Zkáza vévodství

Zkáza vévodství https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171713/bmid_zkaza-vevodstvi-fom-171713.jpg 3 3 2

Když v roce 610 vpadli Avaři do vévodství Friaul a oblehli pevnost Forojuli, byla každá dobrá rada drahá. Vévodkyně Romilda vidí své město ve smrtelném sevření. Její manžel padl. Navzdory Romildiným radám napadl Avary a ti vévodu i s jeho bojovníky bez milosti pobili. Na obranu města zbývá již jen málo mužů. Poté převezme vedení Faroald a situace se začíná obracet. Znovu také ožívá jeho láska k vévodkyni ...... celý text

Literatura světová Vojenství Historické romány
Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

Die Ehrlose Herzogin , 2000


více info...

Přidat komentář

bosorkalesni
09.01.2019 3 z 5

....lehce depresivní, ale doba byla zlá a nějaká naděje vždycky zbývá :-)

Richie1
16.01.2015 3 z 5

Román ze zajímavého období počátku středověku - období nástupců římské říše, mezi které patřilo i langobardské království ve střední a severní Itálii. Část tohoto království - vévodství Friaul - je napadeno Avary, kteří v té době (počátek 7. stol.) pustošili velkou část Evropy. Příběh obrany vévodství proti přesile Avarů oplývá hrdinnými i méně hrdinnými boji, intrikami mocných, láskou vznešenou i nízkou a mnohými historickými skutečnostmi.
První polovina knihy se mně líbila více než druhá část, kde už přehnané intriky místy převažovaly nad smysluplným dějem. Příběh je sice založen na skutečných historických událostech, ale je zde také značně prostoru pro autorovu fantazii, což Robert Gordian využil.
Kniha se čte dobře, ale není to žádný skvost, spíše taková oddechovka.


Štítky knihy

německá literatura 7. století Avaři historické romány německé romány

Autorovy knížky

Robert Gordian
německá, 1938 - 2017
2005  67%Zkáza vévodství

Kniha Zkáza vévodství je v

Přečtených5x
Knihotéce2x