Život v hříchu

Život v hříchu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335481/bmid_zivot-v-hrichu-8IB-335481.jpg 3 22 8

Historický román ze středověké Itálie je nevšedním příběhem o lásce, zradě, odvaze a vzácné relikvii. Příběh z dob, kdy se hrdinské, ale někdy i zvrhlé činy rytířů, často zaslepených bezohledností a touhou po moci, nesmazatelně zapsali do dějin. Odehrává se krátce po druhém lateránském koncilu, který nejen ukončil papežské schizma, ale byl na něm uzákoněný i povinný celibát kněží a jejich manželství byla zrušena. Na pozadí intrik v tehdejší společnosti se odvíjí osudy tří hlavních představitelek – Adelasy, Arianny a Alessandry, jejichž život v nemalé míře ovlivní jeden a týž muž. Jak se vyrovnají s ranami osudu, když je nejkrutěji zraní právě ti, kteří jim měli podat pomocnou ruku? A k jaké nejposvátnější křesťanské relikvii, o níž se traduje, že má magickou moc, se dostali obdivovaní, ale také zatracovaní templářští rytíři?... celý text

Přidat komentář

viki77
30.09.2022 5 z 5

Moc hezký román

PavlaA
18.01.2022 3 z 5

Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla. Pletla se mi jména a občas jsem se v ději ztrácela, nakonec však, se mi román docela líbil. Není to sice žádný hit, který bych přečetla jedním dechem, ale za přečtení stojí.


Zirvith
24.09.2021 4 z 5

Kniha začala velmi dobře. Napínavá, poutavá, čtivá. Když však skončila první část knihy a druhá část začala zcela jinak než bych si představovala, byla jsem trochu zklamaná, nakonec jsem ale usoudila, že je to tak i lepší, o nic důležitého jsem nepřišla.
Během čtení jsem občas zažívala zoufalství spolu s postavami. Akorát mě trochu zklamalo, že se v anotaci mluví o třech hlavních postavách, ovšem většina knihy se točila jen kolem jedné z nich. Další se časem vytratila a na třetí se už úplně zapomnělo. Ale i přesto se mi kniha velmi líbila a doporučila bych ji.

luci78
08.04.2021 2 z 5

Nemohla jsem knihu dočíst, motala se mi jména, musela jsem se vracet, kdo byl vlastně kdo. Druhá polovina se četla lépe, ale něco bylo takové "nedokončené".

alnahu
07.12.2017 3 z 5

Na tuto knihu jsem se těšila ,mám ráda historické romány, ale nebylo to ono. Děj se odehrává ve 12.století a točí se okolo církve a jejímu vlivu na všechny události a tím nám také autorka popsala krutosti té doby. Já jsem se chvílemi v ději ztrácela. Kniha má velmi pěknou a lákavou obálku.

Dixinka
19.11.2017 2 z 5

Čekala jsem víc. Pořád se mi pletla jména, která se všemi tituly byla dlouhá a krkolomná. Bylo to jak číst učebnici dějepisu.

orinka3
13.09.2017 1 z 5

Kniha je docela čtivá a mohla by být i dobrá, kdyby.....autorka psala o prostředí, které je jí trochu bližší. Ani psychologicky nejsou postavy dobré. Nejvíc ze všeho mi to bohužel připomíná jarmareční kalendáře typu "o tej Jenovéfě":)
Přestrojený žebrák, kterému klesne do náručí čerstvá vdova a zoufalá matka ztracené dcerky...ne, opravdu ne. Hodná dcera, která se prodává, aby zachránila umírající matku a která vzbudí vášeň v židovském lékaři...Strašné. Do odpadu to nehodím kvůli snaze, kterou autorka zcela jistě vynaložila.

zuzana2599
31.08.2017 5 z 5

Román slovenské autorky nás přenese do Itálie 12. století, do doby plné intrik, zvratů a krutostí. Křížová výprava, život templářských rytířů, ale hlavně středověkých žen, tím vším je naplněn tento příběh z historie. Nechybí láska, krása, vášeň, vše s velkým citem pro detail.
Určitě si přečtu i další autorčinu knihu, velmi ráda i slovensky, neboť Život v hříchu mě překvapil, pobavil a okouzlil. Bravo, paní Šranková, pište prosím dál !!