidat komentář

Lessana
14.03.2018 4 z 5

Ako dieťa som si rada čítala v tejto knihe s našimi rozprávkami, pesničkami a riekankami :). Je preto radostné, že boli vydané (relatívne nedávno) aj pre ďalšiu generáciu.

trudoš
12.10.2015 3 z 5

Soubor říkadel, hádanek, povídek a pohádek. I když tematicky rozdělený na roční období, stále působící lehkým mišmašem. Není to moc určené pro soustavné čtení, spíš na náhodné skákání z jednoho textu na další. Poezie povedená, hádanky na ideální dětské hranici, ilustrační doprovod perfektní. Prozaické výkony jsou naopak různorodé - směsice autorů předkládá překvapivě nevyrovnané výkony. Občas chybí pointa či smysl, což ovšem může být zapříčiněno vytržením z kontextu. Význam i odlehčení jsou však naštěstí stejné. Každopádně, než klasické pohádky, čtenář zde nalezne spíše drobně fantaskní povídky o dětech a rodinách, propojené tím kterým podnebním nečasem.