Žízniví psi

Žízniví psi https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245341/bmid_ziznivi-psi-245341.jpg 4 10 5

Vítejte zpátky v divokých 90. letech - tenhle trip už se nikdy nebude opakovat! Šílení, pařby, svět noční Prahy i naprosto surreálné situace se ve výtečně sepsaných vzpomínkách Glena Emeryho potkávají s takovou intenzitou, že se od nich těžko odtrhnete. Vše je přitom naprosto autentické - také jsem v té době žil. Kanaďan Glen Emery přijel do Prahy v dubnu roku 1990 a už dvacet let tu žije a provozuje bary, kluby a hospody.... celý text

Přidat komentář

vito_s
11.05.2022

Motto: „Kdo si pamatuje devadesátá léta, ten je neprožil.“ Knihu jsem objevil ve výprodeji Kosmasu za sympatických 71 Kč. Tenhlecten Glen, co byl obklopen jinýma Glen(n)ama a Ianama, prostě Amíkama, Briťákama, Aussies a další anglofonní havětí co sem jak pavouci nalezla za dobrodružstvím a příležitostma. Ale taky různejma postavičkama jako (polo)mafiánama z řad Jugošů a Rusáků, jejichž mordy plnily stránky černobílejch novin. Doba, kdy ještě popelnice stály na ulici, nikdo se neusmíval, a cestou do práce jste se stavili na panáka, aby se ten unylej socík co se plynule přehoupl dál do těch podivnejch letech kdy bylo možný všechno a zároveň nikdo nevěděl co bude, dal alespoň trošku snést. V téhle komunitě expatů vynikal Glen svýma pražskýma hospodama, kde pivo teklo jak jinak než proudem, odvážné výboje nejenom do dámských ložnic tomuhle hecíři nebyly cizí a nastřádal tak hromady hospodskejch historek z té doby. Tyhle historky se zdaj dnes naprosto neuvěřitelný a overall je to nutný všem hledačům pokladů o 90.letech doporučit.

DaNDee
29.03.2022 5 z 5

Cože ?? U týhle skvělý knihy skoro žádná hodnocení? To by se mělo rychle změnit!
Žízniví Psi by se opravdu měli dostat více do povědomí. Jestli nenaláká obal, tak příběh určitě. Popis doby po převratu od tohohle Američana si nebere servítky, a tím je nesmírně zajímavý. Prožitky z Prahy ilustrují uvolněnou dobu plnou zábavy a příležitostí úplně jinak než byste čekali. Mnohdy je to až dech beroucí, takže nudou určitě u tohohle netradičního - prostě americkýho - popisu historie neumřete. Žízniví Psi vás opijou čtivostí. A to od začátku až do konce. Už nikdy jsem nečetl nic podobného. Je to unikát.


Daxania
18.02.2019 5 z 5

Dostala jsem ji k patnáctým narozeninám od kamaráda. Že prý to je jedna z jeho neoblíbenějších knih, tak že mi ji taky musel koupit, aby ji rozšířil mezi ostatní. A dodneška mu za ní děkuju. Nenajdeme v ní sice žádná hluboká moudra, ponaučení, ani nic podobného, ale na cestu vlakem, k vodě, nebo večer před spaním- super. :) Mě moc bavila, a to se musím přiznat, že jsem v 15 měla jiné zájmy, než zrovna četbu. :D Určitě stojí za přečtení, jednotlivé příběhy krátké a přečteno za jedno, či dvě odpoledne. :)

KlariN
14.11.2018 5 z 5

Jednoznačně nejzábavnější knížka, kterou jsem letos četl, a že jich málo nebylo. Parádica, jíž nelze nedoporučit. Prosím, čtěte!

petrarka72
02.04.2018 3 z 5

Takový namakaný chlapský historky, snesitelný akorát jedno odpoledne s jointem v jedný a zelenou v druhý ruce. Devadesátky byly hustý, benga nebezpečně blbý, kámoši pro život i na smrt - a všecko možný...

Autorovy knížky

Glen Emery
kanadská, - 2024
2010  82%Žízniví psi

Kniha Žízniví psi je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x