Zkouška rájem

Zkouška rájem https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531363/bmid_zkouska-rajem-65bf935d78a0a.jpg 4 39 14

Daisy přesně ví, co od života chce a co právě teď potřebuje ve vztahu. Uvědomuje si ale také, že pokud něco neudělá, její manželství skončí v troskách. A tak zosnuje plán: v den dvouletého výročí svatby pozve svého muže na oslavu na neznámé místo daleko od New Yorku. A tam mu předá dárek – týdenní pobyt na chatě uprostřed lesů, kde se budou moci díky přírodě, klidu a terapeutickému programu Zkouška rájem navzájem opravdu poznat a znovu k sobě najít cestu. Každý den dostanou jednu otázku, na kterou by si měli upřímně odpovědět. Také Craig má o své budoucnosti dost jasnou vlastní představu. Připadá mu, že právě večer společného výročí je nejvhodnější příležitostí všechno rozseknout. Brzy se ale ukáže, že zavazadla, která leží sbalená v kufru auta a s nimiž chtěl odejít z Daisyina života, jsou to nejmenší – a nejméně třaskavé – tajemství, které před sebou navzájem mají. Jak daleko budou ochotni zajít, aby zachránili své manželství – i sami sebe?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Eden Test


více info...

Přidat komentář

Zuzulinka
včera 3 z 5

Zvláštní kniha.. Zaujala, ale nenadchla..

ivetdos
14.04.2024 3 z 5

Pojďme si narovinu říct, že jde opět spíše o psychologické drama než o thriller. Máme tu známé klišé – opuštěná chata, manželé v krizi a docela napínavý začátek. No, za mě se bohužel žádné napětí nekonalo, i když se o to autorka snažila. Nebojte, nějaké překvápko tam je, ale mně to zkrátka nestačilo, hlavně ten konec! Mimo to mi nesedli hlavní hrdinové. Bylo mi tak nějak jedno, jak to s nimi dopadne, nevytvořila jsem si k nim pozitivní ani negativní vztah a nebyla jsem vztažena do příběhu jak jsem očekávala, což vnímám jako docela zásadní problém :-D Ani atmosféra na mě nedolehla tak, jak bylo autorkou zamýšleno. Četla se ale svižně a během dvou dnů jsem měla knihu přečtenou. Neurazí, nenadchne, bohužel mi úplně nesedla a nebýt toho, že se četla tak dobře, asi bych ji i odložila.


MiskaMa
13.04.2024 3 z 5

Knížka mě zaujala hlavně anotací, ale asi jsem čekala trošku něco jiného.

V prologu je hned zmínka o dvou tělech, proto je pro mě závěr knihy určitě překvapením. První polovina knížky byla napínavá, pak už mě to tolik moc nebavilo. Hlavní postavy mi nebyly sympatické a celkově ten příběh je těžko uvěřitelný.

Určitě si od autora ráda přečtu i další knížky. 3*

veriszv
11.04.2024 3 z 5

Osamělá chata v lesích není úplně originální námět, nicméně autor ho doplnil o spoustu zajímavých a neotřelých prvků, které mě bavily.
Kniha se četla velice dobře a stránky mi mizely pod rukama. I přesto bych ocenila větší gradaci napětí.
Daisy ani Craig mi nebyli moc sympatičtí, a tak se mi příběh prostě nedostal pod kůži tak, jak bych si u thrilleru představovala.
Nicméně jako kniha, u které člověk na dva večery vypne, proč ne?

luculi
27.03.2024 2 z 5

Tentokrát jsem si vybrala ke čtení thriller. Podle anotace jsem pochopila, že má jít o manželský pár v krizi. On se chce sbalit a utéct a ona se jako záchrannou kotvu rozhodne zaplatit týden v chatě na samotě jako součást manželské poradny. Jen oni dva a snaha o záchranu vztahu. A aby to byl thriller, rozhodně se stane i něco zlého.

Hned v prologu mě trochu zklamala zmínka o saniťácích, kteří přijeli pro dvě těla. Takže bylo jasné, že jednak to někdo očividně nepřežije a jednak jsem tím přišla o chvíli napětí. Místo toho, aby to bylo překvapením až na konci. Určitá část příběhu zněla jako obvyklé klišé. Jakoby pokaždé, když jde o chatu v lesích, vždycky muselo jít o vraždy, divné lidi, hororové scény a podobně. Ale budiž, jen tady ta atmosféra nějak nefungovala.

Bohužel musím říct, že hlavní protagonisté, Daisy a Craig, mi vůbec nesedli. Jejich charaktery mi byly dost nesympatické a tak nějak mi vlastně bylo jedno, jak to s nimi dopadne. Víceméně se řešil jen jejich vztah, minulost a tak podobně. Ale v podstatě to celé bylo jen o lžích. Už od počátku k sobě nebyli upřímní a po třech letech potřebovali terapeuta. A ani během jejich týdne se nedokázali od toho odpoutat. Lži a klam všude. U Craiga byl trochu vidět pokrok, že začal víc myslet na vztah a společnou budoucnost, ale Daisy měla nachystané další eso v rukávu.

Chybělo mi tu napětí, gradování děje, chyběly mi lepší postavy. Námět nebyl příliš originální, což by mi vůbec nevadilo, kdyby to zpracování prošlo lepším procesem. Občas se objevovaly nějaké nelogičnosti a protichůdná tvrzení. Jako například dva chlápci z hospody, nejdřív o nich mluví, jakože nejsou místní, a pak padne zmínka, že jsou jedna ruka s místní policií, jejich kamarádi. Tak co vlastně platí?

Ke konci se začne řešit další problém, který mi přišel už trošku přes čáru, dost na hlavu, absurdní. Taková kovbojka, kdy berou zákon do vlastních rukou. To přijde normální která tak Američanům. Ale to byste pochopili, až když byste knihu četli. Závěr mi přišel až naivně ukončený a nereálný, chování postav nepřiměřené. Bohužel si nemůžu pomoct, ale tohle se vážně nepovedlo...

zuzana2599
25.03.2024 3 z 5

Na Zkoušku rájem jsem se hodně těšila, ale kniha se mi nelíbila až tak, jak jsem čekala. Žádné nadšení ze čtení ani uspokojení se bohužel nedostavilo. Příběh má sice svižný začátek, ale já se přesto v tomto manželském příběhu jaksi plácala. Daisy připraví svému manželovi Craigovi k výročí sňatku překvapení. A tím je pobyt Zkouška rájem na odlehlé chatce v lesích... Asi jsem čekala úplně jiné vyústění příběhu, námět nebyl špatný, ale mně kniha prostě nesedla. Snad se jiným čtenářům bude líbit víc, jsem zvědavá na další komentáře !

LukBook
23.03.2024 5 z 5

Mě se kniha celkově líbila. Svižný děj napříč celým vyprávěním, postupná gradace, napětí. Nemám ani žádný problém se závěrem jako mnozí tady. Naopak mi přijde zajímavě promyšlený, procítěný. Rozhodně zajímavý thriller, který stojí za přečtení.

Danago
19.03.2024 4 z 5

Z mého pohledu spíše psycho thriller , který má velice rychlý a dost napínavý rozjezd. Kniha se čte jedním dechem, ale tak nějak pořád nevíte na čem jste a co má hlavní hrdinka v plánu. Co se skrývá v její minulosti. Bohužel ke konci dej trošku stagnuje , i když se autorka snažila o překvapivý závěr, trochu to pokazí neoriginální vysvětlení.
Kniha má po celou dobu tísnivou atmosféru, již vyvolávají otázky, které manželé dostávají a které se vám dostanou do mysli ať chcete či nechcete.
Celkově, i když téma není příliš originální, kniha se mi dostala pod kůži.

Renatecka
18.03.2024 2 z 5

Dvě hvězdičky dávám jen za to, že měla knížka slušný rozjezd a člověk s napětím čekal, co se tam přihodí. No, ale ve finále to bylo tak nějak o ničem. Moc se mi to nelíbilo.

beruska
12.03.2024 1 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila (po přečtení anotace)....
Ale za mne velké zklamání.... Bohužel : ( ....

Aiden888
06.03.2024 4 z 5

Asi jsem čekala malinko víc, dost mě navnadila anotace a taky začátek knihy. Každopádně 4 hvězdy tomu dám, protože námět je super a knížka se čte fakt výborně. Nicméně taky musím říct, že to není úplně dechberoucí thriller a od zápletky jsem očekávala trošku dramatičtější zážitek, bohužel ale byla dost slabá, nicneříkající a neoriginální. Chvíli jsem měla pocit, že čtu novou Zmizelou, pak mi to zase přišlo jako knižní Válka Roseových, akorát bez všech těch naschválů, spíš jsem cítila takovou podivnou chemii mezi manželi, která mi vůbec nebyla příjemná. Ale jo, na čtení doporučuju :)

monishek
01.03.2024 4 z 5

Zacatek knihy byl skvely. Kratke kapitoly odsypaly a ani napeti nechybelo. Bylo tezke se od knihy odtrhnout. Strasne jsem byla zvedava, jake dalsi intriky Daisy zamysli. Kdyz uz mel pribeh vrcholit, tak jsem si rekla, to jako vazne? Takhle v pohode to skonci?! Ten zaver to skutecne pokazil, ale i tak 4 hvezdy. Precteno, jako napinava oddechovka, proc ne.

mysterygirl
26.02.2024 4 z 5

3/4 knihy super, ale co ten konec?

schillerter
17.02.2024 5 z 5

Knihu jsem slupla jak malinu. Mám ráda tyhle napínavé příběhy, kdy otáčíte stránku za stránkou, autor vás udržuje v napětí, myslíte si, že je to místy předvídatelné a on vás překvapí. Přitom to pro mě byla spíše oddychovka, velmi povedená. Doporučuji!

Autorovy knížky

2024  71%Zkouška rájem

Kniha Zkouška rájem je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce56x
Chystám se číst68x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x