Život v zemi smrti

Život v zemi smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144792/bmid_zivot-v-zemi-smrti-SE5-144792.jpg 3 7 2

Na vlastních zážitcích založený obraz života v koncentračních táborech. Věcně a střízlivě zachycuje jeho bídu i hrdinství, dává ožít postavám mučitelů i mučedníků a především zachycuje podíl strany a komunistů v boji za životy lidí a vítězství lidskosti, jenž se v táborech odehrával.

Literatura světová Literatura faktu Válečné
Vydáno: , SNPL - Státní nakladatelství politické literatury
Originální název:

Élet a halál földjén , 1959


více info...

Přidat komentář

cyb0y
30.05.2018 odpad!

Po precteni tehle knihy mate hnedle chut dobehnout si pro rudou knizku. Kniha plna bezmezne geniality komunistu, psana zhusta politickym slovnikem padesatych let. Ano, mozna je to svedectvi o dusevnich pochodech ortodoxniho komunisty, ktery se pak nejspis s chuti podilel na budovani komunistickych lagru s napisy "Prace osvobozuje", ale nic vic. K tematice holokaustu a dokumentaci koncentracnich taboru, neprinasi nic noveho.
Priznam se, ze jsem nad textem velmi casto pochyboval, ze autor v Osvetimi skutecne byl a ze jde i o neco jineho, nez jen rezimni propagandu.

Karcoolka2210
03.12.2017 4 z 5

Ďalšia kniha z obdobia 2.svetovej vojny a života väzňov v koncentračných táboroch. Tentokrát bol fokus na politických väzňov- komunistov a autor sa snažil opísať to, že ani v tých najťažších podmienkach sa presvedčení komunisti nedali zlomiť a držali spolu. Bolo celkom zaujímavé sledovať ako zmýšľali a vnímali rôzne veci ľudia, ktorí boli presvedčení o pozitívnosti tohto režimu.


Štítky knihy

koncentrační tábory

Autorovy knížky

Oszkár Bettelheim
maďarská, 1909 - 1969
1961  57%Život v zemi smrti

Kniha Život v zemi smrti je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x