Život se mnou pěkně cvičí

Život se mnou pěkně cvičí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516181/bmid_obycejna-kaskaderka-6528054bc3423.jpg 5 14 5

Hanka Dvorská je továrna na dobrou náladu a pozitivní energii. Nejstarší česká kaskadérka, trenérka a též držitelka Ceny Věry Čáslavské říká: „Cvičím každý den i s nádorem na mozku.“ V mládí hrála tenis s Hanou Mandlíkovou, tančila se synem Heleny Růžičkové a na step chodila s Helenou Vondráčkovou. Jako filmová kaskadérka zastupovala mnoho českých hereček a za sebou má práci také na zahraničních velkofilmech. Ve své první knize rekapituluje dosavadní život — vítězství, pády i zranění, včetně těch „srdečních“. Na každý další den má program. A jsou tu také dlouhodobější plány: v osmdesáti se hodlá znovu provdat. Přečtení této knihy může být iniciačním momentem pro řadu lidí — ať už pro ty, kdo se sportu již věnují, tak pro ty, kteří se chtějí začít hýbat, přáli by si zhubnout, nebo jen „trpí“ špatnou náladou.... celý text

Přidat komentář

Doubravka1975
11.04.2024 5 z 5

Vynikající, čtivý, plno fotografií.
Mám pocit , že ta knížka má tempo, stejně jako paní Hanka. A při čtení mě docela zajímalo, jak tahle knížka vůbec vznikala nebo jak mohla být vůbec sepsaná, když je paní Hanka ( to oslovení nemá ráda ) pořád v pohybu. Jestli za ní pan Ondřej Horák běhal nebo mu to namluvila :) , ale i to se dozvíte v krátkém doslovu. Přečteno raz dva .
Motivace jako blázen :):):)
Dělej jakoby nic !
Doporučuji!

SSTknihy
13.03.2024 5 z 5

Vždycky žasnu nad tím, když někdo, komu život nakládá víc než jiným, místo fňukání a hořekování nad nespravedlností života, srší naopak optimismem, nevzdává se a dokáže si užívat každý den. Přesně taková je Hanka Dvorská. Za sebou má celou řadu životních pádů (někdy tedy doslova), ale je to absolutně nezlomný živel. Jak sama říká, člověk je jednou dole, jednou nahoře a pokud si ten život chce hezky užít a všechno to nějak přežít, tak prostě musí dělat jakoby nic.
Takhle kniha vás nadupe optimismem a možná, že dokonce donutí konečně se sebou něco dělat :-)


TetaEli
15.01.2024 4 z 5

Loni na podzim jsem byla na křtu této knížky v Luxoru a musím říct, že ta energie, kterou Hanka vyzařuje, se do textu nádherně propsala. Z čtenářského hlediska to byla taková jednohubka a byla bych radši, kdyby byla podrobnější, ale je pravda, že i na tak malém prostoru nám Hanka nechala do sebe nahlédnout a její životopis je stejný jako ona - žádný zbytečný kecy.

Petiz
27.12.2023 5 z 5

Já mám Hanku Dvorskou prostě ráda. Žádný moc mudrování, žádná hluboká psychologie, prostě život a humor a sport a bytí sama sebou.

RadkaV
28.11.2023 4 z 5

Hanka Dvorská doslova odzbrojuje čtenáře svou bezprostředností a živočišnou radostí (i když ne vždy jí v životě bylo do skoku). Životní rytmus téhle akční hrdinky, její optimismus, píle, vůle a odhodlání jsou tak nakažlivé, že se čtenáři zrychlí tep už jen při obracení listů. Mě samotnou vyprávění natolik pohltilo, že jsem celou knížku přečetla na jeden zátah během dvouhodinové jízdy vlakem - a chvílemi jsem měla pocit, že sotva popadám dech. Ondřej Horák útržky z jejího života smysluplně poskládat do jednotlivých kapitol s velmi čtivým obsahem. Povinná četba pro paragány, kaskadéry, Sokoly a ostatní životní akrobaty :)

Štítky knihy

filmoví kaskadéři

Autoři knihy

Hana Dvorská
česká, 1960
Ondřej Horák
česká, 1976

Kniha Život se mnou pěkně cvičí je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x